10 lucruri care te împiedică să-ți atingi obiectivele

Pentru a ne atinge obiectivele, trebuie să ne schimbăm comportamentul, ceea ce ne face să devenim versiuni mai bune ale noastre. Poate că nu suntem prea pregătiți pentru schimbare, deoarece nu ne-am dezvoltat obiceiurile necesare de succes, nu am eliminat activitățile nesănătoase și neproductive și avem atât de multe distrageri încât cu greu știm ce este cu adevărat important.

Este important să rețineți că este absolut posibil să obțineți ceea ce vă doriți. Va trebui să te îndrăgostești de consecvență și să începi să faci un pas în fiecare zi pentru a-ți atinge obiectivele.

Iată 10 lucruri care te împiedică să-ți atingi obiectivele:

1. Perfecţionism

Mulți oameni au dorințe profunde în sine și doresc să realizeze anumite lucruri în viață. Dar sunt lacomi și neapreciați chiar înainte de a le primi și vor mult mai mult decât merită.

Mulți, de exemplu, doresc nu doar să li se ofere un loc de muncă bun cu un salariu mare și să muncesc din greu pentru a câștiga bani și a-și crește calitatea vieții, ci vor să fie bogați și își doresc asta acum.

Este o abordare greșită.

Pentru că mai întâi trebuie să fii recunoscător pentru ceea ce ai deja (și oricât de puțin ar fi, crede-mă, alții au mult mai puțin și găsesc totuși voința să mulțumească pentru asta).

Abia atunci vei simți o oarecare abundență și vei realiza că ai puterea de a o transforma în ceva mai mult. Și vei simți nevoia să muncești pentru asta, să dai ceva în schimb și apoi să te bucuri de roadele muncii tale.

Așa poți să elimini perfecționismul din viața ta și să obții în continuare ceea ce îți dorești.

2. Eșec

Avem o percepție greșită a ceea ce este eșecul în aceste zile. Majoritatea oamenilor se tem de eșec și acest lucru îi face să nu încerce din cauza șanselor de a nu reuși. Pentru că poate fi ușor să eșuezi în multe lucruri, oamenii devin paralizați de frica de eșec și ajung să nu-și vadă niciodată visele împlinite.

Adevărul este că eșecul este un dar prețios. Este un pas inevitabil pe drumul spre succes și un pas pe care probabil va trebui să-l faci de mai multe ori.

Eșecul este dovada că încerci, faci ceva pentru a obține ceea ce îți dorești și nu renunți. Eșecul îți oferă lecțiile și experiențele de care vei avea nevoie pentru a deveni mai puternic, a avea mai multă voință și a fi mai concentrat.

Dacă asculți eșecul, acesta te va ghida pe calea cea bună, deoarece eșecul îți arată exact ce să nu faci data viitoare pentru că de data aceasta nu a funcționat. Dacă continui să încerci, până la urmă vei ajunge acolo.

Nu există un exemplu mai bun decât Thomas Edison – întreaga lui viață este o dovadă a puterii eșecului și a modului în care poți lucra cu ea pentru un succes optim.

„Nu am eșuat. Tocmai am găsit 10.000 de moduri care nu vor funcționa.” – Thomas Edison

3. Concentrarea pe rezultatul final

Știu că ești dornic să-ți atingi obiectivele și poate face pe oricine să ne răbdească pentru că ne dorim asta imediat. Nu vrem să așteptăm și să ne punem la treabă.

Este important să ne amintim că lucrurile nu funcționează așa. Singurul lucru de făcut este să te îndrăgostești de proces și să te concentrezi mai puțin pe rezultatul final. Când te concentrezi pe a face ceea ce trebuie făcut zi de zi, vei obține rezultatul final pe care l-ai dorit.

4. Făcând pași mari

Există o anumită cale pe care va trebui să o parcurgeți înainte de a ajunge acolo. Și scopul său este să te facă suficient de puternic pentru a face față succesului care te așteaptă.

Acea cale constă din mulți pași. Cei mici – pentru că cei mari ne fac să ne îngrijorăm, să ne temem și nici măcar să nu încercăm.

Așa că împărțiți-vă obiectivele în pași mici, apoi în și mai mici, până când aveți o listă de sarcini simple de făcut în fiecare zi. Și fă-le atât de ușor și rapid încât va fi imposibil să spui nu.

5. Scuze

S-ar putea să vă auziți adesea spunând câteva dintre următoarele:

Nu sunt pregătit;
Nu este momentul potrivit;
Nu sunt destul de bun;
sunt prea bătrân/tânăr;
nu am destui bani/timp/experienta;
Majoritatea oamenilor oricum nu reușesc, nici eu;
Poate că nu sunt menită să o fac;
Este prea greu;
Va dura prea mult;
S-ar putea să o fac greșit;
Oamenii vor râde de mine.

Când se întâmplă asta, oprește-te și reflectează la motivul pentru care spui asta.

Realizează că mintea ta este dificilă și preferă să rămână în zona de confort, făcând aceleași activități și sarcini vechi pe pilot automat și să nu încerci nimic nou. De aceea se inventează toate aceste scuze, care adesea pot suna destul de convingător.

Treaba ta este să le elimini, chiar să le exagerezi și să vezi cât de ridicol sună. Pentru că dacă alegi cealaltă opțiune – dacă le crezi – nu vei face niciodată nimic diferit cu viața ta și nu vei vedea niciodată lucrurile pe care le dorești să devină realitate.

6. Procrastinare

Este un alt lucru care ne oprește să luăm măsuri pentru atingerea obiectivelor noastre. Deci este un alt lucru la care trebuie să renunțăm.

Tine cont de un lucru: acum este cel mai bun moment pentru a face ceea ce vrei, orice alt moment este mai târziu decât acum.

Momentul prezent este locul în care îți creezi viitorul și singurul moment în care poți fi productiv și să lucrezi la ceea ce crezi.

Singurul remediu pentru amânare este să începi să faci ceva imediat, fără să te gândești și să dai timp minții tale să găsească scuze. Fără să te îndoiești de abilitățile tale și să te temi de eșec.
Fă doar ceva azi care te va ajuta să mergi mai departe și să te apropii de visele tale.

7. Așteptări

Nu mai aștepta atât de mult. Este un comportament distructiv care aduce o dezamăgire profundă în viața ta.

Te aștepți ca lucrurile să iasă într-un anumit fel, te aștepți ca oamenii să se comporte așa cum ți-o imaginezi și, ori de câte ori asta nu funcționează, te simți supărat și pierzi orice motivație de a acționa.

Renunță la aceste fantezii în care trăiești, elimină scenariile pe care le joci în capul tău despre cum ar trebui să fie lucrurile și acceptă-le așa cum sunt.

Și între timp, continuă să faci ceea ce știi că este corect.

8. Distrageri

Vor fi oameni care se vor îndoi de tine și te vor face să-ți pierzi speranța dacă îi vei asculta. Vor fi, de asemenea, multe tentații în drumul tău către succes. Multe dintre aceste tentații sunt probabil să fie activități plăcute, dar care irosesc timpul.

S-ar putea să simți adesea că viața este nedreaptă pentru că alții au atât de mult timp, pot mânca sau cumpără ce vor ei, iar tu nu poți. Dar asta nu este adevărat.

Doar că ai ales să lucrezi la obiectivele tale și să te străduiești pentru o viață mai bună, în timp ce alții preferă un mod mai ușor de a trăi – să se deda cu activități care aduc doar fericire temporară.

Stabilirea obiectivelor Citat Tony Robbins

9. Lipsa de consecvență

Lipsa de consecvență este una mare, pentru că cu orice ai face, nu vei vedea niciun progres dacă nu o faci în fiecare zi.

Consecvența este o trăsătură a oamenilor de succes și devine un obicei, ca orice altceva. Dar fără ea, nu vei ajunge departe. Este mai bine să faci ceva timp de 15-30 de minute în fiecare zi, decât să faci ceva doar o dată pe săptămână ore întregi.

Rămâneți consecvenți și dezvoltați acest obicei.

10. Să ies cu o mulțime greșită

Cineva mi-a spus odată că, dacă iese cu oamenii cu care mă asociez, ar putea să-mi spună dacă voi reuși. Pe măsură ce anii au trecut, acest lucru este absolut adevărat.

Gândește-te la oamenii cu care te afli zilnic. Doar trec pe aici? Sunt băutori? Sunt oameni de familie? Este important să ieși cu oameni care te vor ajuta să te înalți. De asemenea, este la fel de important să contribui la creșterea lor.

În concluzie, vă spun asta:

Nu primești ceea ce îți dorești sau ceea ce crezi că meriți.

În schimb, obții exact pentru ceea ce lucrezi, pe ce te concentrezi, pe ce acționezi în fiecare zi.

Ce crezi că este cel mai important în încercarea de a-ți îndeplini visele? Spune-ne în comentariile de mai jos!