10 lucruri de făcut în zilele în care vrei doar să renunți

Dont Give Up

„Când ajungi într-un loc strâmt și totul merge împotriva ta, până când ti se pare că nu ai mai putea sta un minut, nu renunța niciodată, căci acesta este doar locul și momentul în care valul se va întoarce.”
Harriet Beecher Stowe

Unele zile sunt luminoase și pline de inspirație. Unele zile sunt pur și simplu de rutină.

Și în unele zile s-ar putea să te gândești: „Renunț”.

S-ar putea să simți că doar renunți la…

 • Noul tău obicei de a te antrena sau de a mânca mai sănătos.
 • Mica afacere sau blogul dvs. pentru că nu ați avut rezultatele pe care le așteptați sau v-ați dorit.
 • Te simți cu adevărat mai bine cu tine însuți.
 • Te întâlnești pentru că nu poți să găsești persoana potrivită sau poate chiar să ai o întâlnire bună.

Încheierea în astfel de situații este o parte normală a schimbărilor pozitive în viață.

Dar ceea ce faci atunci când ai chef să renunți va determina foarte mult unde va merge viața ta.

În articolul de astăzi aș dori să împărtășesc 10 lucruri care m-au ajutat să țin sau să schimb direcția în acele zile dificile.

1. Atingeți așteptările realiste.

Acesta a fost foarte important pentru mine.

Atingeți așteptările realiste, nu ascultând reclame care vă promite rezultate rapide. Nu ascultând perfecționismul – de la oamenii din jurul tău sau de la tine – care nu permite greșeli sau eșecuri.

Atingeți-l ascultând oamenii care au mers deja acolo unde doriți să mergeți.

Ascultă-i pe oamenii care știu ce funcționează și cum te vei împiedica și vei eșua pe parcurs și îți pot spune cât de mult poate dura călătoria ta.

Probabil că nu veți obține un plan exact. Dar lucrurile pe care oamenii ți le pot spune în persoană sau prin cărți și bloguri pot fi o îndrumare grozavă.

2. Amintește-ți de ce faci asta.

Este ușor să pierzi imaginea de ansamblu în viața de zi cu zi aglomerată.

Dar dacă ai chef să renunți, atunci încearcă să te reconectezi cu motivul pentru care faci ceea ce faci.

Poate este pentru a:

 • Susține-ți și păstrează-ți familia în siguranță.
 • Trăiește mai sănătos și mai mult, astfel încât să-ți vezi copiii crescând.
 • Vedeți lumea și explorați lucruri noi.

Scrieți-vă răspunsurile.

Apoi, ori de câte ori ai chef să renunți, scoate acea bucată de hârtie cu cele mai puternice motive ale tale. De multe ori ajută.

3. Amintiți-vă: este cel mai întuneric înainte de zori.

Acest gând m-a ajutat să rezist atunci când lucrurile s-au simțit foarte dificile și am simțit că renunț și mă duc acasă. Pentru că am descoperit că este adevărat.

Când lucrurile păreau să fie la cel mai de jos punct cu blogul și afacerea mea, cu viața mea de întâlnire sau cu motivația mea în viață, în general, întotdeauna se întâmpla ceva.

Probabil destul de des pentru că fiind în acel punct scăzut m-a forțat să schimb ceva în modul în care am făcut lucrurile.

Dar poate și pentru că viața pare să aibă un fel de echilibru dacă continui. Dacă continui să acționez în loc să renunț și să nu fac nimic, atunci se întâmplă întotdeauna ceva bun.

Văzând că acest lucru se repetă, mi-a întărit credința în a lua măsuri și în a continua chiar și în zilele sau săptămânile grele.

Și aduce un oarecare confort chiar și atunci când lucrurile par destul de întunecate.

4. Reconectați-vă cu elementele de bază.

Când m-am confruntat cu un platou sau un petec mai lung, atunci un lucru care a ajutat adesea este să simplific și să reconectam cu elementele de bază.

Este ușor să fii copleșit de toate informațiile disponibile despre orice schimbare pe care o poți face în viață.

Asta poate duce la confuzie și la încercarea de a face prea multe lucruri deodată.

În acele situații, mi-a fost util să simplific.

Să mă concentrez doar pe câteva sau pe unul dintre lucrurile pe care le-am învățat, care sunt fundamentele de bază în acest domeniu al vieții. Pentru a-mi îmbunătăți abilitățile sociale, acele lucruri au fost, de exemplu, să păstrez o atitudine pozitivă și să asum relații.

5. Aflați mai multe și corectați cursul.

Reconectarea cu elementele de bază funcționează adesea bine. Dar uneori, în timpul unei perioade grele sau când mă simt blocat, a fost util să-mi schimb puțin cursul.

Să examinez cum fac lucrurile, ce rezultate aduc și să le compar cu modul în care au făcut lucrurile oamenii care au trecut înaintea mea.

Să fiu sincer cu mine și să recunosc că poate unul sau două lucruri sau părți mici din ceea ce fac nu funcționează atât de bine.

Și să înlocuim acele lucruri pentru o perioadă – pe baza a ceea ce au făcut alții în trecut – și să vedem dacă funcționează mai bine.

Chiar dacă înseamnă că trebuie să ies din zona mea de confort.

6. Spune-ți: Doar pentru azi!

Iată o mică frază pe care am primit-o de la Brian Tracy pe care o folosesc adesea atunci când am o zi proastă cu un nou obicei.

Îmi spun: Doar pentru azi voi XX!

Înlocuiește XX cu ceea ce vei face doar pentru azi, cum ar fi să faci mișcare, să faci cea mai importantă sarcină primul lucru din zi sau să mănânci un prânz sănătos.

Spunându-mi că trebuie să o fac doar astăzi, obțin două mari beneficii:

 • Eliberez povara mentală a vremurilor trecute în care am făcut-o și a vremurilor viitoare când o voi face. Și astfel sarcina devine mult mai ușoară și rezistența interioară se topește.
 • De asemenea, îmi amintește că perioada pe care o investesc în schimbarea unui obicei nu este restul vieții mele. După aproximativ 30 de zile, obiceiul va fi în mare parte automat, așa că nu este ceva ce trebuie să fac cu voința în următorii câțiva ani sau decenii.

Și ghici ce, când va veni mâine, probabil că voi avea din nou o zi bună, cu mai puțină rezistență și cel mai probabil voi avea chef să-mi fac sarcina din nou.

7. Conectează-te cu oamenii din jurul tău pentru a-l elibera (și pentru a-ți reîncărca motivația).

Am descoperit că, atunci când obstacolele par de nedepășit sau nu am energia pentru a abordează un alt obstacol, atunci un lucru care poate ajuta foarte mult este să deschid doar despre el.

Să vorbesc cu soția mea, cu un prieten sau cu părinții mei despre asta. Să mă desprind, să-mi dau seama de lucruri pentru mine în timp ce cealaltă persoană ascultă. Și să primesc niște sfaturi corecte și bazate pe experiență atunci când am nevoie.

Acest lucru îmi reface energia și motivația.

Dacă întâmpinați probleme în a găsi pe cineva cu care să vă deschideți în acest moment – ​​sau oamenii din viața dvs. au dificultăți în a înțelege sau a vă ajuta cu o provocare actuală – atunci puteți, de exemplu, să căutați grupuri de sprijin Facebook sau alte grupuri online.

8. Privește înapoi și sărbătorește cât de departe ai ajuns.

Când ai chef să renunți și ești copleșit și obosit, atunci este ușor să-ți pierzi perspectiva asupra a ceea ce ai realizat până acum.

Lucrurile pe care le-ai învățat, pașii pe care i-ai făcut și obstacolele pe care le-ai depășit.

Reflectează la acele lucruri atunci când ai chef să renunți. Apreciază și sărbătorește ceea ce ai făcut până acum pentru a te îndrepta către obiectivul tău. Apreciază-te pentru efortul pe care l-ai depus.

Acest lucru vă va ajuta să vă schimbați din nou perspectiva într-una mai optimistă și să găsiți un nou pas pe care îl puteți face pentru a continua să mergeți mai departe.

9. Tăiați-vă puțin și ia o pauză.

Da, s-ar putea să simți că vrei doar să renunți. Dar, din experiența mea, asta poate uneori pur și simplu să semnaleze că ai nevoie de o pauză binemeritată după ce ai depus prea multă muncă sau ai încercat să rămâi cu un plan de timp prea optimist.

Așa că atunci când se întâmplă asta, ascultă-ți corpul și mintea.

Luați câteva ore sau zile libere. Odihnește-te, recuperează-te și uită totul despre sarcină, proiect sau orice altceva la care vrei să renunți în acel timp.

Acest lucru vă poate schimba modul în care vă simțiți într-un mod remarcabil și vă poate reîncărca bateriile.

10. Vezi dacă este timpul să renunți și să încerci altceva.

Uneori nu este timpul să renunți. Dar poate fi timpul să renunți la ceea ce faci și să încerci altceva.

Dacă ai chef să renunți sau te plictisești foarte mult, dacă nu simți nicio pasiune sau entuziasm sau curiozitate reală cu privire la o schimbare sau la drumul tău actual, atunci pune-ți aceste două întrebări:

 • Fac asta pentru că îmi doresc cu adevărat asta?
 • Sau o fac pentru că mi-a spus cineva sau pentru că atât de mulți oameni din jurul meu par să fi făcut-o sau lucrează la asta?

Totuși, ceea ce vrei nu este ușor de știut înainte de a începe. Poate fi necesar să încercați diferite căi înainte de a găsi una care vi se potrivește.

Și doar pentru că toți cei din jurul tău par să iubească alergatul nu înseamnă că trebuie să-l iubești sau că trebuie să renunți la obiceiul de a face mișcare regulată.

Încercați să mergeți pe jos, cu bicicleta, să jucați badminton sau tenis de masă. Încercați un nou mod de a face ceea ce doriți și vedeți dacă este mai potrivit și mai plăcut pentru dvs.