10 moduri prin care poți delega mai eficient

A fi persoana cu cea mai mare responsabilitate poate fi super stresant. Calendarul tău este întotdeauna plin. Nu sunt niciodată suficiente ore într-o zi. Această listă de lucruri de făcut devine mereu mai lungă. Dar există o cale de ieșire de sub acest volum de muncă zdrobitor. Pentru că nu trebuie să faci totul singur.

Este timpul să începem să delegați.

Delegarea este o abilitate critică de conducere. Dar, la fel ca majoritatea liderilor de afaceri, probabil că nu faci suficient.

Un studiu realizat de London Business School a constatat că doar 30% dintre manageri se simt confortabil să delege.

Ei își fac griji că:

  • Altcineva nu va face treaba la fel de bine cum poate
  • A face singuri este mai rapid
  • Nu pot avea încredere în angajații lor
  • Altcineva ar putea să facă treaba mai bine și să-i eclipseze
  • Echipa lor se va lupta cu volumul de muncă suplimentar

Unele dintre aceste motive sunt mai valabile decât altele. Și unul sau doi sunt conduși de ego-ul pur. Dar este timpul să treci peste toate. Delegarea este bună pentru afaceri. Folosește resursele cât mai bine și permite liderilor să se concentreze asupra zonelor companiei lor cu cel mai mare potențial de creștere.

„Dacă vrei să faci câteva lucruri mici corect, fă-le singur. Dacă vrei să faci lucruri grozave și să ai un impact mare, învață să delegi.” – John C. Maxwell

Deci, cum începi să delegi?

Cele mai recente cercetări de la expertul în finanțarea afacerilor OnDeck vă pot ajuta. Cercetatorul său a colectat 10 cele mai bune sfaturi de delegare de la unii dintre cei mai de succes lideri de afaceri din lume.

Fiecare sfat include, de asemenea, un ghid despre integrarea acestor strategii câștigătoare în stilul dvs. de management.

Există sfaturi de la Mark Zuckerberg și Steve Jobs. Ei sunt de acord că delegarea înseamnă să vă concentrați pe cea mai importantă sarcină.

Jeff Bezos este un mare fan al abordării practice. Găsește persoana cea mai potrivită pentru job și îi lasă să se descurce.

Iar Bill Gates le spune liderilor să verifice acele ego-uri și să recunoască că ideile lor nu vor fi întotdeauna cele mai bune idei.

Delegarea este o adevărată artă. Și aceste sfaturi te vor ajuta să-l stăpânești.