10 principii pentru a obține succesul în afacerile moderne

Munciți din greu, jucați din greu este mantra succesului oferită antreprenorilor în devenire. Dar în 21Sf secol, nu i se poate aplica nici o singură regulă. S-ar putea să fi auzit chiar oameni spunând: „Nu munci din greu, lucrează inteligent.” Există nenumărate videoclipuri motivaționale și inspiraționale cu afaceri de succes și despre oameni care pot continua cu sfaturile lor.

Chestia este că succesul are semnificații diferite pentru oameni diferiți și chiar ia căi diferite în funcție de urmăritorul său. Dar când vine vorba de afaceri, există anumite convenții care trebuie respectate și respectate. Pentru orice afacere care încearcă supraviețuiesc în secolul al XXI-lealucrurile sunt puțin mai ușoare deoarece au tehnologia alături.

Dar, în timp ce tehnologia ne-a făcut lucrurile mai ușoare, a făcut și competiția crudă și, pentru a lupta, a supraviețui și a susține în această eră competitivă, trebuie să ai o perspectivă asupra modului în care poți obține tot ce este mai bun din resursele disponibile și, desigur, din ei înșiși. Cu toate acestea, aceste lucruri sunt cu siguranță mai ușor de spus decât de făcut. A face afaceri în epoca modernă este o combinație de mai multe sfaturi și trucuri. Deși este posibil să găsiți sfaturi nesfârșite pe această temă, aici sunt enumerate zece principii simple, dar eficiente, care vă vor fi utile pentru a obține succesul în epoca modernă de astăzi.

1. Fii mereu cu ochii pe piața ta de nișă

Piața este extrem de volatilă. Ceea ce funcționează astăzi s-ar putea să nu funcționeze după câteva luni. Deci chiar prima cheie pentru a afacere de succes este să fii mereu cu ochii pe piața ta de nișă. Fie că vă gândiți să lansați un nou produs sau să oferiți servicii suplimentare, trebuie mai întâi să vă asigurați că piața este pregătită și pregătită pentru a primi acele produse sau servicii, sau altfel toate strategiile dvs. pot fi pur și simplu vaporizate în volatilitatea pieței.

2. Rămâi concentrat pe viziune

Succesul nu vine ușor, dar la un moment dat, s-ar putea chiar să obții ceea ce îți dorești. Dar amintiți-vă, susținerea succesului este mai importantă decât atingerea acestuia. Majoritatea afacerilor din epoca modernă eșuează pentru că succesul ajunge în capul părților interesate și în cele din urmă își pierd viziunea. Deci, indiferent de ce, nu trebuie să te abate de la viziunea ta, deoarece viziunea ta este cea care te-a inspirat să începi în primul rând și asta te va menține pe cale.

3. Îmbrățișați tehnologia la maximum

Și asta nu este o opțiune. Indiferent de sectorul de nișă de piață în care vă aflați, dacă doriți să stabiliți o rețea bună, să vă automatizați operațiunile, să economisiți resursele și să vă creșteți prezența pe piață, atunci adoptarea tehnologiei este o necesitate. CMS, ERP-uri, AI/ML, aplicații mobile și multe alte servicii – există o serie de moduri prin care tehnologia vă poate ajuta să ușurați sarcinile altfel obositoare. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este mai bine să angajați serviciile profesionale ale unei firme de dezvoltare de încredere.

4. Angajați și păstrați oamenii potriviți

Conducerea unei afaceri necesită o echipă competentă, iar o echipă are nevoie de membri – oameni calificați, de încredere și eficienți, care pot oferi productivitate și rezultate. Problema afacerilor moderne este că reușesc să găsească astfel de oameni, dar nu reușesc să-i rețină. Evitați această greșeală, deoarece concurenții dvs. au nevoie și de oameni buni și, dacă se întâmplă să-i prindă pe unii dintre ai voștri, atunci asta cu siguranță poate duce la un eșec, cel puțin până când reușiți să le găsiți înlocuitorii potriviți.

5. Aveți o comunicare clară cu clienții

Clienții tăi sunt una dintre liniile de salvare ale afacerii tale. Când începe călătoria succesului, majoritatea start-up-urilor sunt extrem de atente în manipularea și relațiile cu clienții lor. Ei organizează apeluri unu-la-unu, e-mailuri personalizate și altele. Dar odată ce afacerea începe să capete impuls, clienții trec pe bancheta din spate, iar asta este o gafă.

Amintiți-vă, în competiția de astăzi, reputația poate însemna mult, iar clienții dvs. dețin puterea de a o face sau de a o distruge. Comunicarea clară cu clienții dvs. poate face a impresie pozitivă asupra lor și poate avea ca rezultat construirea pozitivă a mărcii prin feedback-ul lor pozitiv.

6. Filtrați informații

Când un antreprenor începe nou, el/ea tinde să aibă o minte ascuțită pentru informare. Datorită internetului, o minte curioasă poate găsi o mulțime de informații despre orice subiect în sine. Dar această supraîncărcare de informații se poate dovedi a fi periculoasă dacă nu se știe să filtreze. Asta e corect. Deși există mulți guru în afaceri și profesioniști cu experiență care ghidează mințile tinere cu lecții practice, unele informații sunt farfurie.

Prin urmare, filtrarea informațiilor este, de asemenea, crucială pentru afacerea dvs. Deși este un lucru înțelept să aplici tactici de afaceri dovedite, nu toate sunt destinate aplicării. Verificați încrucișați detaliile date, verificați sursele și treceți la faza de implementare numai după validarea informațiilor.

7. Pregătiți-vă pentru adversitate

Dacă COVID ne-a învățat ceva, este că TREBUIE să ne reducem amprenta de carbon, deoarece asta distruge natura și că, indiferent cât de bine este afacerea ta, TREBUIE să fie pregătită să facă față adversităților. Nimeni în minte nu și-a imaginat că afacerile vor trebui să se confrunte cu o situație atât de drastică timp de aproape câțiva ani. Nu se poate spune ce s-ar putea întâmpla mâine. Deci un om de afaceri/femeie înțelept va lua întotdeauna măsuri pentru a-și proteja afacerea de orice situații adverse.

8. Ia o pauză

Toată munca și nicio joacă îl fac pe Jack un băiat plictisitor. Ai nevoie de un cap plin de vise, dăruire și devotament nedescurajat pentru a-ți face afacerea mare, dar, mai important, ai nevoie de o pauză din când în când pentru a menține ideile să curgă. Munca este importantă, dar de multe ori prea multă muncă ne poate consuma sănătatea, mintea și sufletul. Dacă nu ne permitem să ne odihnim, în cele din urmă ne erodează sănătatea mentală și fizică. Așa că planificați din când în când vacanțe scurte, astfel încât să vă puteți întineri sănătatea, să vă umpleți sufletul și să vă umpleți mintea cu idei mai răcoritoare.

9. Deveniți fără tehnologie o dată pe săptămână

Ziua noastră începe cu privirea la telefonul mobil și se termină cu punerea lui în alarmă pentru ziua următoare. Între timp, există apeluri nesfârșite, rețele sociale, cumpărături online, chat, notificări și continuă și mai departe. Este adevărat că rețelele digitale ajută afacerile moderne să prospere, dar excesul de tot este rău, chiar și tehnologia.

Așa că faceți un punct să nu faceți tehnologie cel puțin o dată pe săptămână și faceți din asta o regulă și în biroul dvs. Treceți complet offline – fără gadgeturi, fără apeluri și fără rețele sociale. Petrece timp cu prietenii și familia ta. Planifică o petrecere la birou, ține competiții – fă orice, dar nu stai departe de gadgeturi.

10. Împărțiți-vă obiectivele mari în sarcini mici

Cu toții ne dorim să realizăm mai mult în mai puțin timp și, pentru a face asta, ajungem adesea să ne stabilim obiective nerealiste. Amintiți-vă aceste cuvinte înțelepte ale lui Denzel Washington:

„Fără angajament, nu vei începe niciodată, dar mai important, fără consecvență, nu vei termina niciodată”.

Acesta este un alt motiv important pentru care atât de multe afaceri ale erei moderne se întâlnesc cu fundături. Este bine să fii ambițios, dar este necesar să rămânem și practic pentru că asta ne ajută să fim consecvenți. Aveți la dispoziție 24 de ore și orice doriți să faceți trebuie făcut în aceste ore.

Așa că, în loc să vă stabiliți obiective nerealiste, stabiliți sarcini mici pentru fiecare zi și rămâneți angajat cu ele. Efectuarea constantă a acestor sarcini vă va ajuta în cele din urmă să îndepliniți obiectivele mari pe care le urmăriți și vă va menține inspirat să faceți și să realizați mai mult.

Rezumând

Nimic nu este mai satisfăcător decât să vezi cum semințele muncii tale grele culeg rezultatele pe care le-ai dorit întotdeauna. Dar pentru a continua să recoltați recolte bune an de an, trebuie să vă mențineți afacerea în stare bună de sănătate. Deși nu există o modalitate exactă de a face acest lucru, respectarea acestor principii vă poate ajuta să vă creați propriul set de linii directoare pentru același lucru.