10 semne distinctive ale unei persoane onorabile

10 semne distinctive ale unei persoane onorabile

Unii oameni simt că onoarea și integritatea sunt importante. Alții nu. Așa că raționalizează, gândindu-se „Sunt sub presiune pentru a performa”, „Recompensele merită” sau „Va fi doar de data asta” pentru a-și justifica comportamentul. Oamenii care iau ceea ce nu merită, maltratează oamenii sau trișează pentru a obține ceea ce își doresc, doar se rănesc. Aveți semnele distinctive ale unei persoane onorabile? Tu fii judecătorul.

Este nevoie de un efort conștient și concertat pentru a fi o persoană integră. Iată 10 semne distinctive ale unei persoane onorabile – cu sugestii care să vă ajute să țineți cursul:

Părinte. Implicați-vă activ în viața copiilor dvs., expuneți-i la activități care întăresc valorile bune și căutați momente de predare.

Influentori. Oamenii de top au un caracter moral puternic, duc o viață virtuoasă și scot tot ce e mai bun din tine. Prietenii și colegii tăi scot la iveală ce e mai bun – sau mai rău – din tine?

Modele. Modelele de urmat reprezintă simbolul excelenței. Îți ridică jocul demonstrând un comportament pe care să-l emulezi. Alegeți-vă modelele cu înțelepciune.

Cultură. Muzica pe care o auzi, filmele pe care le vizionezi și jocurile video pe care le joci îți afectează mentalitatea și se infiltrează în subconștientul tău. Privește ce mănânci și cum îți hrănești mintea.

Educaţie. Există o singură investiție care nu va scădea niciodată – o investiție în tine. Îmbrățișați valoarea îmbunătățirii continue și a învățării pe tot parcursul vieții.

Crestere personala. Dezvoltarea minții și a talentelor tale nu ar trebui să se limiteze la școala formală sau experiența de muncă; poți câștiga la fel de mult din practicarea unui sport sau din învățarea să cânți la un instrument muzical. Desfășurarea bine a activității nu este ceea ce contează, ci know-how-ul dobândit în urma întâlnirii.

Întărire pozitivă. A trăi pentru o cauză mai mare decât tine este o misiune demnă. Acest obiectiv poate fi consolidat prin participarea la o casă de cult, voluntariat în comunitatea dvs. locală, alăturarea unei organizații bazate pe valori sau fiind un mentor.

Responsabilitate personală. Fă alegeri bune. Ai libertatea de a alege, dar nu ești liber de consecințele acestor alegeri.

Mod de gândire. Unii oameni se simt neputincioși sau dau vina pe țapii ispășitori pentru eșecuri. Ei cred că nu își pot afecta situația personală – așa că nu mai încearcă. Dacă nu crezi în tine, de ce ar trebui să crezi altcineva?

Autoexaminare. Fă-ți timp pentru a căuta sufletul.

Adevăratul premiu pentru a trăi cu integritate este să te faci mândru. Poți fi foarte mândru să știi că te-ai menținut la un standard înalt și nu ți-ai compromis niciodată idealurile. Nu ai ales calea ușoară, dar ai preferat calea onorabilă. Ai luptat din greu pentru a-ți îndeplini visele, dar ai făcut-o cu demnitate și har. Procedând astfel, ai adus onoare familiei tale, ai câștigat respectul de la prieteni și, cel mai important, ai fost mândru. Bravo!

Această postare a fost adaptată din Calea către o viață plină de sens de Frank Sonnenberg

Dețineți semnele distinctive ale unei persoane onorabile?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
15 moduri de a transmite valorile copiilor tăi
De ce ai încredere în unii oameni și nu ai încredere în alții?
Caracterul moral contează
Trăiește cu onoare și integritate
Reputație: Nu poți fugi din umbra ta
13 moduri de a fi un model bun

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.