11 pași pentru a deveni un vorbitor motivațional uimitor

Vorbitul în public este o artă greu de stăpânit. Dacă ați obținut anterior succes cu o prezentare, un discurs sau chiar un toast de nuntă și sunteți pasionat de asta, este posibil să aveți potențialul de a deveni un mare vorbitor motivațional.

Meseria de antrenor de viață a câștigat recent o mulțime de popularitate și mulți oameni se gândesc la o profesie în această industrie, potențial câștigând 1.000 USD – 100.000 USD per seminar.

O serie de sfaturi și strategii eficiente vă vor ajuta să atingeți acest obiectiv. Astăzi vă vom împărtăși aceste 11 sfaturi:

1. Aveți un mesaj special de transmis?

Cei mai mari antrenori de viață au ceva special de spus, ceva care derivă din experiențele personale. Acești oameni au succes pentru că vorbesc pe baza poveștilor personale. Poveștile personale sunt convingătoare și ușor de identificat.

Dacă sunteți interesat de o carieră de coach de viață, ar trebui să determinați specificul pe care doriți să le transmiteți. Ce dorește audiența dvs. să audă și puteți transmite un astfel de mesaj? A fi prea general sau vag va reduce pur și simplu șansele de succes înainte de a începe.

2. Este posibil să aveți nevoie de un mentor

Ai fost întotdeauna un bun vorbitor în public și crezi că o carieră motivațională de vorbire este potrivită pentru tine. Vestea proastă este că pare să fie mult mai ușor de spus decât de făcut. Vorbitorii motivaționali sunt un grup foarte specific de oratori. Ei influențează viața altora și, ca atare, dețin o responsabilitate extraordinară. Să înveți de la cei mai buni antrenori de viață este o idee bună.

Vezi ce fac alții. Stabiliți conexiuni. Discutați cu vorbitori de înaltă profesie și găsiți mentorul potrivit care vă va arăta trucurile acestei profesii. A avea un mentor te va ajuta să-ți perfecționezi abilitățile.

3. Publicul țintă

Decideți care este publicul țintă înainte de a începe să scrieți discursurile motivaționale. Fiecare grup de oameni va trebui abordat într-un mod specific. Dacă habar n-ai cine va primi discursurile tale, nu vei le face pe cele extrem de specifice și relevante.

4. Lucrați-vă abilitățile de vorbire în public

Chiar dacă aveți cele mai bune povești și lecții personale de împărtășit, veți eșua din cauza abilităților slabe de vorbire. Lucrează din greu la stăpânirea vorbirii în public. Cel mai bun mod de a vedea ceea ce faci este să-ți înregistrezi discursurile. Odată ce ați făcut-o, urmăriți înregistrările cu mare atenție. Acordați atenție intonației, limbajului corpului și contactului vizual pe care îl stabiliți cu publicul. Învață cum să sune natural și liniștitor. Dacă aveți nevoie, înscrieți-vă la un curs de vorbire în public care vă va ajuta să vă perfecționați abilitățile.

5. Găsiți cel mai bun loc

Un bun vorbitor motivațional folosește locul potrivit. Vă va ajuta să stabiliți o conexiune mai bună și vă va face publicul să se simtă confortabil. Locul de desfășurare ar trebui să corespundă numărului de persoane la care te aștepți să apară. Împrejurimile ar trebui să fie suficient de intime, totuși să permită persoanelor să se bucure de un spațiu personal. Acustica bună va fi, de asemenea, de ajutor.

6. Face publicitate!

Publicitatea este crucială pentru succesul în lumea de astăzi. Ca antrenor de viață, va trebui să faci față unei concurențe acerbe. Numeroși alții au deja succes pe nișă. Marketingul poate avea loc ușor și gratuit. Internetul și promovarea din gură în gură sunt două dintre cele mai bune canale pentru nevoile dvs. de marketing.

7. Vinde-ți abilitățile

La începutul carierei, este posibil să fii nevoit să faci niște sacrificii. Probabil va trebui să rostiți discursuri motivaționale gratuit. Aceasta va fi o parte importantă a eforturilor dumneavoastră de marketing. Oamenii trebuie să știe cât de bun ești pentru a începe să plătești pentru discursurile tale motivaționale.

Contactați birourile vorbitorilor și ONG-urile care ar putea avea nevoie de serviciile unui vorbitor. Informați aceste organizații că sunteți disponibil. Cu cât ai mai multe oportunități, cu atât vei câștiga mai repede popularitatea pe care o meriți.

8. Înțelegeți feedback-ul publicului dvs

Antrenorii buni de viață își ascultă publicul. Învață cum să ceri feedback și cum să asculți lucrurile pe care oamenii au de spus. Cel mai simplu mod de a primi unele informații este prin crearea unui sondaj simplu. Fiți gata să modificați orice pare a eșua.

9. Un bun vorbitor este un bun scriitor

Publicați articole și piese informative în bloguri, site-uri web și reviste de specialitate. Pe lângă faptul că este o formă bună de publicitate, vă va ajuta să vă stăpâniți abilitățile motivaționale de vorbire. Un vorbitor bun este, de asemenea, un scriitor bun. Învață cum să le stăpânești pe ambele.

10. Fii flexibil!

Cea mai importantă regulă pentru orice profesionist este menținerea unui grad de flexibilitate. Fiți gata să schimbați oricând părți ale discursului. Lucrurile pe care le considerați de succes pot eșua influențându-vă publicul. Data viitoare, încercați o abordare diferită. Teseți cu umor sau bazează-te pe emoțiile tale. Totul depinde de preferințele tale.

11. Exersează-ți respirația

Nu pot sublinia suficient importanța exersării respirației în timp ce vorbiți. Acest lucru vă va permite nu numai să vă calmați nervii, dar și să fiți echilibrați în timpul discursului. Atâția vorbitori care vorbesc prea repede în timpul discursului ar fi putut preveni asta prin simpla respirație. Amintește-ți să respiri.

Concluzie:

A fi un bun vorbitor motivațional implică ceva talent și multă experiență. Odată ce ai început, vei descoperi toate particularitățile de a fi antrenor de viață. Învățarea prin comunicarea cu publicul vă va ajuta să vă perfecționați abilitățile și să aveți un mare succes.

De asemenea, dacă nu ați făcut-o deja, vă rugăm să consultați articolul nostru: 9 moduri de a susține un discurs premiat

(Video) Exemplul perfect al unui discurs motivațional de Tony Robbins: