11 sfaturi motivaționale pentru stimularea succesului pe care trebuie să le auzi

Dacă doriți să învățați cum să rămâneți motivat pentru a putea găsi succesul în mai multe domenii ale vieții dvs., înscrieți-vă la Master Class gratuit de 90 de zile găzduit de fondatorul Addicted2Success.com, Joel Brown.


De câte ori ați început cu entuziasm un program de slăbire, ați început un program de antrenament cu greutăți sau aerobic sau ați început să învățați o limbă străină, ca să vă opriți după o perioadă scurtă de timp? De câte ori ai încercat să faci schimbări în viața ta, să studiezi o anumită materie sau să începi un anumit proiect, dar nu ai reușit din lipsă de motivație?

Uneori avem motivația și entuziasmul de a începe un nou proiect, dar după un timp, ne pierdem motivația și nu mai facem ceea ce am început să facem. Când se întâmplă acest lucru, începem să ne întrebăm ce putem face pentru a ne motiva și a continua până la linia de sosire.

Ce este motivația și de ce avem nevoie de ea?

Motivația este o forță motrice interioară care te determină să faci și să duci la bun sfârșit lucrurile. Este alcătuit dintr-o dorință puternică, o ambiție și o conștientizare a importanței a ceea ce vrem să facem.

Pentru a realiza orice, ai nevoie de o forță motrice, altfel nu s-ar întâmpla nimic. O simplă dorință nu este suficient de puternică pentru a te duce în acțiune. O dorință este o dorință slabă, dar doar o dorință puternică te poate face să acționezi și să atingi obiectivele.

Motivația este trezită de factori interni și externi, care stimulează dorința și energia de a continua să fii interesat și angajat într-un loc de muncă, acțiune sau scop. Este procesul care stimulează oamenii să acționeze, să facă lucruri și să-și atingă obiectivele.

Ce te poate ajuta să fii motivat?

  • Trebuie să știi exact ce vrei.
  • Scopul tău ar trebui să fie clar.
  • Ar trebui să fii conștient de beneficiile a ceea ce vrei să realizezi.
  • Trebuie să păstrezi în mod constant dorința, entuziasmul și entuziasmul.

Gândindu-te des la obiectivul tău și acceptând ideea că acesta poate fi atins, îți va crește motivația și îți va întări dorința de a-l atinge.

Gândirea la importanța a ceea ce doriți să realizați vă va crește, de asemenea, motivația, vă va întări dorința și vă va face să doriți să faceți tot ce este necesar pentru a vă atinge obiectivul.

Oricât de ciudat ar părea, exercițiile fizice regulate vă pot ajuta. Acest lucru vă va crește nivelul de energie, puterea interioară și persistența. În plus, te va ajuta să fii constant motivat, activ și energic.

„Fă din viața ta o capodopera; imaginați-vă că nu există limitări în ceea ce puteți fi, aveți sau face.” – Brian Tracy

Cum să fii motivat – Sfaturi și sfaturi

Motivația a devenit un termen popular în zilele noastre. Există antrenori și vorbitori motivaționali, precum și cărți și articole motivaționale. Puteți găsi multe informații despre acest lucru pe Internet, precum și aici, în articolele de pe acest site.

Motivația are foarte mult de-a face cu emoții și imaginație, ceea ce înseamnă că dacă vrei să te motivezi, trebuie să-ți lucrezi sentimentele și imaginația. Puteți face acest lucru vizualizându-vă obiectivul cât mai clar posibil și simțind efectiv că îl apreciați.

Cum să te motivezi? Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta:

1. Gândește-te și analizează-ți obiectivul pentru a afla dacă vrei cu adevărat să-l atingi. Merită timpul? Poate nu prea vrei. Dacă după ce te gândești la obiectivul tău îți dai seama că nu-ți pasă cu adevărat de el, va fi dificil să rămâi motivat. Este mai ușor să devii motivat și să rămâi motivat atunci când ești sigur de ceea ce vrei.

2. Faceți-vă obiectivul foarte clar. Scrierea lui vă va ajuta să o descrieți în termeni clari. Cu cât este mai specific, cu atât mai ușor ar fi să te concentrezi și să te motivezi.

3. Gândește-te adesea la obiectivul sau dorința ta, la beneficiile acesteia și la cum va arăta viața ta după ce ai atins-o. Acest lucru vă va trezi emoțiile, care oferă forța motrice și entuziasmul pentru a vă urmări obiectivul.

4. Vizualizează cum va fi viața ta după ce vei obține ceea ce îți dorești. Imaginează-ți cum te vei simți după ce ți-ai atins obiectivul. S-ar putea să nu fie ușor, deoarece îndoielile și neîncrederea vor încerca probabil să-ți țină mintea ocupată. Cu toate acestea, cu perseverență, îți poți învăța mintea să stea departe de îndoieli, sau cel puțin să le ignore.

„Fă-o și atunci te vei simți motivat să o faci.” – Zig Ziglar

5. Faceți planuri viabile, cu pași mici ușor de urmat și insistați pe cel puțin un pas pe zi. Acest lucru vă va oferi încredere și vă va face să credeți că obiectivul este la îndemâna dumneavoastră. Când vezi un obiectiv ca fiind realizabil, va fi mai ușor să devii motivat și entuziast.

6. Citiți cărți sau articole pe tema obiectivului dvs. Îți vor menține mintea concentrată și concentrată asupra obiectivului tău.

7. Citiți despre oamenii de succes. Te-ar inspira să-i emulezi și să faci ceea ce au făcut. Puteți găsi cărți, articole și videoclipuri despre ele căutându-le pe Internet.

8. Citiți citate inspiraționale legate de subiectul obiectivului dvs. Vă sugerez să citiți câteva dimineața și din nou seara înainte de a adormi. Le puteți citi și în orice alt moment al zilei. Puteți scrie câteva pe o foaie de hârtie sau le puteți salva pe smartphone.

9. Dacă ești deprimat și nu ai dorința de a face nimic, trebuie să strângi toată puterea pe care o ai și să ieși la plimbare. Nu-ți permite niciodată să rămâi într-o dispoziție proastă, indiferent cum te simți.

10. Când aveți nevoie de o doză de motivație, veți găsi util să vă repetați afirmații pozitive. Iată un exemplu: „Am dorința și entuziasmul necesare pentru a-mi atinge scopul.” Repetați această afirmație adesea cu grijă și convingere.

11. Începe să faci pași mici către obiectivul tău acum. Nu așteptați oportunitatea și momentul potrivit. Fiecare moment este momentul potrivit, altfel este doar amânare.

Importanța de a începe cu obiective mici

Când vine vorba de obiective pe termen lung, nu este întotdeauna ușor să menții motivația mult timp, decât dacă ai o ambiție puternică. De aceea este mai înțelept să începi cu obiective mici, pe care le poți realiza destul de repede. După ce ați învățat cum să treziți motivația și să vă creșteți ambiția, puteți trece la obiective mai importante.

Daca vrei sa atingi un anumit scop, dar nu te simti suficient de motivat pentru a actiona, inseamna ca dorinta sau scopul nu este suficient de important. Pentru a fi motivat să acționezi și să faci ceva legat de scopul tău, trebuie să ai o dorință puternică.

Ce te motiveaza? Împărtășește-l cu noi mai jos!