20 de moduri susținute de știință de a rămâne motivat (infografic)

Motivația este ceva pe care ne străduim cu toții să îl avem, dar poate fi și unul dintre acele sentimente greu de păstrat. Fie că încercăm să atingem un nou obiectiv de fitness sau încercăm să rămânem motivați în rolul nostru la locul de muncă, uneori această motivație pur și simplu nu există. Te simți motivat pentru o vreme – vei asculta podcasturi, vei citi cărți, vei fi responsabil – dar apoi vei pierde. Simți atât de multă energie la început, apoi simți că pierzi încet acea inspirație. Nu-ți face griji, nu ești singur.

Cheia succesului este să ai acea motivație continuă de a continua și de a-ți atinge obiectivele. Este să găsești ceea ce funcționează pentru tine pentru a menține acel impuls pe termen lung, nu doar pe termen scurt. O parte din motivul pentru care oamenii își stabilesc obiective și eșuează este că sunt prea duri cu ei înșiși. Ei stabilesc obiective nerealiste și de neatins, ceea ce face dificil de atins.

Chestia cu motivația este că nu trebuie să fie greu. Vestea bună este că o poți recupera oricând. Scopul este de a dezvolta perspectiva și mentalitatea potrivite care vă pot ajuta pe termen lung. Dacă vrei să rămâi motivat, trebuie să descoperi de ce. Trebuie să afli ce anume te va conduce mai aproape de a-ți atinge obiectivele. Nu te concentra prea mult pe ceea ce vrei să obții, ci mai mult pe cum vrei să te facă să te simți.

„Fă-o și atunci te vei simți motivat să o faci.” – Zig Ziglar

Poate simți că îți lipsește un scop în viața ta sau poate te-ai plictisit de stilul tău de viață și de rutine și ai nevoie de ceva care să-l zguduie și să-ți recapete motivația. Oricare ar fi, efortul de a face o schimbare este primul pas spre realizarea a ceea ce iti doresti in viata.

Consultați această imagine creată de Naked Nutrition care evidențiază 20 de sfaturi de motivare susținute de știință care vă pot ajuta să obțineți succesul pe care l-ați dorit întotdeauna: