3 chei majore pentru a avea o mare etică a muncii

Ne aflăm în era „gratificării instantanee” și, datorită internetului, nenumărate forme de modalități de a „deveni bogat” sau de a deveni „milionar” făcând aceste lucruri. Odată cu adăugarea rețelelor de socializare și a altor platforme care vă permit livrarea de conținut la îndemâna dvs., este mai ușor ca niciodată să deveniți foarte lejer pe tot parcursul zilei.

De la consumul de conținut, derularea prin rețelele sociale și chiar crearea de conținut pentru diferite platforme, poate pur și simplu transforma o zi „de lucru” într-o zi „aglomerată”. În același timp, unii ar descrie acest lucru ca fiind distras, nemotivat și chiar leneș. Cred că problema eticii în muncă este cea care este puternic afectată în acest moment și este ceva pe care trebuie să-l abordăm în continuare.

Pe baza căutării mele pe Google a „definiției eticii muncii”, aceasta este definită ca principiul că munca grea este intrinsec virtuoasă sau demnă de recompensă. Dacă iei definiția literală a ceea ce înseamnă etica muncii, muncești din greu la ceea ce faci și ești recompensat pentru acea muncă grea. Nu există nici un truc magic în afară de a munci din greu.

Consider că există trei chei importante pentru a avea o etică excelentă a muncii și dacă alegeți să le luați și să le implementați, puteți continua să vă îmbunătățiți viața, profesia și/sau afacerea.

1. Aveți pasiune pentru ceea ce faceți

Auzi asta tot timpul. „Fă ceea ce îți place și nu vei munci o zi din viața ta”. Bineînțeles că este adevărat și, pentru majoritatea oamenilor de acolo, ei învață să iubească ceea ce fac pentru că este ceea ce plătește facturile și îi ajută să supraviețuiască. Acestea fiind spuse, trebuie să ai pasiune pentru ceea ce faci.

Trezindu-te în fiecare zi din cauza dorinței tale de a fi cel mai bun în ceea ce faci în viață, te va ajuta să te asiguri că îți ridici nivelul eticii în muncă. Întotdeauna sunt lucruri pe care le faci care nu-ți plac; totuși, când vine vorba de jobul, profesia, afacerea, etc., a avea acea dorință arzătoare de a fi grozav te va ajuta să muți acul în viața și afacerea ta.

Concluzia aici, se rezumă la a avea o atitudine grozavă și a avea o mentalitate pozitivă în ceea ce faci.

2. Continuați să vă educați în meseria dvs

Fie că ești instalator, asistent medical, medic, vânzător sau chiar proprietar de afaceri, educația este crucială pentru a te menține în fața concurenței sau, în unele cazuri, te menține în conformitate cu cerințele a ceea ce ți se cere profesia.

Menținându-vă cufundat în educația continuă, vă ajută nu numai să vă ridicați nivelul de educație, ci și să vă creșteți încrederea în ceea ce faceți. Este dorința ta de a te educa în continuare și de a face asta chiar și atunci când nu ți se cere, aceasta este o reflectare a eticii muncii pe care o pui în profesia ta.

Va necesita un nivel de sacrificiu în viața personală sau timpul personal; cu toate acestea, este un lucru care va genera și oportunități în viitor de a vă crește timpul personal și de a vă îmbunătăți și viața personală. Ca să nu mai vorbim, va crește și oportunitățile pentru a vă îmbunătăți poziția în propria profesie.

„Nu există niciun substitut pentru munca grea.” – Thomas Edison

3. Creați o organizație profitabilă

Dacă îi întrebi pe oameni care este singurul lucru pe care nu îl poți primi înapoi sau este cel mai valoros lucru pe care îl ai, cei mai mulți îți vor spune că este timpul. De aceea, cred că, dacă vrei să-ți îmbunătățești etica în muncă, atunci trebuie să te adresezi timpului tău și modului în care timpul este petrecut în fiecare zi. Dacă ți-ai deschide calendarul online sau chiar te-ai uita la calendarul tău pe telefon, cum ar arăta?

Are vreunul dintre voi un programator zilnic? Scrieți lucruri pe care trebuie să le îndepliniți în fiecare zi? Indiferent ce nivel de importanță credeți că are, notând ceea ce trebuie să faceți în fiecare zi sau ceea ce este pe agenda dvs. de lucruri pe care doriți să le realizați în fiecare zi, poate elimina atât de mult timp pierdut pe care îl oferiți lucrurilor care nu sunt profitabile pentru tine.

Indiferent dacă este profitabil din punct de vedere financiar sau personal, timpul tău trebuie să fie de valoare pentru tine. Prin crearea unei organizații profitabile, vă ajustați etica de lucru și atribuiți fiecărei activități zilei dumneavoastră o valoare.

Acest lucru este atât de crucial pentru a avea o etică excelentă a muncii, deoarece nu permiți lucruri care nu îți îmbunătățesc viața profesională sau personală să stea în cale și să ia de la tine sau acele lucruri cărora le-ai atribuit o valoare în fiecare zi. Ceea ce faceți, de asemenea, este să vă permiteți să creați un audit al modului în care arată o zi, astfel încât să puteți adăuga lucruri mai bune la ea și să puteți elimina acele lucruri care nu vă ajută să obțineți ceea ce aveți nevoie în acea zi.

Luați doar o zi și umpleți-vă calendarul în fiecare oră cu ceea ce ați plănuit să realizați în acea zi și veți fi uimiți de cum veți vedea cu adevărat cum arată o zi „normală” pentru voi.

Cred că cei mai de succes oameni au o etică a muncii care este greșit înțeleasă pentru că arată și/sau sună nebunesc atunci când o descompune. Din momentul în care se trezesc și până în momentul în care se culcă, este o rafală de activitate pe care mulți dintre noi pur și simplu nu „văd cum au timp să facă toate acele lucruri”.

Cu toate acestea, ceea ce au este o etică a muncii care le-a fost, într-o anumită parte, insuflată prin exemple la o vârstă fragedă, dar este una pe care o posedă acum prin obiceiurile și rutinele lor zilnice. În același timp, oamenii care au o etică groaznică a muncii despre care poți spune aceleași lucruri doar în sens invers.

Consider că aceste trei moduri prezentate aici pot ajuta la îmbunătățirea eticii în muncă pe care o dețineți deja și pot spori oportunitățile din viața și profesia dvs. pe care le va genera o etică excelentă a muncii.