3 cuvinte uimitoare care îți pot schimba viața

3 amazing words that can change your life, do what’s right, right and wrong, keys to success, what’s the key to success and happiness, happiness and success in life, virtue, moral character, morals, honor and integrity, Frank Sonnenberg

Dacă doriți să cumpărați o casă, înțelepciunea convențională spune că trebuie să vă concentrați pe trei cuvinte – locație, locație, locație. În același timp, dacă vrei să duci o viață productivă și plină de sens, trei cuvinte uimitoare îți pot schimba viața – face ce este corect.

Tu:

  • Trăiește cu onoare și integritate?
  • Tratează-i pe toți cu demnitate și respect?
  • Să rămâi fidel cu tine și cu valorile tale?
  • Faceți o diferență pozitivă în viața oamenilor?
  • Acceptați responsabilitatea pentru acțiunile dvs.?

Chiar dacă este admirabil să faci ceea ce este corect, mulți oameni nu cred că este benefic pentru ei – așa că nu încearcă. Din păcate, ei ratează întregul punct.

În timp ce a face ceea ce este bine este bine pentru alții, este bine și pentru tine.

Beneficii uimitoare de a face ceea ce este corect

Există trei moduri uimitoare de a profita din a fi o persoană bună. În primul rând, potrivit lui Socrate, virtutea este propria ei răsplată. În al doilea rând, când faci ce este corect, te ferești de tot bagajul emoțional care vine din trăirea dezonorabilă. În al treilea rând, atunci când trăiești o viață virtuoasă, te vei simți mândru de cine ești și de felul în care alegi să trăiești. Să ne uităm la aceste puncte mai detaliat:

Virtutea este propria ei răsplată. Ați făcut vreodată ceva amabil și destinatarul a întrebat cum ar putea returna favoarea? Să știi că ai făcut o diferență în viața cuiva este propria sa recompensă. După cum a spus Brian Tracy, vorbitorul motivațional, „Dăruiește întotdeauna fără să-ți amintești și primește întotdeauna fără a uita”.

In timp ce primitori poate acumula o mulțime de lucruri în viață, ei nu vor experimenta niciodată adevărata bucurie de a fi dăruitori.

Îmbunătățiți-vă statutul personal. Când trăiești cu standarde morale înalte, oamenii te vor considera decent, onest și grijuliu. Încrederea pe care o generați va reduce nevoia de a vă uita peste umăr sau de a vă ghici intențiile.

Acest lucru vă va îmbunătăți relațiile, vă va spori credibilitatea și vă va consolida reputația – ceea ce va face minuni pentru cariera dumneavoastră. Vă va diferenția pe dvs. sau organizația dvs. de ceilalți, iar imaginea dvs. va servi drept magnet pentru noi oportunități interesante. Cu alte cuvinte, fă lucrurile din motivele corecte și banii vor urma. Din păcate, este adevărat și invers. Oamenii dezonorați – strict în interes personal – petrec timp prețios păstrându-și poveștile drepte, apărându-și acțiunile și acoperindu-și spatele. Pe scurt, comportamentul imoral poate paraliza relațiile personale și de afaceri, poate desprinde mușchiul liderilor puternici și poate zdrobi aspirațiile celor mai buni și mai străluciți oameni ai noștri.

Dacă crezi că poți să-ți blufezi drumul prin viață,
ai ceva ce urmează.

Întărește-ți stima de sine. Deși poți să-i înșeli pe alții, nu te vei păcăli niciodată. Oamenii de drept care fac ceea ce este corect se simt bine cu ei înșiși. Ei pot fi foarte mândri să știe că trăiesc o viață de onoare și integritate și că fac o diferență pozitivă în lume. Pe de altă parte, oamenii fără principii plătesc pedeapsa fiind nevoiți să poarte un bagaj emoțional. Ei trăiesc cu vinovăție, rușine, frică, îndoială, anxietate și stres.

O viata de onora oferă recompense abundente;
o viata de dezonoare vine la un preț foarte mare.

Modul greșit de a face ceea ce este corect

Unii oameni și organizații sunt obligați să dea înapoi societății. Nu ar trebui să fie forţat să dea înapoi lumii, dar ar trebui să o facă în mod voluntar. În consecință, în loc să-și urmeze inima, ei fac lucruri cu jumătate de inimă. De fapt, dacă ar avea druthers lor, s-ar întoarce la vechiul lor mod de a face lucrurile – și caută orice oportunitate pentru a face acest lucru. În al doilea rând, unii oameni și organizații do lucruri doar pentru a le îmbunătăți imaginea. Dacă ei cred că oamenii nu văd virtutea semnificări pentru ceea ce este, ei se înșală din păcate.

Unii dintre cei care se laudă cel mai mult, fac cel mai puțin.

A fi o persoană sau o organizație bună nu înseamnă să faci nimic unu lucru – atât cât face Tot – calea cea buna. Faceți ce este corect sau ce este convenabil? Îți asculți conștiința sau faci ceea ce este popular? Îi consideri pe alții sau te gândești doar la tine? Dacă gândurile, intențiile și faptele tale sunt sincere și benefice pentru alții, vei produce o karmă bună. Reversul este valabil pentru comportamentul negativ. În concluzie, nu face lucruri pentru că este benefic pentru tine. Fă ce este corect pentru că este ceea ce trebuie făcut.

Vezi noua carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.

Te abonezi la aceste 3 cuvinte uimitoare?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
De ce ar trebui să conteze autodisciplina pentru tine
Nu vă reduceți niciodată standardele personale. Nu!
Onorează-te: trăiește cu integritate
Veți alege calea potrivită?
Se plătește să fii etic?
Alegeți confortul în detrimentul principiilor?
Încețoșați diferența dintre bine și greșit?

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.