3 lecții nerostite oferite prin experiență

De mic copil, am fost fascinat de acțiuni. Ideea de a putea lua decizii calculate care ar putea duce la o creștere a investiției mele inițiale a devenit un joc palpitant pentru mine. Desigur, investițiile mele au fost la fel de mari ca și în anii de tinerețe. Cu toate acestea, pasiunea mea a crescut cu fiecare investiție și știam că vreau să fiu în lumea financiară când am crescut. În cele din urmă, am decis să devin consilier de avere. Făcând acest lucru, mi-am dat seama că pășesc într-o industrie foarte dominată de bărbați. Desigur, m-am cufundat în învățarea să câștig un avantaj competitiv în rândul colegilor și colegilor mei.

„Experienta este invatatorul tuturor lucrurilor.” Iulius Cezar

Pe măsură ce anii au trecut și experiența mea de consilier de avere a crescut, la fel a crescut și conștientizarea lecțiilor nespuse care au fost vitale pentru a-mi propulsa traiectoria carierei. Deși este posibil să fi studiat o gamă largă de bune practici din industrie și să fi citit diverse cărți despre comportamentul uman, niciunul dintre studiile mele nu mi-a oferit cele trei chei cele mai distincte de care aveam nevoie pentru a crește nivelul ca antreprenor. Aceste lecții au fost dobândite prin experiență – ceea ce banii nu îl pot cumpăra. Timpul a trebuit să-și urmeze cursul cu mine, ca unul dintre jucătorii din jocul meu de șah din carieră.

Iată trei lecții nerostite pe care le-am câștigat prin experiență:

  1. Practicați arta unui mulțumire. Trăim într-o lume care ne cere să fim eficienți cu timpul nostru – așa că pentru mulți oameni, un mulțumire vine sub forma unui e-mail sau a unui comentariu pe rețelele sociale. Cu toate acestea, ambelor medii le lipsește căldura și o adevărată investiție de timp. Există două lucruri pe care banii nu le pot cumpăra – timpul și tinerețea. În acest caz, impactul este mult mai mare atunci când cineva alege să investească timp într-un bilet de mulțumire scris de mână. Acest gest spune: „Te prețuiesc și am vrut să-mi investesc timpul pentru a mă asigura că știi asta”, versus „Aceasta este o formalitate, așa că am vrut să o bifez de pe lista mea”. Amintește-ți că acțiunile tale vorbesc și pentru tine. Asigurați-vă că vă place ceea ce spun acțiunile dvs.
  2. Regândește puterea unui trib. Viața – și afacerile – sunt sporturi de echipă. Să ai oamenii potriviți în echipa ta și o parte din tribul tău este esențial pentru creșterea ta. Acești oameni nu ar trebui să fie doar majorete, ci ar trebui să fie oameni care vă pot oferi sprijin și feedback constructiv, astfel încât să puteți crește. Sunt apreciați cei care îndrăznesc să împărtășească perspectiva cheie – mai ales dacă aceasta provoacă perspectiva populară. Aici se află adesea îndrumarea exactă de care aveți nevoie pentru a prospera.
  3. Implementați timpul „Oprit”.. Construirea unui brand și dezvoltarea unei cariere este solicitantă și necesită o investiție de timp mai presus și dincolo. Adăugați la asta faptul că trăim într-o lume care este 24/7 în care așteptările sunt adesea ca profesioniștii din afaceri să fie disponibili în orice zi și în orice moment. Cu toate acestea, îndrumarea poate părea adesea ca fiind prost sfătuită atunci când vine de la un consilier de încredere care este ars. Toate lucrurile – inclusiv dispozitivele noastre de încredere, cum ar fi smartphone-urile și computerele – au nevoie de timp pentru a se reîncărca. Nu vă fie teamă să respectați orele libere pentru a vă servi mai bine clienții.

Implementarea acestor trei bune practici a fost o schimbare pentru mine. Investind timp în „mulțumiri” adecvate, m-am conectat la un nivel mult mai personal cu clienții și colegii. Fiind selectiv cu cine permit să intre în tribul meu, am încurajat o rețea de sprijin în jurul meu, care spun adesea lucruri nepopulare pentru a-mi servi cel mai bun interes. Sprijinul constructiv pe care l-am primit mi-a permis să cresc, ceea ce a fost un dar. Deși implementarea timpului liber este mai dificilă decât pare a fi, am văzut cum îndrumarea mea a fost mai adaptată pe măsură ce conduc cu o perspectivă mai clară. Cu toate acestea, cea mai mare lecție dintre toate constă în alegerea de a împărtăși ceea ce știi pentru a putea investi în alții… este o lecție care dă înapoi în moduri neprețuite.