3 Metode neobișnuite pentru motivarea instantanee

De câte ori te-ai uitat la liste nesfârșite de sarcini, zeci de e-mailuri necitite și munți de documente… și te-ai simțit groaznic la gândul că vei lucra la ele? Și chiar m-am uitat la ceas și am sperat că se apropie de sfârșitul zilei, doar ca să poți renunța?

Am fost acolo, așa că știu exact cum e să vrei să dispari și să te prefac că munca nu există. Desigur, doar pentru că nu ai chef să faci treaba, nu înseamnă că va dispărea. Din păcate, cele mai multe dintre tacticile motivaționale tipice de acolo nu au funcționat niciodată pentru mine, așa că a trebuit să vin cu câteva metode contraintuitive pentru a-mi accelera motivația și pentru a lucra efectiv.

Așa că, dacă ești în aceeași barcă cu mine și te chinui uneori să te motivezi, știi că nu trebuie să fie așa.

Creierul tău este adaptat la lucrul greșit

Marea problemă aici este că ești prea concentrat pe lucrul incorect – și acesta este faptul că ai multă muncă de făcut. Deci, firesc, atunci când toată atenția ta este concentrată pe ceva ce „nu” ai chef să faci, rezistența ta mentală va crește și va prelua.

Și la ce duce asta? Un caz sever de tergiversare. Și indiferent de tipul de muncă pe care trebuie să-l faci (chiar dacă este legat de un obiectiv mare pe care l-ai avut întotdeauna), această problemă poate să-și ridice capul urât și să te scoată din joc.

Când vine vorba de motivație, oamenilor li se spune, în general, să folosească metode precum obiectivele SMART sau să te vizualizezi reușind. Ei bine, acele lucruri ar putea funcționa pentru unii oameni. Dar, din experiența mea, eșuează GRUP atunci când vine vorba de a crea motivația instantanee de care ai nevoie – mai ales atunci când starea ta de spirit și energia sunt reduse.

De ce, mă rog? Pentru că nu ne redirecționează concentrarea și emoțiile către lucruri convingătoare din punct de vedere productiv.

„Singura diferență dintre obișnuit și extraordinar este acel mic plus.” – Jimmy Johnson

În loc să folosești tacticile populare de motivare văzute online, sugerez să încerci ceva pe care majoritatea oamenilor nu l-au făcut cu adevărat înainte. Practic, vă vom schimba concentrarea asupra tacticilor care (deși sunt puțin ciudate sau înfricoșătoare) vă vor îndemna să vă acționați pentru obiectivele dvs. în ACUM – așa că să aruncăm o privire.

1. Au un sistem de pedepse

Chiar dacă oamenilor nu le place, o persoană are de două ori mai multe șanse să muncească pentru a evita o pedeapsă, decât să lucreze pentru o recompensă. Acesta este ceva ce Daniel Kanheman (un expert consacrat în motivație și autor al cărții „Thinking, Fast and Slow”) a descoperit în numeroasele sale experimente de psihologie. Deci, în loc să vă concentrați doar pe obținerea unui tratament pentru un comportament bun, ar avea sens să găsiți o modalitate de a crea consecințe pentru a nu vă face treaba.

Iată câteva idei cu care să lucrați:

  • Dacă nu mergi la sală după muncă, atunci trebuie să mănânci ceva urât (de ex. ceva amar, cum ar fi grapefruitul)
  • Dacă nu începi sau nu lucrezi la noua ta afacere, atunci trebuie să donezi unei organizații de caritate (puncte bonus pentru organizațiile caritabile pe care „nu” le susții)
  • Dacă nu te ridici din pat la timp, atunci trebuie să faci un duș rece

Oricum, ideea este să faci opțiunea „bună” să pară o plimbare în parc în comparație cu costul de a nu o face. Puteți chiar să combinați acest lucru cu recompense pentru un pumn motivațional suplimentar.

2. Utilizați presiunea de la egal la egal

Nu creștem niciodată cu adevărat din presiunea colegilor. Așadar, dacă toți cei din jurul tău te presează să faci ceva (fie bine SAU rău), ai mult mai probabil să faci asta.

Încercați să-i convingeți pe prietenii și familia dvs. să vă „presioneze” să vă lucrați la obiectivele dvs. De exemplu, odată ce ajungi acasă de la serviciu, primul lucru pe care vei dori să-l faci este să te relaxezi. Dar dacă familia ta începe să te „supune” și te îndeamnă să faci niște exerciții, atunci probabil că ar fi greu să-i refuzi.

De fapt, probabil că ți-ar fi greu să „nu” mergi la sală dacă acesta ar fi cazul. Așa că vezi dacă poți promova o cultură productivă în jurul celor apropiați. În acest fel, nu vei lăsa niciodată lenea sau starea ta de spirit să-ți domine acțiunile și vei putea să rămâi la punct cu obiectivele tale.

„Munceste din greu pentru ceea ce îți dorești pentru că nu îți va veni fără luptă. Trebuie să fii puternic și curajos și să știi că poți face orice îți pui în minte.” – Leah LaBelle

3. Transformă-ți temerile în rivali care vorbesc de gunoi

Acesta este un fel de interesant. Este similar cu vârful anterior, dar cu o margine și mai ascuțită. Dacă ai fost vreodată într-o echipă sportivă și ai fost vreodată receptor de vorbe de gunoi, știi cât de enervant poate fi să ai pe cineva să-ți facă asta.

Dar lucrul important este că ori de câte ori se întâmplă, acea furie se transformă instantaneu într-o dorință de a-ți șterge adversarul. Și crede-mă când spun că aceasta este o putere pe care nu ar trebui să o ignori.

Un truc pe care am venit să-l folosesc este de fiecare dată când aș fi nervos să trimit o propunere de e-mail unui client (sau dacă aș avea nevoie să-i deschid e-mailul și să-i citesc răspunsul posibil negativ) este că mi-aș imagina o persoană care îmi spune lucruri. cum ar fi, „Pariez că nu-l vei trimite” sau „Ți-e prea frică să-l deschizi, nu-i așa, pisică înfricoșată?” Apoi m-aș enerva și în cele din urmă m-aș termina. Și a funcționat întotdeauna.

E ciudat, știu. Dar când este mânuit bine, funcționează uimitor. Și se descurcă mai ales când eviți o sarcină din cauza anxietății. Probabil pentru că nu îți maschează anxietatea, ci o redirecționează și se concentrează în schimb.

Știu că aceste metode de motivare sunt puțin ciudate. Dar când ai încercat orice altceva și încă te lupți să învingi amânarea, este timpul să te uiți în afara cutiei dacă vrei să ai succes în viață. Așa că dă o șansă acestor metode și vezi dacă motivația ta crește din cauza asta.