4 factori cheie pentru a determina succesul final

Succesul înseamnă o afacere în plină dezvoltare, o casă drăguță și cel puțin o mașină de lux. Sau o face?

Pentru mulți antreprenori, definirea succesului poate fi un exercițiu dificil. Liderii de afaceri, antreprenorii și oricine cu o carieră își doresc cu toții să aibă succes, dar rareori se implică în ceea ce înseamnă exact asta. Și mai provocatoare este ideea de a configura valori aplicabile pentru a evalua progresul lor către acest succes.

Privind înapoi la propria mea carieră, au fost câteva stâlpi de poartă pe care mi-am propus atunci când îmi definesc propriul sentiment de succes. În primii ani, succesul însemna să am mai mult control asupra vieții mele și să nu-mi fac niciodată griji că voi fi înlocuit sau trecut pentru promovare.

Cu toate acestea, această definiție a succesului s-a schimbat de-a lungul anilor. Acum, succesul înseamnă să ai mai puțin stres, să te bucuri de mai mult timp cu familia și prietenii și să poți călători prin lume. Consensul dintre cei mai mulți antreprenori cu experiență este că banii nu definesc succesul, cel puțin nu singuri.

Majoritatea antreprenorilor indică alte repere ca repere ale succesului, dar valorile lor pentru succes demonstrează câteva răspunsuri extrem de variate – cuvinte la modă pentru a te simți bine precum „a avea un impact pozitiv” și „a construi o moștenire”.

Și totuși, ca antreprenori, avem nevoie de modalități tangibile de măsurare a succesului, nu doar de sentimente de basm. Acestea fiind spuse, singurul antreprenor definește succesul.

De asemenea, antreprenorii trebuie să înțeleagă diferența dintre a Afaceri având succes și a persoană fiind de succes. Un antreprenor s-ar putea să realizeze o afacere profitabilă în timp ce se simte fără succes în viața personală, dar stabilind propriile valori de succes, poți decide când ai atins succesul.

„Secretul succesului în fiecare domeniu este redefinirea a ceea ce înseamnă succesul pentru tine. Nu poate fi definiția părintelui tău, definiția mass-media sau definiția vecinului tău. Altfel, succesul nu te va satisface niciodată.” – RuPaul

De ce este necesară setarea valorilor de succes?

Valorile definesc realizările, iar valorile tangibile pot ajuta la recunoașterea succesului atunci când este atins sau a unui obiectiv când este îndeplinit. Aceste indicatoare ne ajută să recunoaștem succesul și să simțim un sentiment de realizare.

Metricurile ne ajută, de asemenea, să ne adaptăm așteptările pentru succes, care apare adesea în diferite etape ale vieții. Un caz concret, succesul pentru un antreprenor în devenire va însemna ceva diferit pentru cineva cu ani de experiență.

Pentru cei hotărâți să-și stabilească standardele de succes, patru concepte îi pot ajuta pe antreprenori să-și actualizeze obiectivele.

Conduce: Impulsul unui antreprenor este o idee generală care cuprinde trăsăturile care îi permit să-și urmărească obiectivele și visele, chiar și în fața eșecului. Conducerea poate însemna, de asemenea, să nu te mulțumești niciodată cu mai puțin sau cu cel mai bun al doilea. Deși acest lucru poate avea eșecuri, locul doi nu este întotdeauna un loc rău pentru a fi. Deși depinde de industrie, uneori a fi cel mai mare venit poate însemna profituri mai mici, număr umflat de personal și epuizare. Nu permiteți „unității” să devină singura voastră măsură a succesului.

Disciplina: Desigur, știm cu toții ce înseamnă asta – să te ridici și să faci treaba chiar și atunci când nu vrei. Înseamnă nu doar să faci munca atunci când este distractiv și incitant; este să-ți păstrezi controlul asupra emoțiilor și viziunii, chiar dacă provocările încearcă să-ți retragă concentrarea. Autodisciplina îi ajută pe antreprenori să-și gestioneze timpul și resursele în mod eficient. Disciplina poate însemna, de asemenea, a avea disciplina pentru a realiza că întotdeauna pot face mai bine.

Adaptabilitate: Este grozav să ai unitate și disciplină. Chiar și cu aceste trăsături, totuși, trebuie să aveți capacitatea de a vă adapta atunci când vă confruntați cu fapte și realități noi. A lua un eșec și a-l transforma în succes este crucial pentru succesul antreprenorial. Mulți antreprenori au eșuat pentru că au continuat să promoveze o idee, în ciuda dovezilor tot mai mari că era nevoie de o schimbare.

Pietriș: Aceasta combină condusul cu pasiunea. Fără grij, o idee antreprenorială nu poate reuși. Cu toate acestea, gritul trebuie combinat cu adaptabilitatea pentru a-și atinge potențialul. În schimb, în ​​timp ce grija poate fi un factor principal în succesul afacerii tale, nu duce neapărat la succesul personal și la fericire. Fă-ți timp să simți mirosul trandafirilor: îți va face realizările cu atât mai dulci.

Dezvoltarea acestor atribute oferă un cadru solid pentru conceptualizarea succesului și stabilirea obiectivelor realizabile.

O altă definiție a succesului

Succesul se măsoară prin a avea timp să faci ceea ce îți place. Luați în considerare următorul exemplu: un antreprenor câștigă 100 de milioane de dolari în fiecare an, dar lucrează 60 de ore pe săptămână, 52 de săptămâni pe an. În mod clar, au obținut succes financiar; totuși, acest antreprenor își dorește să aibă mai mult timp să călătorească cu familia. Au găsit succes?

În schimb, o măsură mai bună a succesului aici ar fi stabilirea unor obiective concrete, cum ar fi: „Scopul meu este să am atât de mult succes în afaceri încât să îmi pot lua două luni de concediu pe an pentru a călători sau să lucrez doar 20 de ore pe săptămână”.

Cu toate acestea, acesta este doar un exemplu; nu există o măsură unică pentru măsurarea succesului între diferiți antreprenori. Dar, deoarece antreprenorii sunt de acord că banii nu sunt întotdeauna cea mai bună măsură, luați în considerare măsurarea timpului disponibil pentru a vă bucura de lucrurile preferate.

Configurarea propriilor valori de succes

Cu toate aceste caracteristici ale unui antreprenor de succes, cheia aici este să înveți să le aplici. Iată trei strategii care iau în considerare unitatea, disciplina, adaptabilitatea și grija ta. Acestea vă pot ajuta să treceți de la o atitudine „Vreau să am succes” la o mentalitate „Vreau să obțin acest tip specific de succes în acest interval de timp”.

  1. Definiți succesul pentru dvs. – Primul și cel mai important pas în acest proces este înlocuirea cuvântului „de succes” cu o listă cu ceea ce doriți să realizați. De exemplu, vrei să scapi de datorii sau să ai mai mult timp cu copiii tăi? Când anume doriți ca aceste măsuri să fie îndeplinite în viața de zi cu zi? Fii specific cu o cronologie în care vrei să atingi aceste obiective.
  2. Succesul nu vine dintr-o dată – Antreprenorii trebuie să înțeleagă că succesul vine în etape. La fiecare câțiva ani, evaluează-ți obiectivele actuale, actualizează-ți definiția succesului și apoi lucrează din nou pentru a-l atinge.
  3. Exersează recunoștința – A fi mulțumit cu ceea ce ai realizat deja, în timp ce încă ești motivat să realizezi mai mult, este cheia fericirii pentru un antreprenor. Dacă nu ești mulțumit cu ceea ce ai acum, nu te vei mulțumi cu ceea ce ai și nu vei realiza în viitor. Mai simplu spus, exersarea recunoștinței este o necesitate.

În timp ce dorința nesățioasă de a face mai mult echivalează cu ceea ce îl face pe un antreprenor, prea mulți cred că succesul și fericirea sunt întotdeauna la colț, fără să-și facă niciodată timp pentru a aprecia ceea ce au realizat deja. Fără această recunoaștere, ei pot deveni depresivi, pot pierde legătura cu relațiile lor apropiate și chiar se pot epuiza.

Nu păstrați sentimentul de succes pentru pensionare. Antreprenorii ar trebui să se străduiască să găsească o măsură a succesului personal înainte de a ieși de pe scena mondială. Ține minte, tu definești succesul pentru tine.