Când ai lăsat ultima oară frica să te învingă? Indiferent dacă vrem să recunoaștem sau nu, frica ne împiedică să facem multe dintre lucrurile pe care știm că ar trebui să le facem pentru a ne atinge obiectivele. Frica este în detrimentul antreprenorilor (a se citi „wantrepreneurs”) care doresc să lanseze primul lor mare proiect.
Având în vedere acest lucru, m-am gândit să vă împărtășesc patru minciuni pe care oamenii tind să le spună atunci când vin cu motive pentru a NU face ceva. Sperăm că, spunând aceste minciuni pentru ceea ce sunt, puteți începe următorul mare proiect fără atât de multă întârziere sau frustrare.
Iată cele 4 minciuni pe care le tot spui când ți-e frică să faci ceva:
1. Nu sunt pregătit să fac asta
Frica este un obstacol major pentru mulți antreprenori în stadiu incipient sau oameni de afaceri, pe măsură ce încep să planifice și să construiască primele lor întreprinderi. Fără o întărire pozitivă, mulți oameni pot fi paralizați de această frică, iar unii nu își lansează niciodată produsul sau serviciul din cauza acestei frici.
Le este teamă că ceea ce au de vândut nu este bun și le lipsește încrederea în sine pentru a trece peste disconfort și a o face oricum. Dar am vești pentru tine, ești gata.
Disconfortul face parte din proces și face parte din călătorie. Probabil, vei eșua sau vei întâmpina anumite dificultăți, dar fără acțiuni regulate, nu vei obține nimic. Acțiunea regulată este cheia, așa că stabilește-ți termene limită și apucă-te de treabă.
„Momentul dă impuls, iar cel mai bun mod de a începe este să începi.” – Gil Penchina
2. Am atât de multe idei, dar ar trebui să aștept până am una suficient de bună de urmat
O altă mare barieră în calea intrării pentru mulți tineri antreprenori este să știe unde să-și concentreze timpul, banii și energia. Majoritatea antreprenorilor nu duc lipsă de idei bune, dar știind în ce domenii se concentreze eforturile lor sunt cheie dacă doresc cu adevărat să aibă succes. Un jack of all trades este un maestru al niciunei.
În loc să eviți să alegi o singură cale și să încerci să jonglezi cu trei sau patru idei, restrânge-ți ideea la o singură nișă și rămâi cu ea pentru o perioadă de timp pentru a înțelege dacă poți sau nu câștiga tracțiune cu acea idee. Când spun tracțiune, mă refer la interesul din piață.
Daca poti cere unui segment suficient de mare al pietei interesul lor pentru un anumit subiect si daca isi exprima interesul pentru acel subiect (chiar fara a cumpara), ar trebui sa iei in considerare acea dovada de validare a pietei.
Găsirea și selectarea unei nișe este, de asemenea, o artă în sine, dar nu imposibil de predat. Ar trebui să combinați setul de abilități actuale (sau să găsiți ceva pe care să le învățați cu ușurință) cu ceea ce există cererea pieței și ceea ce vă interesează. Odată ce găsiți ceva care se suprapune în aceste trei domenii, veți găsi o nișă profitabilă pentru tu.
3. Acest lucru a fost deja creat, nu ar trebui să mă obosesc să produc încă un lucru de care oamenii nu au nevoie
O altă problemă cu care se confruntă oamenii atunci când se gândesc să-și înființeze propria afacere este invata cum sa vinzi, nu doar altor oameni, ci și față de ei înșiși. Sunt șanse ca, dacă aveți o idee pentru un produs, acesta poate fi comercializat și vândut eficient și va oferi o oarecare valoare celor care îl folosesc.
Din păcate, mulți oameni au o imagine de sine foarte scăzută a propriilor abilități și cunoștințe și dacă ceea ce au sau nu va fi de valoare pentru alții.
Discuțiile negative de sine pot fi o influență puternică asupra succesului afacerii tale viitoare, așa că ferește-te de influența ei asupra ta și de cât de des te trezești să aluneci în această mentalitate.
O modalitate de a ieși din această mentalitate este să te gândești mai puțin la tine și mai mult la client. Obișnuiește-te să te gândești mai puțin la ce abilități ai (sau ce abilități îți lipsesc) și gândește-te în loc la piață și la ce nevoi au acei oameni.
Când te hotărăști să rezolvi problemele oamenilor, ai intrat într-un mod de serviciu altruist, care este în cele din urmă mult mai profitabil decât să stai pe fundul tău să-ți faci milă de tine. Ciudat nu?
„Cel mai bun mod de a te vinde altora este mai întâi să-i vinzi pe ceilalți ție.” – Dealul Napoleon
4. Este prea târziu să încep să lucrez la asta astăzi, voi începe din nou dimineața
Toată lumea știe că primele ore ale dimineții tind să fie cele mai productive. Având în vedere asta, este logic să-ți începi ziua cu sarcinile care vor fi cele mai provocatoare, urmate de sarcinile care sunt poate mai plăcute sau mai puțin monotone. Cu toate acestea, asta nu va funcționa pentru unii oameni.
Uneori este greu să te trezești la prima oră dimineața. Poate că ai stat prea tare la petrecere noaptea trecută sau ai fost ținut să te uiți la Netflix. Poate te-ai culcat la o oră rezonabilă, dar pur și simplu nu ești o persoană matinală. Oricare ar fi cazul, nu credeți că trebuie să lăsați toate piesele să cadă la locul potrivit la momentul potrivit.
Să începi acum este întotdeauna mai bine decât să aștepți. Sigur, s-ar putea să nu trimiți un client livrabil cuiva la 2 dimineața, dar dacă ești treaz și poți să înșiri două propoziții împreună sau să petreci 15 minute cercetând un anumit subiect, fă-o. A face chiar și mici progrese în timp poate duce la succes de durată.
Orice ai ajunge să-ți spui, înțelege că ești în continuare responsabil pentru acțiunile tale. Poate mai important, ești responsabil pentru inacțiunea ta. De ce inacțiune vei fi responsabil dacă te decizi să crezi minciunile pe care ți le spui în mod regulat?
Cum ar putea fi altfel viața ta dacă ai decide, începând de astăzi, că nu vei accepta un nu ca răspuns? Eu unul, mi-ar plăcea să văd ce face nou cu acea putere.
Cum te readuci pe drumul cel bun când ți-e frică să faci ceva? Spune-ne mai jos gândurile tale!
Imaginea prin amabilitatea lui Twenty20.com