4 strategii de rețea pentru a stăpâni arta conexiunii

Primele mele amintiri din copilărie se învârt în jurul bătăliei mamei mele cu cancerul ovarian. Mi-am iubit mama și mi-am dorit mereu să mă joc cu ea în modul meu hiperactiv, iar tatăl meu mă smulgea de lângă ea, ca să se poată odihni. Când a murit, îmi amintesc că l-am văzut pe tatăl meu plângând peste un copac și am putut simți cât de multă durere era.

Ca urmare a acestor experiențe timpurii, mi-am dat seama devreme că în jurul meu erau mulți oameni care sufereau și sufereau în secret. În mod inconștient, la început, mi-am dat seama că, în ciuda faptului că am trecut printr-o mulțime de probleme și suferințe, îmi doream ca viața mea să fie de a ajuta oamenii cât mai profund și semnificativ. Cu alte cuvinte, am vrut să aline suferința altora din cauza cât de mult sufeream eu însumi.

De-a lungul întregii mele experiențe de viață, de atunci am căpătat reputația de „cea mai conectată persoană de pe planetă” (nu cuvintele mele) prin numeroasele mele eforturi de afaceri. Dacă există vreun secret pe care l-am învățat pentru a avea succes în viață și în afaceri, acesta este că a învăța să mă conectez și să formez relații cu alți oameni este cea mai valoroasă abilitate care există – și majoritatea oamenilor nu știu cum să o facă.

O parte din motivul pentru care este stăpânirea artei conexiunii necesită o înțelegere profundă a suferinței altor oameni, care poate fi incomod de navigat sau chiar de înțeles. În acest scop, iată patru concepte dovedite pe care le-am folosit în viața mea și pe care le poți folosi pentru a stăpâni arta conexiunii.

1. Întrebați „Cum suferă și cum pot ajuta?”

Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să înțelegeți suferința în cel mai larg sens posibil. Fiecare are probleme diferite, dar felul în care mă gândesc la suferință cuprinde totul – de la mici neplăceri sau dorințe până la suferință mentală profundă. Pe scurt, există suferință peste tot și mult mai mult decât își dau seama majoritatea oamenilor.

În timp ce suferința are o reputație proastă, atribui o mare parte din succesul meu în viață că am o părere diferită. Nu este niciodată bine să vezi pe alții în durere, dar suferința nu este întotdeauna un lucru rău. Într-adevăr, suferința poate fi foarte puternică, deoarece poate crea oportunități incredibile pentru conexiuni profunde cu oamenii. De fapt, este un motiv uriaș pentru care oamenii formează relații cu ceilalți: conectarea cu altcineva ușurează suferința și transformă pe toți cei implicați, de obicei în bine.

2. Învață să devii un „detectiv al durerii”

Probabil că am auzit cu toții înțelepciunea de afaceri „rețeaua ta este valoarea ta netă” atât de des încât începe să sune ca un clișeu, dar cei mai mulți dintre noi îl acceptăm ca fiind adevărat. Deci, cum vă creșteți rețeaua, mai ales dacă aveți probleme în a vă conecta cu ceilalți? Răspunsul pe care îl dau tuturor este simplu: trebuie să devii un detectiv al durerii pentru a te conecta cu ceilalți într-un mod autentic. A face asta înseamnă să te concentrezi pe nevoile lor și pe durerea lor mai întâi, iar pe al doilea pe nevoile tale.

Deși acest lucru poate suna contraintuitiv, este de ajutor să luați în considerare peisajul în care va fi aplicat acest sfat. Pentru cei mai mulți oameni care caută să se conecteze sau să se conecteze cu alții, principala lor preocupare este ce pot face alții pentru ei, nu ceea ce pot oferi sau oferi altora. În mod similar, cei mai de succes și de profil înalt au tendința de a fi dătători uriași de valoare pentru lume și, totuși, își petrec cea mai mare parte a timpului înconjurați de cei care iau.

Dacă există vreun adevăr în stereotipul că oamenii la cele mai înalte niveluri de succes pot fi îndepărtați sau greu de conectat, acesta vine adesea din a avea atât de multe experiențe negative cu alți oameni care doresc să profite de ele.

„Rețeaua nu înseamnă doar conectarea oamenilor. Este vorba despre conectarea oamenilor cu oameni, oameni cu idei și oameni cu oportunități.” – Michele Jennae

3. Înțelegeți Comunicarea vs. Conexiune vs. Evadare

Când te conectezi cu ceilalți, interesul și curiozitatea reală față de nevoile lor, fără a încerca să obții imediat ceva în schimb, este o superputere uriașă care te scoate din mulțime. În conversațiile cu ceilalți (în special atunci când facem rețele), putem simți când comunicăm liber cu altcineva, când suntem profund conectați și când cineva încearcă să scape de conversație. Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a avea relații mai bune cu ceilalți oameni este să acordăm o atenție deosebită acestor indicii!

Dacă doi oameni comunică doar, s-ar putea să vorbească unul cu altul la nivel de suprafață și să nu atingă nevoile reale ale nimănui (cu alte cuvinte, să nu cerceteze suferința reală a nimănui). Dacă este cazul, încercați să duceți conversația într-o direcție mai sinceră; pune câteva întrebări mai profunde, dezvăluie ceva personal despre tine și asumă mai multe riscuri pentru a ajunge la o conexiune adevărată.

Pe de altă parte, dacă simți că tu sau altcineva încearcă să scape de o interacțiune, pompează frânele și încearcă să-ți dai seama de ce. Ce este dureroasă la conversație sau tu sau cealaltă persoană? Poți aborda această durere din față și să aduci conversația într-un loc mai confortabil, mai distractiv sau mai memorabil?

4. Concentrați-vă pe relațiile de transformare, nu pe relațiile tranzacționale

Deși acest sfat este incredibil de simplu, este șocant cât de puțini oameni îl înțeleg cu adevărat și îl folosesc în conversațiile și interacțiunile lor cu oamenii pe care îi întâlnesc. Când vine vorba de a construi rețele și de a ne conecta cu ceilalți ca un geniu, cu toții trebuie să ne comercializăm și să ne „vindem” într-un fel, ceea ce poate provoca anxietate și neautenticitate care ne țin deconectați unul de celălalt. Totuși, este important să ne amintim că ceea ce provoacă acele sentimente negative este deconectarea și nimic altceva.

Când legătura ta cu altcineva este autentică, „vânzarea” devine mai degrabă transformațională decât tranzacțională. Îți ușurează suferința și suferința celeilalte persoane dintr-o dată, dar trebuie să înceapă prin a te gândi la lor în primul rând, nu despre tine.