5 companii de tancuri de rechini respinse care îl zdrobesc

Oamenii iubesc poveștile de succes, mai ales când drumul către succes nu a fost lin și sigur. Acele afaceri care cresc prin respingeri și adversități ne fac să realizăm că și noi ne putem duce afacerile la noi culmi.

Acest lucru este adevărat chiar și atunci când oamenii ar putea să nu creadă în aceste companii chiar acum.

Luați în considerare companiile care au fost în cele din urmă respinse în emisiunea de televiziune Bazin cu rechini, de exemplu. La prima vedere, ar putea părea un eșec. Cu toate acestea, unele dintre aceste companii se descurcă remarcabil de bine astăzi. Să ne uităm la cinci dintre aceste afaceri și să vedem ce lecții au.

1. Copa Di Vino

Acesta este unul dintre cele mai reușite respingeri de la Bazin cu rechini. Fondatorul, James Martin, a intrat în emisiune de două ori, dar nu a primit niciodată o ofertă. Ideea era relativ simplă și ceva la care ar fi trebuit să se gândească cu ani în urmă — vinde vinul la pahar, mai degrabă decât la sticlă: oferirea de pahare de vin pre-ambalate, vândute în recipiente din plastic reciclat. Acum are o valoare de peste 25 de milioane de dolari.

2. BedJet

Când Mark Aramli a continuat Bazin cu rechini și a lansat BedJet, a fost respins rapid de toată lumea din emisiune. Invenția lui a fost un sistem de ventilator pentru sub cearșaf pentru a menține totul rece. Rechinii nu au fost impresionați, iar Aramli a spus: „M-au urât pe mine și pe produsul meu. Mi-au spus că nimeni nu și-ar dori vreodată BedJet.”

Cu toate acestea, acest lucru nu s-a dovedit a fi adevărat. Și-a folosit proprii bani pentru a finanța proiectul, mai degrabă decât să se bazeze pe investitori. În doar câțiva ani, compania sa este evaluată la 16 milioane de dolari.

„Construirea unei afaceri este puțin mai mult decât o serie de oportunități rapide urmate de o serie mare de obstacole mari. Oportunitățile vin și pleacă atât de repede încât sunt mult prea ușor de ratat. Dacă nu mi-aș fi părăsit slujba la sugestia unui străin în momentul în care am auzit-o, probabil m-aș fi gândit la asta și n-aș fi făcut-o. Fiecare decizie grozavă pe care am luat-o în afaceri de atunci a fost luată exact așa – rapid și fără niciun gând. Am învățat că gândul stă în cale.” – Barbara Corcoran

3. Pantofi Xero

Lena Phoenix a aflat că, deși nu au existat bani de investiții suplimentari după ce a apărut pe Shark Tank în 2013, publicitatea a făcut minuni. După difuzarea emisiunii, au existat încă 3.000 de comenzi pentru sandalele lor. În câțiva ani, compania a realizat vânzări de peste 7 milioane de dolari și are mulți clienți în întreaga lume. De asemenea, au înființat un plan de crowdfunding care oferă acțiuni investitorilor, ceea ce le-a oferit bani pentru a se extinde.

4. Ceară de tocilar

Acesta este un produs denumit inteligent, care poate fi de ajutor pentru oricine are ochelari care continuă să alunece de pe nas. Intră Nerdwax, o ceară care poate fi aplicată pe tampoanele din nas ale ochelarilor, care apoi îi ajută să rămână pe fața purtătorului. Este un produs simplu și pare unul pe care mulți oameni cu ochelari l-ar aprecia.

Cu toate acestea, Sharks nu credeau că oamenii ar fi dispuși să plătească 10 USD per tub pentru acest produs. Ideea a fost rapid respinsă, dar proprietarii raportează acum vânzări de peste 1 milion de dolari.

5. Sună

Majoritatea oamenilor de astăzi au auzit de Ring, dar s-ar putea să nu realizeze că inițial se numea DoorBot și că a fost un respins de la Bazin cu rechini. Creatorul, Jamie Siminoff, a inventat camera de supraveghere, despre care, spune el, valorează aproximativ 7 milioane de dolari la momentul apariției sale în emisiune în 2013. Nu a primit nicio tracțiune din partea rechinilor, deoarece toți i-au refuzat ideea. Cu toate acestea, doar câțiva ani mai târziu, compania a fost cumpărată de Amazon pentru 1 miliard de dolari.

Ce ar trebui să iei din aceste povești

Veți observa că toate ideile care au devenit de succes au fost idei solide cu produse/servicii complete. Nu erau doar un vis și o idee – creatorii depuseseră deja mult timp și efort pentru a crea produse funcționale.

Doar pentru că nu li s-a oferit o înțelegere, sau cel puțin nu o înțelegere agreabilă, de la Sharks, nu înseamnă că afacerea nu era viabilă. Acești proprietari aveau unele dintre cele mai înțelepte minți din lume care le respingeau ideile și le-au spus că vor eșua, dar nu a fost cazul.

Veți dori să luați în considerare tipurile de produse care au avut succes. Toate se concentrează pe nevoi sau dorințe – modalități de a face viața mai bună, mai ușoară sau mai sigură. Produsele au ajutat la realizarea unor schimbări reale.

Una dintre cele mai importante lecții de învățat din asta este să crede in ceea ce faci. Dacă știți că există o audiență, dacă puteți face produsul la preț accesibil și îl vindeți pentru un profit, puteți găsi succes.

Ai încredere în tine și în produsele tale. Nu-i lăsa pe cei care se îndoiesc și cei negativi să-ți dicteze viitorul și să-ți fure succesul.

Nu lăsați eșecurile sau lipsa de credință din partea potențialilor investitori să vă împiedice pe drumul spre succes.