5 moduri de a deveni un maestru comunicator

Câți dintre noi și-au dorit vreodată să devină cea mai valoroasă persoană în profesia și/sau poziția noastră profesională?

Pe măsură ce continui să mă perfecționez și să devin un lider mai eficient în industria auto și în profesia de vânzări; în ansamblu, am avut norocul să învăț de la cei mai buni din domeniu. Acest concept de a fi cea mai valoroasă persoană este centrat pe a deveni un maestru comunicator, unul pe care îl antrenez cu mentorul meu profesional și personal, Andy Elliott, care mă antrenează chiar în ziua de azi.

Folosesc aceste cinci lucruri în fiecare zi în rolurile mele profesionale în vânzările de automobile cu clienții noștri, personalul și membrii comunității, precum și cu sârguință în a le aplica în viața mea personală cu familia, prietenii și oricine îi salut. Eu cred că dacă iei aceste cinci lucruri în serios; și vrei să devii măiest în comunicare, poți deveni cea mai valoroasă persoană pentru oricine și pentru oricine cu care intri în contact.

1. Stăpânește vorbirea în public

Acesta este un domeniu pe care toată lumea ar trebui să-l stăpânească și va crea un impact imediat. Gandeste-te la asta. Fiecare interacțiune verbală cu un alt individ face parte din definiția vorbirii în public sau „actul de a vorbi față în față în fața unui public viu”. Ați spus vreodată: „Lasă-mă să reformulez asta” sau „Are sens”?

Când spunem oricare dintre aceste afirmații, cred, este pentru că există o lipsă de încredere că ceea ce îi spunem cuiva este înțeles de către cealaltă/cealaltă persoană/persoane. Vă vedeți ca un vorbitor public? Considerați ceea ce faceți ca parte a unui rol de vorbire în public? Dacă sunteți serios să vă stăpâniți abilitățile de comunicare, atunci trebuie să acceptați faptul că sunteți un vorbitor public în primul rând.

După ce ați acceptat acest lucru, este timpul să treceți la lucru pentru a deveni încrezător în felul în care vorbiți. Cu cât ești mai eficient cu modul în care vorbești și comunici cu ceilalți, vei crea atât de multă încredere în tine, încât vei începe să cauți oportunități de a crea noi conversații și de a le îmbunătăți pe cele pe care le ai deja.

2. Maestru ascultare

Comunicarea este o abilitate atât de importantă la care trebuie să fii grozav, indiferent de profesia ta. Pentru a-ți servi cel mai bine baza de clienți, personalul și/sau comunitatea în general, trebuie să fii grozav în a le vorbi; totuși, dacă nu asculți în mod activ, îți vei limita capacitatea de a comunica cu succes cu ceilalți și, în cele din urmă, vei pierde și credibilitatea.

A pune întrebări grozave și apoi a scrie răspunsurile „butonului fierbinte” de la acele întrebări pe care le-ați pus, este esențial pentru a deveni un maestru în ascultare. În opinia mea, oamenii cred mai mult în ceea ce văd decât în ​​ceea ce aud, așa că acțiunile tale în procesul de ascultare sunt primordiale. Orice ai face, nu scrie lucrurile doar pentru a le scrie.

Scrieți ceea ce este important pentru cei cu care vorbiți, pentru că vor vedea beneficiile de la asta și se vor simți mai încrezători că ești cineva care îi ascultă, nu doar îi liniștește sau îi aude.

„Modul în care comunicăm cu ceilalți și cu noi înșine determină în cele din urmă calitatea vieții noastre.” – Tony Robbins

3. Stăpânește-ți personalitatea

Modul în care ești „ușor de vorbit” sau „dificil de abordat” face parte din modul în care personalitatea ta este concepută. Este important să vă înțelegeți nivelul de energie în timpul procesului de comunicare, deoarece va crea impresia că fie veți fi cineva cu care alții vor să vorbească, fie cineva cu care ei nu vorbesc.

Personalitatea ta este o reflectare a modului în care vei lucra cu și/sau comunica pe termen lung; și poate fi fie un atu pentru tine, fie o datorie în toate interacțiunile tale. Suni încrezător și entuziasmat pentru ceilalți atunci când interacționezi cu ei? Se îndreaptă spre tine în procesul de comunicare sau se retrag de la tine?

Pentru a începe cel mai bine să vă stăpâniți propria personalitate, faceți o inginerie inversă a procesului, studiind și auditând modul în care alții comunică cu dvs. Amintiți-vă că personalitatea este reflexivă. Deci, a putea observa cum comunică alții cu tine și cum este personalitatea lor cu tine, este o modalitate excelentă de a vedea cum s-ar putea să te perceapă deja pe tine și personalitatea ta cu ei.

Cum te-au făcut să te simți în timpul interacțiunii? Ai simțit că sunt încântați să vorbească cu tine sau doar să treacă prin mișcare?

4. Stăpânește-ți Tonalitatea

Capacitatea sau incapacitatea ta de a inflexiune în timpul conversației și momentul în care ai inflexiune este exact modul în care persoana de la celălalt capăt al conversației va reacționa la tine, astfel încât să se potrivească și cu nivelul tău actual de comunicare.

Devenind un stăpân al tonului tău, ceea ce arăți este o disciplină pentru a-ți controla emoțiile. Ceea ce vreau să faci acum este să te gândești la două conversații pe care le-ai avut, unde una a mers bine și a doua a mers prost.

Aproape că pot să pariez că poți identifica momentul exact în acele conversații în care știai că se mișcă în direcția corectă și unde a luat o întorsătură greșită. O modalitate excelentă de a începe să-ți stăpânești tonul este să te înregistrezi având o conversație telefonică cu un client, potențial sau membru al familiei.

Acum redă conversația din nou și notează zonele din timpul conversației în care te auzi schimbând tonul conversației, precum și aceleași zone în care persoana de la celălalt capăt al telefonului sau interacțiunea în persoană face același lucru. Aceasta este o modalitate excelentă de a începe să identificați cum să vă stăpâniți tonalitatea imediat.

5. Stăpânește-ți capacitatea de a transfera emoții

Aici starea dvs. actuală de spirit, starea de spirit și cunoștințele despre subiectul despre care este comunicat sunt mutate de către dvs. către cealaltă parte cu care comunicați. Când ești în preajma unei persoane care te captivează, care îți ridică interesul și îți reține atenția, pentru că a creat o reacție emoțională din tine în care vrei să investești mai mult.

În același timp, dacă ești în preajma unei persoane care te frustrează sau te face să vrei să întrerupi interacțiunea cu el, este pentru că a creat o reacție din tine în care simți că își retrage energia din tine.

Imaginează-ți dacă tu ai fi cauza că i se întâmplă asta altcuiva? A avea o mentalitate recunoscătoare și a avea cea mai bună atitudine este cheia pentru a-ți stăpâni capacitatea de a transfera emoțiile și este locul în care trebuie să începi imediat.

Este important acum mai mult ca oricând ca capacitatea noastră de a comunica unii cu alții este transparentă, într-o stare de reciprocitate și depune mai întâi în ceilalți decât se retrage. Dacă te concentrezi pe a fi grozav la aceste cinci lucruri, vei deveni un maestru în comunicare și vei domina interacțiunile profesionale și personale cu eficiență și eficacitate precisă.