5 moduri de a-ți schimba perspectiva și de a realiza imposibilul

„Dacă visele tale nu te sperie, ele nu sunt suficient de mari.” Acest citat de Ellen Johnson Sirleaf spune totul. Tocmai a reușit ideea despre a visa mare, nu ești de acord? Fac! Acele vise ar trebui să fie scandaloase, sălbatice și supranaturale. Pentru ca toți cei din jurul tău să încerce să te convingă că nu sunt realiști de a realiza, că eforturile tale vor scădea și vei eșua enorm. Acesta este un semn sigur că ești pe calea cea bună.

Deci, care este cel mai mare vis al tău? Care este singurul obiectiv pe care crezi că este imposibil de atins? De ce crezi că este imposibil? Pentru că asta ți-au spus alții? Sau pentru că tu ești cel care nu crezi că poți face asta? Sau poate toate cele menționate mai sus?

Atingerea obiectivelor imposibile începe cu a visa mare. Prea des, ne vindem scurt și urmăm obiective ușor de atins, mai degrabă decât să ne străduim pentru ceva mai mare. Când tragem după stele și visăm în mare, orice este posibil.

Este și o chestiune de perspectivă. Gândiți-vă la asta: tot ceea ce am realizat în viață a început ca un vis imposibil. Cândva visam doar să mergem pe Lună, iar acum am trimis oameni acolo. Am visat să punem un bărbat pe Marte și acum plănuim să facem exact asta.

Făcând o alegere

Știi zicala „viața este ceea ce o faci”? Ei bine, este adevărat. Dar nu este doar pentru că îți alegi singur calea în viață. Este și din cauza alegerilor pe care le faci pe parcurs. Cum de unii oameni par să fie mai norocoși decât alții? Pentru că nu întâmplărea ne determină destinul, ci alegerile pe care le facem. Fie că este mare sau mică, fiecare decizie ne poate schimba viața în bine și în rău.

Unii oameni ar putea argumenta că soarta este predeterminată și că nu ne putem schimba destinul indiferent de ceea ce facem. Dar cred că viața noastră este determinată de deciziile pe care le luăm și fiecare alegere ne duce cu un pas mai aproape de scopul sau destinul nostru final.

Așa că nu te descuraja dacă lucrurile nu stau așa la început. Amintiți-vă că niciodată nu este prea târziu pentru o schimbare și pentru a alege o cale diferită. Alegerea clară și determinarea este cheia realizării marelui tău vis.

Deci, cum visezi mare și cum atingi obiective care par imposibile?

Iată cinci moduri de a-ți schimba perspectiva și de a realiza imposibilul!

1. Evita negativitatea

Acesta este unul dintre lucrurile principale pe care trebuie să le faci când visezi mare. Nu poți lăsa lipsa de credință a altora în visele tale și în ale lor să te doboare. În schimb, trebuie să vă concentrați asupra obiectivelor dvs. și să le realizați. Când gândurile negative se strecoară în capul tău, împinge-le cu amintirea unei zile fericite sau a unui prieten bun, înlocuindu-le astfel cu unele pozitive.

2. Fă ceea ce te face fericit

Pentru a rămâne mereu pozitiv, ar trebui să faci ceea ce te face fericit. Inundându-te în pozitivitate, vei începe în mod natural să visezi mare. Acest lucru se datorează faptului că o stare pozitivă constantă face o persoană fericită, iar o persoană fericită poate face minuni.

3. Vezi invizibilul

Ai auzit despre ideea lui Eric Edmeades despre invizibil? Știți ce fenomene imposibile există pe această planetă, care nu ar trebui să existe pentru că sunt imposibile? Desigur, nu. Din moment ce nu le-ai văzut și nu ai auzit de ele. Dar asta nu înseamnă că ele nu există; pur și simplu nu știm că o fac. Chiar atunci când aflăm despre acele lucruri extraordinare, le luăm în considerare imposibil de făcut pentru noi. Și numai după aceea, pas cu pas, și cu o persistență relevantă, le putem face reale.

4. Ai credință

Dacă ai putea realiza ce putere extraordinară ai înăuntru! Dacă ți-ai putea imagina cât de miraculos este. Dacă ai putea elimina acea îndoială de sine care te mănâncă din interior, scoți acea putere din ascunzătoarea ei și las-o să lucreze pentru tine! Dacă ai putea avea credință. Toate ușile, imposibile și chiar cele invizibile, se vor deschide dacă crezi în tine! Și, vă rog, nu confunda credința cu speranța; speranța nu duce nicăieri; este zadarnic. Credința, pe de altă parte, este cel mai puternic sentiment care duce la succes. Este condiția prealabilă cheie pentru a visa mare. Fluturele nu-și vede aripile frumoase; nu cunoaște frumusețea pe care o conține. În același mod, adesea nu ne vedem propria noastră măreție, puterea noastră atotputernică.

5. Luați măsuri

Nu în ultimul rând, ia măsuri! Oricât de simplu sună, asta este exact ceea ce este nevoie pentru ca un vis să devină realitate: acționează. Asta e! Nu îți vei realiza niciodată visele mari dacă stai pe mâini. Așa că întoarce-ți frica și mergi înainte! Ignoră toate feedback-urile negative despre visul tău. În schimb, vorbește cu oameni care și-au atins deja obiectivele. Întrebați-i despre detalii, despre sentimentele lor pe drum și despre suișuri și coborâșuri. Alți visători și poveștile lor de succes vă vor inspira, vă vor oferi aripi, astfel încât să puteți continua să visați mare.

În drumul tău spre a visa mare, te rog, nu uita să visezi cu pasiune. Ai o dorință arzătoare de a reuși. Nu vă fie teamă să faceți pași mici. Mic, dar constant. Vizualizează-ți visul. Vorbește cu voce tare despre visul tău. Fă-l auzit: la pereți, la tine și la univers. Creșteți încrederea în sine, încrederea în sine și rezistența pe măsură ce procedați. Persista prin eșecuri. Ele te întăresc și sunt o parte intrinsecă a succesului.

Îndrăznește să visezi mare și mergi! Și crede-mă, într-o zi, vei privi înapoi și vei deveni atât de mândru de tine.

Închei lasând aici pentru inspirație un citat puternic al primului astronaut de origine indiană Kalpana Chawla: „Calea de la vise la succes există. Fie ca tu să ai viziunea să-l găsești, curajul de a ajunge la el și perseverența de a o urma.”