5 moduri surprinzătoare în care îți sabotezi succesul

Toată lumea are dreptul să aibă o zi proastă din când în când. Cu toate acestea, atunci când o zi proastă s-a transformat într-o săptămână proastă, sau poate chiar într-o lună proastă, este timpul să faceți o pauză și să evaluați, înainte ca reputația dvs. de lider să fie în joc.

Este esențial să fii conștient de atitudinea și energia pe care le emani pentru a fi eficient și respectat în leadership. În perioadele de presiune și stres, creierul adoptă implicit modele de comportament familiare, indiferent dacă comportamentul este util pentru situație. Aceste modele pot fi distructive și nedetectabile până când consecințele sunt evidente și alarmante.

Acesta este cel mai bun autosabotaj și iată câteva indicii utile pentru a-l împiedica să obțină tot ce este mai bun din tine.

Există cinci identități comune de auto-sabotare care subminează și, în unele cazuri, împiedică oportunitățile și succesele viitoare pentru unii dintre cei mai talentați directori și antreprenori.

Comportamentele negative includ:

  • Fiind un reclamant. A sublinia în mod constant ce nu merge bine într-o situație te împiedică să te prezinți ca soluționator de probleme și expert în cameră.
  • Fiind defensiv. A avea întotdeauna o explicație pentru acțiunile tale – chiar și atunci când acestea nu funcționează – te împiedică să construiești încredere cu clienții și membrii echipei.
  • Fiind hipercritic. Dacă găsiți o problemă cu fiecare soluție, nu veți găsi niciodată o soluție la problemă.
  • Fiind autodepreciant. Dacă îți subestimezi capacitatea de a gestiona problemele de la început, te vei abține de la asumarea sarcinilor.
  • Fiind un fatalist. Atunci când dăm putere celui mai rău caz, îl putem realiza și uităm de oportunitățile de succes.

Majoritatea oamenilor se identifică cu un tip de identitate principal care se auto-sabota, iar unii se autoidentifică în mai multe categorii.

Dezvoltarea conștientizării identității tale comportamentale de sabotare este primul pas în perturbarea tiparului distructiv. Următorul pas este adaptarea unui disruptor de comportament pozitiv pentru a înlocui modelul de comportament actual. Sugestia este să atribuiți un cuvânt declanșator comportamentului de auto-sabotare pentru a activa noul comportament. Cuvântul declanșator devine indiciu pentru noul răspuns atunci când instinctul este de a începe modelul de autosabotare.

„Îndoiala de sine face mai mult pentru a sabota potențialul individual decât toate limitările externe la un loc.” – Brian Tracy

Cuvinte declanșate pentru a-ți îmbunătăți succesul

  • Pentru a elimina plângerea, gândiți-vă la ELEVAȚI. Plangerea constantă și fixarea pe obstacole exacerba rapid o problemă mică într-o problemă mai mare. Liderii ridică mentalitatea celorlalți atunci când reformula circumstanțele provocatoare și posibilitățile prezente. Ridicarea punctului de vedere asupra obstacolului oferă o perspectivă mai mare și claritate asupra problemei și provoacă un moral mai mare în obținerea unui rezultat pozitiv.
  • Pentru a nu mai fi defensiv, gândiți-vă LA ÎNTREBARE. Comportamentul defensiv împiedică clienții și membrii echipei să se simtă văzuți, auziți și recunoscuți. Pune o întrebare de genul „Cum te-a afectat această circumstanță?” oferă posibilitatea de a înțelege mai bine cealaltă perspectivă pentru a obține o rezoluție reciproc avantajoasă.
  • Pentru a renunța să fii hipercritic, gândește-te înainte. Găsirea unei probleme cu fiecare soluție vă ține blocat în problemă și vă pune la îndoială tenacitatea de a găsi o soluție. În loc să așteptați soluția perfectă, angajați-vă să încercați diverse soluții până când este descoperită cea mai bună posibilitate.
  • Pentru a scăpa de auto-deprecierea, gândiți-vă EMBRACE. Clienții și membrii echipei te așteaptă pentru darurile și inspirația ta unice ca lider. A-ți îmbrățișa strălucirea înseamnă a-ți valida talentele și punctele forte naturale, astfel încât să abordezi orice problemă dată cu încredere.
  • Pentru a-l învinge pe fatalist, gândiți-vă la RECALIBRAȚI. Pentru a evita aducerea la viață a celui mai rău scenariu, imaginează-ți creierul ca pe un GPS. Pe măsură ce fiecare obstacol este detectat, direcționați-vă procesul de gândire pentru a crea ocolul către destinația optimă.

Postarea cuvintelor declanșatoare în locuri în care te uiți adesea oferă o reamintire vizuală a noului model de comportament. Locuri precum: imaginea de fundal de pe telefonul dvs., un post-it pe ecranul computerului sau scris de mână în partea de sus a unui bloc legal sunt locuri utile pentru a consolida modificările pe care le faceți.

Prea mulți directori și antreprenori pun mai mult preț pe cantitatea de muncă pe care o desfășoară pentru a-și atinge obiectivele, mai degrabă decât să pună preț pe atitudinea și energia pe care o emană în acest proces. Ei găsesc timp pentru a merge mai presus și dincolo de a demonstra calitatea muncii lor, întărind convingerea că munca grea va câștiga un mare succes. Deși nu există nicio dispută că munca grea face parte din ecuație, este esențial să recunoști că, singur, te va duce doar atât de departe.

Munca grea căsătorită cu puterea mentală este duo-ul dinamic care vă protejează succesul de comportamentul de autosabotare.