5 moduri ușoare de a găsi motivație atunci când te simți blocat

Cu toții am avut acele zile în care simțim că pur și simplu nu putem fi motivați să facem nimic. Fie că este o sarcină importantă care trebuie făcută sau ceva ce pur și simplu nu avem chef să facem, poate fi greu să pornim.

Dar nu vă faceți griji – există câțiva pași simpli pe care îi puteți lua pentru a vă motiva și a profita la maximum de ziua dvs.

1. Mișcă-te

Una dintre cele mai ușoare și mai benefice modalități de a deveni motivat este să te ridici și să devii activ. Chiar și ceva atât de simplu ca să faci o plimbare în jurul blocului sau să faci câteva jumping jacks te poate ajuta să-ți ofere un plus de energie atât de necesar.

Acest lucru este deosebit de util în zilele în care simțiți că s-ar putea să nu puteți aduna entuziasm sau energie.

În plus, făcând exerciții fizice în mod regulat, vă puteți îmbunătăți nivelul de energie pe termen lung, permițându-vă să rămâneți motivat mai mult timp.

Așadar, dacă aveți nevoie de un răspuns rapid, nu întârziați – ieșiți afară și puneți-vă corpul în mișcare. Endorfinele pe care le eliberați vă vor oferi energia suplimentară și stimularea moralului de care aveți nevoie!

Beneficiile exercițiilor fizice includ:

  • Îmbunătățirea stării de spirit și a bunăstării mentale
  • Niveluri de energie îmbunătățite
  • Calitatea somnului îmbunătățită
  • Creșterea încrederii în sine și a stimei de sine
  • Concentrare și concentrare îmbunătățite

2. Rămâi pozitiv

Este absolut esențial să menții o atitudine pozitivă și să ții ochii pe premiu, oricât de greu ar părea uneori. A-ți aminti rezultatul final al eforturilor tale poate fi o modalitate excelentă de a rămâne motivat și concentrat asupra sarcinii în cauză.

Când te gândești cât de grozav te vei simți odată ce sarcina este finalizată, poate fi adesea impulsul de care ai nevoie pentru a rămâne hotărât și motivat pentru a atinge obiectivul final. Vizualizarea rezultatului final poate fi un instrument puternic pentru a vă ajuta să rămâneți pe drumul cel bun și să continuați să împingeți înainte, chiar și atunci când simțiți că sarcina este prea greu de gestionat.

„Succesul tău final va merita toată munca grea, așa că nu renunța și vei fi sigur că vei obține rezultatul dorit. Adesea oamenii vorbesc despre cum se simt „blocați” într-o situație. Nu ești niciodată blocat! S-ar putea să fii puțin frustrat, s-ar putea să nu ai răspunsuri clare, dar nu ești blocat. În momentul în care vă reprezentați situația ca fiind blocat, totuși, așa vă veți simți. Trebuie să fim foarte atenți la metaforele pe care ni le permitem să le folosim.” – Tony Robbins

3. Împărțiți-vă sarcinile

Împărțirea sarcinilor mari în bucăți mai mici și mai ușor de gestionat este o modalitate eficientă de a rămâne motivat, deoarece oferă un plan clar, descompune sarcina în obiective realizabile și face ca sarcina să pară mai puțin descurajantă.

În plus, să faci lucrurile pas câte unul și să te concentrezi pe fiecare pas pe măsură ce vine te poate ajuta să rămâi pe drumul cel bun și să lucrezi mai eficient.

Această strategie poate ajuta, de asemenea, să nu te simți copleșit de scopul sarcinii. Îl poți folosi pentru a împărți sarcina în obiective mai mici, realizabile, pe care te poți concentra pe rând.

Astfel, poți rămâne motivat și organizat și poți lucra într-o manieră mai eficientă și mai productivă, atingându-ți obiectivele în mai puțin timp.

Amintiți-vă că puteți descompune fiecare sarcină mare. Chiar și cele care se simt imposibile, așa că doar fă-o și apoi execută pe cele mai mici până când îți atingi scopul.

Făcând acești pași simpli, puteți reveni pe drumul cel bun și puteți rămâne motivat, indiferent cât de dificilă ar părea sarcina. Cu o atitudine pozitivă și un plan clar, nu există limită pentru ceea ce poți realiza!

4. Schimbați-vă mediul

Uneori poate fi greu să rămâi motivat și productiv când ești blocat în aceeași rutină zi după zi. Pentru a injecta o varietate atât de necesară în viața ta, de ce să nu încerci să-ți schimbi peisajul?

Dacă vă simțiți stagnant și lipsit de inspirație, încercați să vă mutați spațiul de lucru sau acordați-vă câteva minute pentru a ieși afară și a vă bucura de frumusețea naturală care ne înconjoară.

Stimularea mentală a unei schimbări de mediu, combinată cu beneficiile uimitoare de a fi în aer liber, vă poate ajuta să vă reaprindeți motivația și să vă readuceți pe drumul cel bun.

Alocarea de câteva momente pentru a aprecia împrejurimile vă poate ajuta, de asemenea, să vă limpeziți mintea, să vă relaxați corpul și să vă degajați creativitatea – toate acestea fiind componente esențiale ale unei zile de lucru productive.

Fie că este vorba de un peisaj complet nou sau doar de propria ta curte, ieșirea în aer liber poate fi o experiență benefică și plină de satisfacții care te poate ajuta să aduci o inspirație atât de necesară în viața ta.

5. Ia o pauză

Dacă toate celelalte eșuează, uneori cel mai benefic curs de acțiune este să luați o pauză. Chiar și câteva minute de răgaz pot fi suficiente pentru a vă ajuta să vă reîncărcați, permițând un nou început și o tabără curată.

Luarea unei pauze poate oferi, de asemenea, timpul de nefuncționare atât de necesar pentru a vă oferi oportunitatea de a vă lăsa mintea să rătăcească și de a găsi soluții noi și creative la orice problemă cu care vă puteți confrunta, precum și de a reduce nivelul de stres.

Acest lucru poate fi la fel de simplu ca să vă luați câteva minute pentru a sta într-un spațiu liniștit, închideți ochii și respirați adânc, sau poate fi ceva mai structurat, cum ar fi un curs de yoga sau o plimbare lungă.

Oricare ar fi, este important să-ți faci timp pentru a te îndepărta de situație și a-ți oferi oportunitatea de a te reseta și de a te reorienta. Nu numai că vă va ajuta să vă restabiliți energia și claritatea, dar vă poate ajuta și să obțineți o nouă perspectivă asupra situației, permițându-vă să o abordați într-un mod mai creativ și mai eficient.

Dacă te simți cu adevărat copleșit, ar putea fi chiar benefic să-ți iei câteva zile libere de la serviciu pentru a-ți oferi spațiul și timpul de care ai nevoie pentru a te regrupa și a reporni.

Concluzie

Poate fi dificil să fii motivat și poate fi ușor să te simți copleșit, dar există câțiva pași simpli pe care îi poți lua pentru a te îndrepta.

  • Exercițiile fizice, printre multe alte beneficii, vă vor crește starea generală de spirit, bunăstarea și motivația.
  • Stabilirea unor obiective realizabile pentru tine și împărțirea lor în sarcini mai mici și ușor de gestionat te poate ajuta să te menții motivat și concentrat pe drumul tău.
  • Schimbarea mediului înconjurător prin mutarea într-un loc nou sau diferit poate fi o modalitate excelentă de a obține o nouă perspectivă.
  • Luând o pauză și făcând ceva care te relaxează, cum ar fi să asculți muzică, te va aduce într-o stare de spirit potrivită.
  • În plus, începerea unei practici de jurnal vă va ajuta să realizați orice fel de vise pe care le aveți și vă va oferi claritate mentală.

Cu puțin efort, poți face o mare diferență în motivația ta și cine ești ca persoană.