5 motive pentru care auto-motivarea se poate dovedi a fi cea mai puternică armură împotriva stresului

Stresul este o forță dăunătoare care ne afectează sănătatea la toate nivelurile. Ne expune la dureri fizice, necazuri emoționale și haos mental. Toate aceste efecte ale stresului ne mănâncă entuziasmul de a trăi. Ne simțim epuizați de toată energia noastră, nu ne simțim interesați să facem nimic în viață și totul pare fără sens. Acest cerc vicios de stres continuă să continue. Pare aproape imposibil să găsești o cale de ieșire din asta. Dar nu este imposibil în realitate. Există o sursă infinită de putere în noi toți prin utilizarea căreia putem pune capăt acestui cerc vicios. Dar, în loc să accesăm acea putere din interior, continuăm să o căutăm din surse exterioare.

Puterea despre care vorbim este „Motivația”. Motivația pe care o derivăm din surse externe este trecătoare și de scurtă durată. În timp ce, atunci când motivația este derivată din surse interne, este eternă și veșnică. Este mult mai puternic decât tipul de motivație pe care îl obținem din surse externe. Această motivație mereu puternică este cunoscută sub numele de „Auto-motivare”.

Mai jos sunt prezentate 5 motive pentru care auto-motivarea se poate dovedi a fi cea mai puternică armură pentru stres:

1. Îl poți accesa oriunde și oricând

Stresul nu se limitează la un anumit loc. Se poate întâmpla oriunde și în orice moment. Poate să vină pe furiș ca norii plutitori, să blocheze soarele optimismului și să te învelească într-o ceață de negativitate. Așadar, este important pentru tine să ai un elixir împotriva lui, pe care să-l putem accesa în orice moment și este Auto-Motivarea. Acest lucru se datorează faptului că auto-motivarea este mereu prezentă chiar în tine.

Ori de câte ori ești cuprins de stres, trebuie doar să-ți accesezi armura interioară pentru a preveni scăderea noastră. Deși, puteți purta, de asemenea, multe surse externe de motivație în orice moment în smartphone-ul dvs., cum ar fi videoclipuri motivaționale și podcasturi. Nu este posibil să le accesezi tot timpul.

De exemplu, dacă sunteți în mijlocul unei conversații cu cineva și se dovedește a fi stresant, nu vă puteți opri și începe să căutați un videoclip motivațional. Va trebui să te ții împotriva stresului și a tuturor simptomelor sale fizice și emoționale, chiar acolo, în mijlocul conversației. Numai cu armura „Automotivării” poți face asta. Îl poți folosi pentru a-ți aminti că ai mai avut întâlniri cu situații stresante și acestea nu au reușit niciodată să te distrugă. În acest fel, poți folosi auto-motivarea pentru a te proteja de loviturile fizice, emoționale și mentale ale stresului, care împreună încearcă să te îndepărteze.

„Nimic nu-l poate opri pe omul cu atitudinea mentală potrivită să-și atingă scopul; nimic de pe pământ nu poate ajuta omul cu atitudinea mentală greșită.” – Thomas Jefferson

2. Automotivarea este nepieritoare

Sursele externe de motivație ar putea înceta temporar să fie acolo pentru tine, dar auto-motivarea nu va fi niciodată. De exemplu, ești atât de stresat de performanța ta într-o prezentare importantă, încât ai chef să renunți înainte. Pentru a vă contracara sentimentele, alegeți să vizionați un videoclip motivațional pe smartphone. Dar, vai! Îți găsești telefonul mobil fără baterie. În astfel de circumstanțe, atunci când nu ai acces la surse externe de motivație, automotivarea va fi în continuare acolo pentru tine. Nu ramane niciodata fara baterie. Astfel, auto-motivarea este nepieritoare și îi poți accesa puterea pentru totdeauna.

3. Puteți lovi ciocanul automotivării exact acolo unde este nevoie

Stresul poate avea mai multe cauze, de la personal la profesional. Aceasta înseamnă că nu există întotdeauna același tip de stres pe care îl experimentați. Așadar, același tip de videoclipuri motivaționale nu vă poate ajuta întotdeauna să faceți față perioadelor dvs. de stres degradante. Împreună cu aceasta, sursele externe de motivație nu pot identifica și nu pot lucra exact asupra factorilor tăi de stres. Ca urmare, este posibil să nu ofere sprijinul dorit pentru a rezista momentelor stresante. În timp ce, auto-motivarea te poate ajuta să atingi ciocanul de sprijin exact acolo unde este nevoie. Acest lucru se datorează faptului că de cele mai multe ori ești conștient de cauzele exacte ale stresului tău. În această lumină a conștientizării, puteți direcționa auto-motivarea în direcția corectă și vă puteți proteja de efectele dăunătoare ale stresului.

4. Îți împuternicește rezistența împotriva stresului

Auto-motivarea este o forță interioară. Pe măsură ce înveți să-l folosești pentru a elimina stresul și impactul acestuia, devii împuternicit din interior. Această oră suplimentară vă sporește rezistența puternică împotriva stresului. Drept urmare, devii eminent în arta de a rezista la cele mai mari momente de stres, fără să scazi. Nu mai experimentați acele dureri induse de stres, cum ar fi durerea în piept, durerea de cap și durerea musculară. Mai degrabă, ești puternic în mijlocul valurilor de stres. Deci, putem spune că auto-motivarea îți construiește mecanismul de apărare împotriva efectelor de deteriorare ale stresului. În plus, nicio sursă externă de motivație nu poate face asta pentru tine. Acest lucru se datorează faptului că motivația externă funcționează mai ales la nivel de suprafață. Nu se întinde pentru a-ți întări nucleul interior.

„Viața nu este ușoară pentru niciunul dintre noi. Dar ce-i cu asta? Trebuie să avem perseverență și mai presus de toate încredere în noi înșine. Trebuie să credem că suntem înzestrați pentru ceva și că acest lucru trebuie atins.” – Marie Curie

5. Automotivarea te împiedică să te spargi în vremuri de adversitate

Situațiile dificile din viață sunt întotdeauna stresante. Ele pot avea legătură cu viața ta personală sau profesională, dar te expun la cantități uriașe de stres. În astfel de circumstanțe, motivația derivată din surse externe nu funcționează bine pentru a te scuti de la cedarea stresului. Acest lucru se datorează faptului că funcționează doar la nivel superficial. În timp ce, pentru a rezista puternic în mijlocul adversității, ai nevoie de forță interioară, pe care o poți obține doar din automotivare.

Auto-motivarea acționează din miezul tău și funcționează perfect pentru a te întări din interior spre exterior. Astfel, auto-motivarea te împiedică să te spargi în vremuri de adversitate. În concluzie, cele 5 motive prezentate mai sus demonstrează că auto-motivarea este cea mai puternică armură pentru stres.