5 obiceiuri simple pentru a trăi o viață mai puțin haotică și mai fericită

Mulți dintre noi ne petrecem viața de zi cu zi căutând fericirea. Sărim de la un job la altul, de la un hobby la altul, sperând să stârnim un sentiment de bucurie și scop.

Dar este greu să cauți fericirea. La urma urmei, viața este plină de frustrare și poate pune capăt zilelor noastre de bine.

Și este o provocare să fim fericiți când jonglam cu responsabilitățile vieții de zi cu zi precum munca și relațiile. În timp ce atingerea fericirii este grea, nu este imposibil. Încearcă aceste 5 obiceiuri pentru a te bucura mai mult de viață și a fi mai fericit.

1. Plimbare în natură

Petrecerea timpului în natură mi-a îmbunătățit întotdeauna starea de spirit. Facand o plimbare prin parcul din cartierul meu, inconjurat de copaci si vegetatie, intru intr-o stare de spirit linistita.

Grijile care îmi cântăreau anterior mintea se înlătură brusc și simt un sentiment de bucurie de nedescris.

Să-mi iau doar 20 de minute din zi pentru a primi o gură proaspătă de aer este extrem de relaxant.

În cultura noastră de lucru care favorizează ocuparea, există puțin loc pentru calm. Asociem un program încărcat cu cât de succes avem, ceea ce nu este deloc adevărat.

De fapt, ar putea fi un dezastru în devenire. Tot acel stres și anxietate s-au îmbuteliat fără o ieșire – rezultatul este evident.

Așa că intrarea în contact cu natura este modalitatea mea de a menține un echilibru adecvat între muncă și viață. Mă face plin de energie și gata să-mi parcurg tot restul zilei cu optimism.

2. Zâmbește mai des

Îmi fac un obicei să zâmbesc în fiecare zi; nu sunt zâmbete false, ci autentice. Și au devenit o parte obișnuită a vieții mele.

La ce zâmbesc, mai exact? Poate fi cerul nopții acoperit cu stele strălucitoare, ca nisipurile mișcătoare fine. Sau, pot fi florile care încolțesc frunze noi primăvara.

Îmbrățișez totul cu brațele deschise. Chiar și atunci când am o zi ploioasă, nu o las să-mi strice impulsul.

Indiferent de ce se întâmplă, un simplu zâmbet îmi poate lumina ziua; și cel mai bine, este complet gratuit.

La un moment dat, toată lumea poate avea o zi stresantă și se poate simți epuizată. Așa că zâmbește. Chiar dacă nu ești o persoană pozitivă, adoptă o poziție fermă împotriva negativității. Viața ta de zi cu zi va izbucni cu siguranță de bucurie.

„Fericirea nu este ceva gata făcut. Vine din propriile tale acțiuni.” – Dalai Lama

3. Găsește-ți pasiunea

Mulți oameni se scufundă cu capul întâi într-o slujbă de zi care nu îi interesează. O fac doar pentru bani, ceea ce îi face doar mai nenorociți.

Oamenii care nu sunt atașați de munca lor vor avea dificultăți în a obține fericirea. Ei trăiesc într-o lume cenușie și învechită, lipsită de pozitivitate.

Asculta-ți inima. Întrebați-vă: ce mă face să mă simt entuziasmat și entuziasmat? Acesta este un moment pentru a vă descoperi speranțele și visele.

Ai nenumărate oportunități în această lume. Incepe o afacere. Faceți-vă voluntar la o acțiune de caritate. Află motivul pentru care.

Personal, obișnuiam să apelez la imobiliare pentru a obține venituri de încredere din chirie. Dar nu a existat un sentiment de împlinire. Acel sentiment a ajuns în curând la un punct de cotitură, ceea ce m-a împins să re-prioritizez totul.

Am vrut să am un impact pozitiv asupra vieții oamenilor. Combinând interesul meu pentru afaceri și auto-îmbunătățire, mi-am urmat pasiunea pentru blogging. Și nu pot fi mai fericit de asta.

Toată lumea are nevoie de ceva care să-și păstreze viața semnificativă. Poate fi o sursă de lumină care ne ajută să mergem în direcția corectă.

Deci, a avea obiective și vise ne face cu adevărat fericiți. Fără ei, va fi o călătorie lungă și perfidă.

4. Practicați recunoștința

În unele zile este posibil să nu simțim nicio fărâmă de recunoștință. Suntem copleșiți de agitația vieții în care căutăm perfecțiunea, una care este doar plină de succes și câștigă.

Totuși, asta te va îndepărta doar de fericire.

Fă-ți timp în fiecare zi pentru a te opri și a aprecia ceva din viața ta. Ceea ce mi se pare util este să mă așez cu un pix și hârtie.

Încep cu „Sunt recunoscător pentru…” Poate fi aprecierea pentru ceașca mea de ceai de plante de după-amiază. Poate fi cerul senin și albastru într-o zi însorită.

Această rutină stabilește un sistem de sprijin care întărește emoțiile pozitive. Îmi amintește că sunt multe lucruri pe care le-am trăit în viață și chiar mai multe lucruri pentru care sunt recunoscător.

Chiar dacă am o zi proastă, fac tot posibilul să fiu recunoscător și să încurajez bucuria de durată.

Așa că apreciază tot ceea ce intră în viața ta – tot ce este bun și rău. Vei vedea că starea ta de spirit se ridică la un nivel cu totul nou.

5. Creați amintiri cu cei dragi

Poate fi tentant să ne concentrăm tot timpul și energia pe atingerea obiectivelor valoroase. Noi spunem: „O să-mi iau totul ușor și o să petrec timp cu cei dragi după ce voi avea succes”.

Dar dacă acel moment nu vine niciodată? Ce se întâmplă dacă, la un moment dat, cei dragi tăi dispar brusc?

Nu așteptați până nu este prea târziu. Acordați prioritate celor dragi astăzi, nu anul viitor. La urma urmei, nu ai vrea să lași loc regretului.

Amintirile dragi pe care le faci acum vor fi o scânteie de bucurie. Ele pot fi chiar o sursă de motivație atunci când trag la goluri.

Ca creaturi sociale, împărtășirea poveștilor, sentimentelor și viselor ne poate face fericiți și împliniți.

A trăi o viață solitar nu este pentru toată lumea. Deși să ai puțin timp singur este perfect, totuși ar trebui să faci experiențe memorabile cu cei apropiați. Ele vor fi prețuite în inima ta atâta timp cât trăiești.

Căutarea fericirii de durată poate fi descurajantă uneori. Ne petrecem o mare parte din timp căutându-l, aproape renunțând pe parcurs.

Dar trebuie să vezi partea bună. A trăi o viață mai bună și mai fericită nu este un vis exagerat; este la indemana. Amintiți-vă că fericirea poate veni din micile obiceiuri și lucruri pe care le faceți zilnic.

Dacă vrei să duci viața pe care ți-o dorești cu adevărat, practică aceste 5 obiceiuri și fii consecvent în fiecare zi. Nu renunța la jumătate. Odată ce faci asta, nimic nu te va împiedica să te bucuri la maxim de viață.