5 pași pentru a-ți trăi legenda personală

Derek Sivers a spus: „Nu fi pe patul tău de moarte într-o zi, irosindu-ți singura șansă la viață, plin de regret pentru că ai urmărit micile distrageri în loc de vise mari.”

Aceste vise mari sunt ceea ce Paulo Coelho a numit „Legende personale”. Alchimistul. Este comparabil cu scopul vieții tale.

Când vă trăiți Legenda Personală, aveți tendința de a experimenta sincronicități, de a trăi viața în flux și sunteți pe drumul spre auto-actualizare. Aceasta este calea către împlinirea la nivelul sufletului.

În adâncul sufletului, fiecare om tânjește după un sentiment de scop și sens în viață. Problema este că adesea îi căutăm pe cei în locuri greșite. Implinirea nu vine din realizări grandioase, din prestigiu sau din ceea ce așteaptă alții de la noi; vine din trăirea Legendelor noastre personale.

Când ignorăm chemarea interioară de a urma acea cale anume, trecem prin viață cu un sentiment sâcâitor că ceva lipsește. De asemenea, riscăm să ajungem cu regrete în viitor. Cu toate acestea, acest lucru este total de evitat; încă mai ai timp să-ți urmărești Legenda Personală.

Iată cum o poți face.

1. Urmați pesmetul

Pentru a-ți trăi Legenda Personală, trebuie să-ți urmezi inima – visele și dorințele tale centrate pe inimă. Acestea sunt lucrurile care te fac să te simți viu, inspirat, entuziasmat și plin de energie și care trezesc curiozitatea în tine.

Prea mulți oameni își abandonează visele pentru că s-au convins că nu sunt „rezonabili”. Dar dorințele tale centrate pe inimă nu sunt doar fantezii copilărești; sunt pesmeturi care te ghidează către viața ta cea mai autentică și împlinită.

În plus, așa cum a scris Paulo Coelho, „Nu vei putea niciodată să scapi din inima ta, așa că este mai bine să asculți ce are de spus.”

2. Nu vă îndrăgostiți de „dorințele” egoului sau de „trebuierile” societății

Una dintre principalele dificultăți în a trăi Legendele noastre personale este diferențierea dorințelor inimii noastre de „dorințe” ego-urilor noastre sau „trebuie” de condiționare.

„Dorințele” ego-ului sunt înrădăcinate în frică, nevoie și sentimente de lipsă. De exemplu, când eram adolescent, visam să devin o actriță celebră și să trăiesc la Hollywood. Făceam teatru și îmi plăcea să joc, dar a dori să fiu celebru nu a fost o dorință centrată pe inimă; a fost doar ego-ul meu. Ego-ul meu tânjea recunoaștere și laudă. Voia să se simtă important.

În ceea ce privește dorințele care vin din condiționare, acestea sunt lucrurile pe care educația noastră și societatea ne-au învățat că „ar trebui” să le facem. De exemplu, am fost la universitate pentru că mi s-a spus când am crescut că oamenii inteligenți obțin diplome de facultate (ceea ce, desigur, este neadevărat). Nu eram deosebit de entuziasmat să merg la universitate și a ajuns să fie o pierdere de timp și bani.

Pentru a diferenția visele și dorințele tale centrate pe inimă de cele ale ego-ului sau condiționării tale, notează ce vrei. Apoi, pentru fiecare lucru, scrieți De ce il vrei. Întrebați-vă „de ce” de cinci ori pentru a aprofunda. Apoi, uită-te la motivele pentru care vrei fiecare articol din lista ta. Este pentru a primi laude, a obține un anumit statut social sau a te simți superior celorlalți? Acesta este egoul. Este pentru că ți s-a spus că este ceea ce ar trebui să faci? Asta este condiționarea. Este pentru că te face să te simți viu, vibrant și inspirat? Asta e inima ta.

3. Angajați-vă să vă urmăriți legenda personală

Urmărirea Legendelor noastre personale necesită angajament, chiar devotament. Dacă continuăm să ne lăsăm visele în spate, nu ne angajăm și probabil că nu le vom realiza.

Pentru a vă angaja visele, puteți începe prin a le nota și citi zilnic. De asemenea, puteți crea o tablă de viziune și chiar să le vizualizați. Cel mai important, fă-le loc în viața ta. Dacă sunteți curios despre dansul salsa, luați un curs. Dacă îți plac animalele, de ce să nu faci voluntariat la un adăpost o dată pe săptămână? Dacă vă simțiți atrași de deșerturi, planificați o excursie pentru a vizita unul.

Mama mea s-a simțit întotdeauna atrasă de deșerturi. Ea a cerut o carte de călătorie cu imagini frumoase cu deșerturile din întreaga lume de Crăciun, colecționează eșarfe de mătase și are fotografii cu Africa de Nord pe tot peretele biroului ei. Dar ea nu a mers niciodată într-o excursie pentru a vedea unul cu ochii ei. „Este prea complicat”, explica ea. „E prea departe.” O parte din Legenda ei personală va muri în ea și este puțin trist.

4. Bazează-te pe cunoașterea ta interioară

Poate ai auzit zicala: „Cea mai rapidă modalitate de a ucide un vis este să spui despre el unei persoane cu mintea mică”. Până nu ai deplin încredere în capacitatea ta de a-ți realiza visul, cel mai bine este să-l ții pentru tine sau, cel puțin, să-l împărtășești doar celor despre care știi că te vor sprijini.

Mai ales să nu-ți împărtășești visul doar pentru a căuta validare. Când cauți validarea, nu ai încredere în totalitate în tine și tocmai în acele momente viziunea ta este cel mai expusă riscului de a fi zdrobită de „oameni cu mintea mică” sau de oameni care nu înțeleg ce încerci să faci. realiza.

În plus, nimeni nu știe care este Legenda ta personală mai bună decât tine, așa că opinia lor ar trebui să aibă foarte puțină valoare. Învață să ai încredere în propria cunoaștere interioară și să nu te bazezi pe validarea externă.

5. Simțiți frica și mergeți oricum pentru ea

Paulo Coelho a scris în Alchimistul, „Nu ceda temerilor tale. Dacă o faci, nu îți vei putea urma inima. […] Există un singur lucru care face un vis imposibil de realizat: teama de eșec.”

Când îți propui să-ți trăiești Legenda Personală, întâlnești inevitabil rezistență – temeri, îndoieli și nesiguranțe – care îți poate sabota progresul și succesul. Asta pentru că trăirea Legendei tale personale necesită să pășești în necunoscut, pe care ego-ul tău îl consideră riscant. Treaba ego-ului tău este să te țină în siguranță, adică în limitele a ceea ce este cunoscut și obișnuit. Trebuie să fii mai puternic decât ego-ul tău. Simțiți frica, respirați adânc, zâmbește, și du-te.

Iată o modalitate eficientă de a elimina rezistența cauzată de frică: vizualizează-te că ți-ai atins obiectivul. Pentru că subconștientul tău nu diferențiază ceea ce este real de ceea ce îți imaginezi în mod viu, îl vei păcăli făcându-l să creadă că ai făcut-o deja. Și, din moment ce încă ești în viață, ego-ul tău va crede, de asemenea, că este sigur pentru tine să urmărești acel vis și nu va provoca atât de multă rezistență.

Visele tale centrate pe inimă nu sunt fantezii copilărești; ei te îndrumă să-ți trăiești Legenda Personală, scopul tău de viață. Îndrăznește să-i urmărești! Îți vei mulțumi pentru asta când vei ajunge la sfârșitul vieții tale.