5 principii fundamentale care garantează succesul

Te-ai trezit vreodată fie că te minunezi de succesul altcuiva sau te-ai căzut emoțional, întrebându-te de ce nu a venit încă timpul tău?

Poate ți-ai spus că ai dat totul noului proiect. Poate v-ați pierdut interesul pentru cea mai recentă afacere. Sau, poate că universul îți dădea semne doar pentru a-ți reduce pierderile și a renunța după câteva crize neplăcute cu înfrângere. Uneori rămânem să ne întrebăm dacă succesul este chiar în cărți pentru noi.

Sigur, în exterior, privind înăuntru, tot ceea ce vedem sunt produsele strălucitoare, finite de la oamenii pe care îi idolatrizăm, fie că este vorba de milioane de vânzări, milioane de urmăritori sau pur și simplu succes pe scară largă într-un domeniu de interes pe care l-ați putea avea. Rareori ne gândim în primul rând la ceea ce a dus la obținerea unor astfel de rezultate excepționale.

Acest articol va discuta cele cinci principii fundamentale care garantează succesul. Când sunt aplicate din toată inima, ele vă asigură succesul în orice doriți să realizați.

5 principii fundamentale care garantează succesul

 1. Permiteți ca obiceiurile bune să vă conducă viața
 2. Dezvoltă o persistență necruțătoare
 3. Traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima ta
 4. Deveniți o versiune mai bună a voastră
 5. Luați măsuri imediate

1. Permite ca obiceiurile bune să-ți conducă viața

Știm cu toții că luarea de pauze de două ore la un moment dat între lucrul la obiectivele tale este o rețetă pentru dezastru, la fel cum știm că sarcinile care irosesc timpul, cum ar fi petrecerea zilelor pentru a decide asupra celei mai bune palete de culori pentru site-ul tău, nu vor mișca acul atunci când este vorba de a vedea rezultate reale.

Dacă vrei să reușești în afaceri sau la orice țel sau obiectiv pe care ți-ai stabilit-o, trebuie mai întâi să-ți dezvolți obiceiuri bune care să-ți conducă viața. Obiceiurile bune sunt cheia succesului în orice afacere. Ele ne ajută să rămânem concentrați și consecvenți în eforturile noastre, ceea ce este esențial atunci când lucrăm spre un obiectiv.

Puteți dezvolta obiceiuri adecvate pentru a obține succes, dar luarea în considerare a ceea ce doriți să realizați și evaluarea a ceea ce faceți în prezent poate fi contraproductivă în căutarea succesului.

Decide ce este esențial pentru a-ți atinge obiectivele și începe să dezvolți obiceiuri care se întâmplă în cele din urmă pe pilot automat, fără să te gândești în mod conștient la ele. Câteva exemple de obiceiuri bune includ:

 • Trezit devreme
 • Antrenează-te regulat
 • Mananca alimente sanatoase
 • Citirea cărților de auto-îmbunătățire
 • Meditați sau practicați mindfulness
 • Planificarea și stabilirea obiectivelor

Acestea sunt doar câteva exemple, dar ideea este că obiceiurile bune te vor ajuta să rămâi pe drumul cel bun și să te concentrezi asupra obiectivelor tale, ceea ce este esențial pentru atingerea succesului.

„Secretul succesului este să faci lucrul comun neobișnuit de bine.” – John D. Rockefeller Jr.

2. Dezvoltați o persistență necruțătoare

Acesta este major. Ar putea fi listat cu ușurință chiar în fruntea listei. Persistența este fundația, structura și lipiciul succesului tău final.

Să recunoaștem – viața este plină de provocări pe plan profesional și personal. Fie suntem loviți de zeci de refuzuri, nu avem suficientă finanțare pentru a ne finanța afacerile sau este posibil să fi subestimat volumul de marketing și munca care trebuie să câștigăm acțiune pentru un nou produs sau serviciu pe care îl oferim.

În vremuri ca aceasta, avem două opțiuni: să ne retragem sau să persistăm.

Este uluitor câți oameni aleg să se retragă; la suprafață, e greu să-i dai vina. Nimănui nu-i place eșecul și poate fi o pedeapsă de fiecare dată când ne lovim de un zid când cineva ne spune să știm sau impulsul pentru proiectul sau afacerea dvs. crește într-un ritm de melc.

De multe ori nu ne acordăm suficient timp pentru a îndura aceste vremuri dificile, fără să ne dăm seama că de obicei suntem la doar trei picioare de aur. Roma nu a fost construită într-o zi, iar bogații nu s-au îmbogățit peste noapte. Bogățiile lor au venit după o muncă minuțioasă în culise, pe care mulți nu au avut ocazia să o vadă întâmpinându-se.

Atâta timp cât afacerea dvs. este solidă și există o cerere pentru ceea ce vă oferă, este imperativ să vă străduiți să mențineți un sentiment neîncetat de persistență. Persistența este cea care te va face inevitabil să treci peste cocoașă și te va face să te alături altor povești de succes.

Alternativa este neîmplinirea, nemulțumirea și regretul. Nu lăsați durerea „nu” și procesul lent de măcinare să vă împiedice să mergeți înainte. Dacă trebuie să mergi înainte în lacrimi, fă asta. Vei descoperi în curând că lacrimile tale de tristețe se transformă în lacrimi de bucurie, pe măsură ce rezultatele pozitive încep să prindă contur și blochează orice gând despre durerea pe care ai suferit-o cândva pentru a ajunge acolo unde te afli acum cu mândrie.

3. Traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima ta

Mulți dintre noi sunt prinși în îngrijorarea lucrurilor care s-ar fi întâmplat ieri sau a ceea ce s-ar putea întâmpla mâine, în loc să trăim în prezent. Pentru a obține succesul antreprenorial, trebuie să ne concentrăm energia pe ceea ce putem controla – în fiecare moment din prezent.

Deși ar trebui să vă planificați viitorul, nu ar trebui să vă faceți griji pentru ceea ce se află în viitor. Concentrați-vă energia pe îndeplinirea sarcinilor de astăzi care vă cresc șansele de rezultate pozitive mâine. Sublinierea cu privire la câte conversii veți obține într-o campanie publicitară pe care intenționați să o lansați mâine nu vă va ajuta de nimic.

În schimb, faceți tot posibilul pentru a vă asigura că aveți configurat corect textul titlului, îndemnul, pagina de destinație etc., pentru a vă oferi cel mai bun avantaj. Orice altceva se va pune la punct așa cum ar trebui dacă depuneți tot efortul vostru și acționați ca și cum ar fi ultima voastră șansă de a face cel mai bun lucru.

Nu lăsa frica, amânarea sau îndoiala să-ți perturbe progresul. Renunțați la gândurile care vă copleșesc mintea despre ce ați greșit astăzi sau despre ce ar putea merge rău mâine și, în schimb, oferă astăzi cea mai bună versiune a ta pe care o ai, de parcă n-ai mai avea o șansă să faci asta.

4. Deveniți o versiune mai bună a voastră

Auto-îmbunătățirea este o altă cheie fundamentală a succesului. Există întotdeauna mai multe de învățat și noi modalități de a îmbunătăți în viață. Ar trebui să stabiliți un plafon pentru creșterea dvs. Sigur, este posibil să fi fost un manager de proiect principal timp de două decenii și să crezi că ai atins apogeul sau că nu mai ai nimic de învățat.

Dar poate, de-a lungul timpului, noi tehnologii, sisteme sau tehnici au fost implementate pentru a vă îmbunătăți abilitățile și producția. Nu vei ști niciodată decât dacă încerci în mod constant să devii o versiune mai bună a ta. În rezumat, ar trebui să urmărești să faci din auto-îmbunătățirea o parte din ce în ce mai mare a vieții tale, fără a limita cât de departe poți merge.

5. Luați măsuri imediate

Paralizia analizei este un ucigaș al productivității. Petreceți mai puțin timp analizând cum să faceți ceva și petreceți mai mult timp făcându-l. Amânarea și prea mult studiu fără practică pot fi paralizante pentru succesul tău. Poate duce la inacțiune sau mai mult la visare decât la a face. Acțiunea este ceea ce generează rezultate și vă permite să învățați cum să vă îmbunătățiți rapid și să vă atingeți obiectivele mai repede. Așa că ridică-te și pune-te în viteză!

Concluzie

Principiile de mai sus pot părea simple și explicite, dar puțini oameni le exercită. Succesul este garantat să fie în favoarea ta dacă te angajezi cu ei în mod agresiv și rezisti impulsului de a renunța.