5 sfaturi de viață pe care nu știai că trebuie să le auzi

Viața este un câmp de luptă, trebuie să continuăm să luptăm până când vine timpul stabilit pe pământ. Deci, în această postare, veți vedea cele mai bune dintre cele mai bune sfaturi de viață pe care nu le-ați auzit până acum. Aceste sfaturi vă schimbă viața și vă pot schimba imediat. Sa mergem!

1. Fii independent

Sute de milioane de oameni fac această greșeală. Depindem de oameni ca noi. „El o va face pentru mine, ea o va face pentru mine”. Te bazezi foarte mult pe oameni și ghici ce, faci o mare greșeală.

Există o mulțime de oameni care i-au ajutat pe alții și poate că timpul se schimbă pentru ei, devin săraci și se bazează pe oamenii pe care i-au ajutat, ghici ce iese la sfârșitul acestei dependențe? Dezamăgire, promisiuni susținute de eșecuri etc.

De cine depinzi? Cine este acea persoană fără de care nu te poți descurca când faci lucruri din viața ta? Dacă există cineva, faci o mare greșeală. Și începând de astăzi, tot ce trebuie să faci este să adaugi un prefix – și dacă!

Dacă prietenul meu încetează să mă mai ajute, dacă sunt dezamăgit de oameni în care am încredere în viața mea, dacă mă neglijează și mă refuză”.

Un bărbat sau o femeie care depinde de oameni ca el este egal cu un stâlp slab care ține cele patru colțuri ale unei case. Ce se întâmplă când stâlpul slab cade? Casa bărbatului cade super plat. Încrederea ta ar trebui să fie numai în Isus. Omul ne poate dezamăgi oricând, dar Dumnezeu este întotdeauna credincios până când va veni Împărăția Sa.

2. Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti

Gravitatea acestui cuvânt este suficientă pentru a sfărâma în bucăți întregul pământ.

Doar dacă toată lumea ar ține această poruncă simplă pe care Hristos a dat-o atunci, nu vor exista crime, sărăcie, lăcomie, mânie, invidie, trădare, dezamăgire etc.

De ce există astfel de lucruri în lume? Pentru că ne urâm pe noi înșine. Atâta timp cât ești bine, totul este bine. Îți pasă doar de tine, egoist, ai și totuși nu poți oferi.

Acestea sunt caracteristicile a peste 90% din cele 7,6 miliarde de oameni de pe pământ. De ce nu poți să faci altora ceea ce ai vrea să-ți facă ție? De ce nu-l poți ajuta pe acel vecin suferind care are nevoie de mâncare? Atunci, mulți oameni vor spune

„Du-te de aici cerșetoare, ce ai făcut cu tinerețea ta, nu-ți pot da un ban, cerșetoare”. De ce suntem atât de cruzi? Acesta este cel mai bun sfat pe care trebuie să-l iubești inimii tale.

Indiferent ce ai, indiferent cât de puțin sau în orice fel poți ajuta. Ajută oamenii, arată-le dragostea, iubește-i așa cum te iubești pe tine însuți. Nu uita asta, cerșetorul de azi, needucat, datornic, sărac etc. poate deveni mai târziu mâine cel mai mare om din lume.

„Nu te mulțumi cu ceea ce îți dă viața; fă viața mai bună și construiește ceva.” – Ashton Kutcher

3. Aveți o mentalitate de creștere

A mentalitate de creștere este ceea ce face ca cineva să aibă succes și să ajungă departe în viață. Cu toate acestea, o mentalitate fixă ​​și stagnată îl pune pe cineva în pericol de viață.

Mulți oameni au o mentalitate fixă, ceea ce cred ei este ceea ce cred ei, nimic din ce spui pe pământ nu le poate schimba mentalitatea, sunt cei mai educați din lume așa că nu au nevoie să învețe mai departe. Ai avut o mentalitate fixă ​​sau de creștere?

O mentalitate de creștere duce la succes, realizări, fericire, învățare mai mult și a deveni mai bun. Pe de altă parte, o mentalitate fixă ​​duce la complezențamândria, lipsa de realizare, ignoranța, stagnarea minții etc.

Să vedem un exemplu de cineva cu o mentalitate fixă:

Cait îi spune Alicei: Alice nu mai fi atât de mândră încât este enervant.

Și Alice răspunde:

„Cum îndrăznești să spui că sunt mândru, nu sunt. Sunt cea mai umilă femeie de pe pământ”. În exemplu, Alice cu o mentalitate fixă ​​are o mentalitate fixă. Totuși, ceea ce nu știe este că se află în întunericul ignoranței ei. Ea nu știe că este o persoană mândră, așa că nu poate vedea.

Oamenii cu o mentalitate fixă ​​sunt ignoranți. Nu trebuie să ai niciodată o mentalitate fixă. Fii mereu dispus să înveți și să crești cu umilință. Mândria nu te poate duce nicăieri.

4. Iartă pe toată lumea și oferă cât mai multe șanse secunde

Mulți oameni au făcut tot ce le-a putut pentru a fi fericiți și a avea pace. Dar, ei află că fericirea nu este doar acolo și că liniștea sufletească este absentă.

De ce este asta? Pentru că ai multă ranchiune față de oamenii care te-au jignit. Da, știm, te-a durut la inimă și ce urmează? Păstrează răutatea? Dar, știi ce îți face acea neiertare?

O numesc sămânța neiertării pentru că plantează o sămânță în inima ta și această sămânță crește în continuare devenind ură, depresie, lipsă de libertate, pace zero etc.

Dacă în inima unei singure persoane se află toate aceste lucruri, atunci o astfel de persoană nu poate cunoaște niciodată pacea și fericirea. De exemplu, dacă ar fi să mergi la o petrecere cu prietenii tăi și ai auzi că poate celălalt prieten cu care ții răutate vine la aceeași petrecere.

Desigur, singurul lucru la care te-ai gândi este să nu mai mergi la petrecere pentru că vrei să eviți persoana cu orice preț. Și ce adaugă asta la tine? Nu adaugă în schimb, scad din viața ta pentru că ai fi putut să mergi la petrecere, să te distrezi și chiar să ai prieteni noi sau chiar noi oportunități.

Dacă nu pentru nimic vei iartă oamenii, iartă-i de dragul lui Dumnezeu, de dragul lui Hristos Isus. Pentru că dacă nu poți uita greșeala oamenilor, nu te aștepta ca Dumnezeu să te ierte. Iartă-i pe toți, dă-le cât mai multe șanse secunde.

Rețineți, ei pot încă să se încurce și să facă greșeli groaznice, tot ce trebuie să faceți este să-i ierți în continuare. Acest lucru poate să nu fie atât de ușor pentru trup. Cu toate acestea, doar Duhul lui Dumnezeu te poate face să ierți greșeala oamenilor. Fără Duhul Sfânt, este imposibil să faci asta.

5. Iubește-L pe Dumnezeu

Îl iubești pe Dumnezeu? Ești un copil al lui Dumnezeu? Crezi în Hristos Isus? Chiar dacă restul sfaturilor de pe aceste liste nu rezonează cu tine, vreau să ții acest lucru foarte important pentru inima ta, care este să-L Iubești pe Dumnezeu cu toată inima, sufletul și puterea ta.

Și poți face asta doar fiind un copil al lui Dumnezeu. Viața asta e prea scurtă. Este ca un vapor, nu este nimic. Viața seamănă mai mult cu un butoi gol care face zgomot. Vei îmbătrâni, puterea te va părăsi și vei muri, dar ce se întâmplă după aceea? Unde vei petrece restul eternității tale?