5 strategii extrem de eficiente pentru a rămâne motivat ca proprietar de afaceri

Fiecare afacere are perioadele ei înalte și scăzute. Cu toții ne dorim ca afacerile noastre să facă mulți bani și să aibă succes. Din păcate, noile afaceri pot dura câțiva ani înainte ca acestea să vadă în sfârșit profituri majore. În calitate de proprietar de afaceri, s-ar putea să vă simțiți descurajat să așteptați ca afacerea dvs. să decoleze, deoarece lucrați peste 12 ore pe zi și nu vedeți niciun rezultat. Acest lucru te poate face să vrei să renunți și să arunci prosopul, nu?

Crezi în ideea ta de afacere? Dacă da, atunci nu ar trebui să renunți decât dacă nu ai altă opțiune. Dacă aveți stabilitatea financiară pentru a vă susține afacerea și funcționarea acesteia, atunci mențineți-o cât mai mult timp posibil. Unele afaceri durează mai mult decât altele pentru a decola. Trebuie pur și simplu să-ți sporești motivația, astfel încât să lucrezi mai mult pentru ca acesta să devină un succes.

Marea întrebare este cum rămâi motivat ca proprietar de afaceri? Mai jos sunt 5 strategii extrem de eficiente pentru a rămâne motivat, astfel încât să nu renunți prematur:

1. Creați obiective

Proprietarii de afaceri tind să-și piardă motivația ori de câte ori nu reușesc să-și creeze obiective. La urma urmei, dacă nu aveți niciun obiectiv spre care să lucrați, atunci cum veți obține vreodată motivația de a face ceva? Nu te poți aștepta ca afacerea ta să reușească dacă nu știi ce vrei să realizezi cu ea.

Există trei tipuri diferite de obiective de stabilit. Puteți stabili obiective pe termen scurt, obiective pe termen mediu și obiective pe termen lung. Obiectivele pe termen scurt durează între 2 săptămâni și 2 luni. Obiectivele pe termen mediu durează între 12 și 24 de luni. Obiectivele pe termen lung durează peste 24 de luni pentru a fi îndeplinite.

De exemplu, obiectivele pe termen scurt ar putea include achiziționarea de consumabile sau închirierea unei clădiri. Obiectivele pe termen lung ar putea include extinderea afacerii la un al doilea magazin sau obținerea unui venit net de un milion de dolari după 3 ani. Cu astfel de obiective, este ușor să rămâneți motivat și să vă împingeți să le atingeți.

2. Evitați lucrurile care vă pierd timpul

Este atât de ușor să pierzi timpul în 21Sf secol. Avem acces la smartphone-uri, laptop-uri, dispozitive de realitate virtuală, tablete și tehnologie inteligentă „IoT” care ne ține conectați la internet. Puteți viziona televizor și filme sau puteți asculta muzică cu doar câteva clicuri sau atingeri. Din păcate, acest lucru poate limita productivitatea unei persoane indisciplinate.

Dacă vizionați prea multe videoclipuri inutile sau răsfoiți rețelele sociale atunci când ar trebui să lucrați, atunci faceți tot ce puteți pentru a evita să vizitați aceste site-uri care irosesc timpul. Când te trezești dimineața, ar trebui să devii imediat productiv și apoi să continui acea productivitate până când te culci. Dacă trebuie să iei pauze între ele, atunci fă-o fără a te distra. Citește o carte, mănâncă-ți prânzul sau orice altceva care nu te va face să pierzi noțiunea timpului.

3. Urmăriți realizările dvs

Se pare că lucrezi la nesfârșit fără nicio recompensă? Așa se simte conducerea unei afaceri pentru mulți antreprenori noi. Nu lăsați acest sentiment să vă scurgă motivația, deoarece există mici recompense pe care probabil nu le observați. Urmărește realizările tale, indiferent cât de mari sau mici. Când afacerea ta face prima vânzare, notează data și ora într-un jurnal. Când primești primul comentariu pozitiv de la un client, notează-l și pe acesta. Ținând evidența realizărilor mai mici, veți observa un model de realizare. Acest lucru vă va alimenta motivația de a realiza lucruri mult mai mari.

4. Stabiliți termene limită

Trebuie să stabiliți un termen limită pentru tot ceea ce doriți să realizați. Nu este suficient să creezi obiective dacă nu ai un termen limită pentru ele. În caz contrar, vor fi pur și simplu în aer fără să știi când le vei finaliza. Un termen limită ajută la evitarea amânării și încurajează motivația, astfel încât să puteți lucra mai mult. Acest lucru este valabil nu numai pentru tine, ci și pentru toți ceilalți care lucrează sub tine.

5. Menține un mediu pozitiv

Negativitatea este ucigașul motivației. Nu poți rămâne motivat și crește ca persoană dacă ai oameni negativi în mediul tău. Acest lucru este valabil atât pentru mediul dvs. de acasă, cât și pentru cel de lucru, dar mai ales în afaceri. Dacă aveți angajați care nu sunt dedicați acestui loc de muncă, atunci scăpați imediat de ei. Un mediu pozitiv te face să te simți mai entuziast, așa că vei încerca mai mult. Acesta este ceea ce ar trebui să te străduiești să obții în cadrul organizației tale.