6 tactici de construire a rețelei de realizat în următoarele 30 de minute

Cu toții am mai auzit-o: „Nu este rețeaua ta. Este valoarea ta netă.” Un fel de slogan brânz, știu. Dar, brânză nu înseamnă neapărat greșit. Sunt șanse să știți că ar trebui să lucrați mai mult pentru a vă construi rețeaua. De asemenea, este destul de probabil să nu faci ceea ce știi că ar trebui să faci, cu atâta sârguință pe cât știi că ar trebui să faci asta.

Dar, asta e pe cale să se schimbe. În următoarele 30 de minute (plus cele câteva minute necesare pentru a citi acest articol), vei face șase lucruri simple și fără durere pentru a începe să construiești genul de rețea care acționează ca un teren propice pentru un succes profesional masiv.

Estimăm că aceste șase activități ar trebui să coste o medie de maxim cinci minute pe activitate. Pentru aceia dintre noi care au dormit până la matematica de clasa a treia, permiteți-mi să clarific: (6 acțiuni) X (5 minute per acțiune) = 30 de minute în total (Dezvăluire completă: Un număr dintre aceste acțiuni de 5 minute vor trebui să fie urmate de alte activități consumatoare de timp. În următoarele 30 de minute vei pune bazele.

În construcții, fundația este critică. Dar, după ce se pune acea temelie, mai trebuie să construiești casa care necesită timp și muncă grea. Produsul final, însă, merită efortul… cu excepția cazului în care, desigur, preferați vagabondajul. În acest caz, NU ar trebui să construiți acea casă. Și probabil că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la crearea de rețele sau la creșterea veniturilor dvs., deoarece economisiți deja o mulțime de bărci pe costurile de închiriere.

Să începem să vă construim rețeaua cu aceste 6 tactici de construire a rețelei:

1. Cereți sfatul unui superior

Ca regulă generală, nu ne bucurăm în mod deosebit când oamenii ne cer favoruri. Dar, chiar dacă o cerere de sfat este încă din punct de vedere tehnic o cerere pentru o favoare, de obicei ne place să ni se ceară un sfat. Este un semn că celălalt prețuiește opinia și înțelepciunea noastră.

Acordați un moment pentru a trimite un scurt e-mail unuia dintre superiorii dvs. Spuneți-le că doriți să faceți tot posibilul pentru a adăuga mai multă valoare companiei și cereți-le orice sfaturi sau sugestii pe care le-ar putea avea cu privire la modul în care ați putea face acest lucru.

2. Stabiliți o întâlnire la prânz

Trimiteți un e-mail rapid sau un mesaj text câțiva prieteni și invitați-i la prânz săptămâna viitoare. Împărțirea unei mese este o modalitate minunată de a construi relații.

În mod ideal, ar trebui să invitați doi sau mai mulți prieteni care ar beneficia de o întâlnire. În esență, oferiți o favoare ambelor părți. Acest tip de potrivire vă poate ajuta să vă îmbunătățiți relația cu mai multe persoane, fără nicio muncă din partea dvs.

„Conectarea cu succes cu ceilalți nu înseamnă niciodată să obții ceea ce îți dorești. Este vorba despre a obține ceea ce îți dorești și de a te asigura că oamenii care sunt importanți pentru tine obțin ceea ce își doresc mai întâi. Adesea, asta înseamnă să aranjezi oameni care altfel nu ar avea niciodată ocazia să se întâlnească.” – Keith Ferrazzi

3. Reconectează-te cu o veche cunoștință

A lua legătura cu cineva cu care nu ai mai vorbit de multă vreme poate fi puțin ciudat. Cu toate acestea, dacă vă puteți aduna curajul pentru a face acest lucru, trezirea relațiilor latente este printre cele mai ușoare modalități de a vă dezvolta rețeaua. La urma urmei, nu este nevoie să începem de la zero.

Acordați un minut pentru a trimite un e-mail sau un mesaj pe rețelele sociale unei persoane cu care nu ați mai vorbit de câțiva ani. Întrebați-i cum se descurcă și dacă există ceva cu care ați putea să-i ajutați… și cereți-i sfaturi cu privire la o problemă cu care vă confruntați în prezent.

4. Mentor Un începător

Subalternul de azi poate deveni superiorul de mâine. Fă-ți timp pentru a construi o relație cu tinerii și alți angajați noi astăzi. Trimiteți un mesaj text rapid și întrebați-i cum le mai face. Un astfel de tip de relație poate plăti uneori cu dividende masive pe drum.

5. Programați prezența la un eveniment al Camerei de Comerț

Căutați pe Google Camera de Comerț locală. Consultați calendarul evenimentelor pe site-ul lor. Probabil că există mai multe evenimente care nu necesită calitatea de membru. Identifică un eveniment care te interesează, cumpără un bilet, marchează-l în calendarul tău și când apari, fii gata să cunoști oameni noi.

„Camera de Comerț este cea mai bună resursă de rețea locală, DACĂ profitați de ea.” – Jeffrey Gitomer

6. Distribuie acest articol

Gândiți-vă la câțiva prieteni care sunt interesați de rețele… Sau poate care ar trebui să fie interesați. Evident, nu m-aș deranja să distribuiți acest articol pe rețelele sociale, așa că luați un moment și trimiteți linkul către acest articol acestor prieteni prin mesaje personale individuale. Acest lucru arată că te gândești la ele la nivel individual.

În regulă! Ești gata să începi să construiești rețeaua visurilor tale? 30 de minute încep acum… Gata!

Cine are unele strategii de networking pe care le utilizează cu succes? Anunțați-ne comentând mai jos și distribuind!

Imaginea prin amabilitatea lui Twenty20.com