7 dintre cele mai bune discursuri motivaționale din toate timpurile

Ce am putea realiza ascultând discursuri motivaționale? Nu este o pierdere de timp? Nu este. Un discurs motivațional grozav poate fi un declanșator de acțiune. Te inspiră do ceva. Discursurile puternice te fac să realizezi că nu ești doar un individ inutil în această lume. Toată lumea contează. Si tu contezi.

Simțiți de multă vreme acea impulsionare interioară de a căuta un scop mai înalt? Dacă da, trebuie să luați măsuri. În primul rând, ai nevoie de un declanșator care să te ducă la acea acțiune. Încercați să vă gândiți la o persoană influentă. Să luăm un exemplu: Jim Morrison. A fost unul dintre cei mai carismatici indivizi ai timpului său.

„Expune-te fricii tale cele mai profunde; după aceea, frica nu are putere, iar frica de libertate se micșorează și dispare. Esti liber.” Aceasta este doar una dintre multele piese de înțelepciune pe care le-a dat umanității. Acestea nu sunt doar cuvinte. Se micșorează adânc în tine. Te pun pe gânduri. Te fac să acționezi.

Jim Morrison a spus asta în timpul unui interviu. Pe atunci, discursurile motivaționale nu erau un lucru mare. Acum, indivizi grozavi încearcă să facă diferența prin această metodă specifică. Ești gata să începi să explorezi cele mai bune discursuri motivaționale care te vor face să acționezi?

Iată o listă cu 7 dintre cele mai bune discursuri motivaționale din toate timpurile:

1. Adresa de începere a lui Steve Jobs în 2005 la Stanford

Acesta este unul dintre cele mai emoționante și inspirate discursuri pe care le veți asculta vreodată. Deși Jobs a prezentat-o ​​cu mult înainte ca discuțiile TED să devină populare, veți observa că are un flux similar cu un discurs TED inspirator. Este relativ scurt, are o temă și demonstrează un punct printr-o poveste.

Prin acest discurs, Jobs ne spune cum putem găsi triumful prin luptă. Jobs a ținut acest discurs la un an după ce a fost diagnosticat cu cancer. A fost operat și era bine în acel moment. Aceasta este partea cea mai importantă a acestui discurs: înțelegerea timpului nostru aici este limitat. Ce vom face cu el? Asta conteaza.

2. de la Al Pacino Puțin câte puțin

Ai văzut filmul Orice duminică dată? Este unul grozav. Momentul în care Al Pacino ține unul dintre cele mai grozave discursuri văzute pe marele ecran este neprețuit. Nu este doar un discurs despre fotbal. Este vorba de a câștiga. Este vorba despre depășirea obstacolelor. Este vorba despre a deveni mai puternic. Este vorba de viață în general!

„… Fie în viața de joc, fie în fotbal, marja de eroare este atât de mică. Adică o jumătate de pas prea târziu sau prea devreme nu prea reușești. O jumătate de secundă prea lent sau prea repede și nu prea îl înțelegi. Centii de care avem nevoie sunt peste tot în jurul nostru. Ei sunt în fiecare pauză a jocului, în fiecare minut, în fiecare secundă.” Aceasta este doar o parte din acest discurs grozav. Destul de amuzant, începe cu „Nu știu ce să spun, într-adevăr”.

3. Discursul de început de la Harvard al lui JK Rowling

Acesta te va face să râzi la început. JK Rowling are un talent rar de a face pe ascultători să râdă și să gândească în același timp. La un moment dat, scriitorul devine serios și dă rostul principal al acestui discurs: împărtășirea lucrurilor pe care și-ar fi dorit să le fi știut la propria absolvire și lecțiile importante pe care le-a învățat între acea zi și ziua discursului.

Există un aspect al acestui discurs care îl face diferit de majoritatea celorlalți de pe lista noastră: discuția despre sărăcie. Scriitorul spune adevărul despre asta. Nu există romantizare a sărăciei. După cum spune ea, doar proștii fac asta. Această situație implică frică, stres și depresie… „înseamnă o mie de umilințe și greutăți mărunte”. Totuși, ceea ce se temea cel mai mult pentru ea însăși când era tânără nu era sărăcia. A fost un eșec.

În esență, acesta este un discurs despre beneficiile eșecului. Da, acolo este așa ceva ca un beneficiu din eșec. JK Rowling este o dovadă vie pentru asta.

4. Adresa de începere a lui Bill Gates la Harvard 2007

„Am așteptat de peste 30 de ani să spun asta: „Tată, ți-am spus mereu că mă voi întoarce și mă voi lua diploma.” Aceasta este una dintre cele mai amuzante părți ale acestui discurs. Gates nu a absolvit. El este cel mai reușit abandon la Harvard. El face totuși un punct important: faptul că a renunțat la studii nu face ca viața academică să fie mai puțin importantă. Gates obișnuia să stea la cursuri la care nici măcar nu se înscriase.

Așa cum spune el în discursul său, una dintre cele mai prețioase amintiri ale lui despre Harvard este că se află în mijlocul atât de multă energie și inteligență. Educația este importantă și este un privilegiu. Cu toate acestea, este important să cunoaștem lumea mai largă, deși este șocant în cea mai mare parte.

5. Adresa de începere a lui Jim Carrey la absolvirea MUM 2014

Te-ai aștepta la un discurs amuzant de la unul dintre cei mai amuzanți oameni de pe Pământ, nu-i așa? Ei bine, iată o surpriză: Jim Carrey este profund. Acest discurs este, cel puțin, lămuritor. Mesajul principal este să alegeți dragostea în locul fricii.

Și da, discursul este amuzant. La urma urmei, este Jim Carrey. Cu toate acestea, este și foarte, foarte grav. „Sunt aici pentru a planta o sămânță care te va inspira să mergi înainte în viață cu inimi entuziaste și cu un sentiment clar de totalitate.”

Chiar dacă iei drumul sigur prin viață, s-ar putea să eșuezi. Dacă îți urmezi visele, s-ar putea să eșuezi și tu. Dar, s-ar putea să le obții – și asta este ceea ce face diferența. În discurs, Jim împărtășește un exemplu: tatăl său. Ar fi putut fi un mare comedian, dar a făcut o alegere sigură: contabilitate. Când Kim avea 12 ani, tatăl său și-a pierdut locul de muncă care trebuia să fie în siguranță. Acesta a fost momentul în care actorul a învățat cea mai importantă lecție din viață: „… Poți eșua în ceea ce nu îți dorești, așa că ai putea la fel de bine să ai șansa să faci ceea ce îți place.”

Dacă vă aflați în mijlocul unei răscruce de drumuri și vă întrebați ce drum să alegeți, ascultați acest discurs. Te inspiră să alegi ceea ce trebuie. Te inspiră să alegi dragostea în locul fricii.

6. Discursul lui Will Smith în căutarea fericirii

Dacă nu ați văzut The Urmarirea fericirii, du-te să-l vezi chiar acum. Este uimitor! Will Smith joacă rolul unui vânzător fără adăpost care face tot ce poate pentru a-și întreține fiul. Will Smith îi ține un discurs scurt, dar de impact, fiului său în film despre ieșirea și obținerea ceea ce îți dorești de la viață.

El spune: „Nu lăsa pe cineva să-ți spună niciodată, nu poți face ceva. Ai un vis? Trebuie să-l protejezi. Oamenii nu pot face ceva ei înșiși, ei vor să-ți spună, tu nu poți face asta. Dacă vrei ceva, du-te să-l ia. Perioadă.”

7. Sheryl Sandberg’Discursul de începere la absolvirea scolii de afaceri din 2012 de la Harvard

Sandberg le-a oferit absolvenților din 2012 puțină înțelepciune practică înainte de a intra în lumea afacerilor. Ea i-a îndemnat să-și amintească să comunice și să practice întotdeauna onestitatea cu ceilalți, ceea ce nu este o normă în majoritatea locurilor de muncă. De fapt, este probabil să nu fie normală pentru majoritatea oamenilor, chiar și cu prietenii sau familia lor.

Ea a vorbit, de asemenea, despre a te gândi la cariera ta ca la o „sală de gimnastică în junglă” și încurajează oamenii să sară în loc să urmeze calea tradițională pe care au făcut-o majoritatea oamenilor.

Sperăm că acest lucru vă inspiră să vă depășiți propriile limite și să nu vă fie teamă să vă reporniți calea, să vă orientați cariera și să găsiți diferite moduri de a face lucrurile.

Care dintre cele șase discursuri de mai sus este preferatul tău? Împărtășește-ți gândurile în comentarii.