7 moduri de a rămâne pozitiv în timpul iernii întunecate și reci

6 Effective Ways to Keep the Energy and Optimism Up During the Dark and Cold Winter

„În adâncul iernii am aflat în sfârșit că există în mine o vară de neînvins.”
Albert Camus

„Dacă n-am avea iarnă, primăvara nu ar fi atât de plăcută: dacă nu am gusta uneori din necazuri, prosperitatea nu ar fi atât de binevenită.”
Anne Bradstreet

Aici sus, în Suedia, iarna este întunecată, rece și vine adesea cu un amestec de ploaie și zăpadă.

Și primăvara este încă departe.

Nu este ușor să păstrezi energia și optimismul sus ca în zilele luminoase și calde de vară.

Așa că astăzi aș dori să vă împărtășesc 7 obiceiuri pe care le folosesc și care fac mult mai ușor să rămâneți pozitiv chiar și în acest sezon întunecat și adesea gri.

1. Găsiți una dintre cele mai mari supărări de energie.

Întrebați-vă: Care este cea mai mare absorbție de energie din viața mea acum?

S-ar putea să descoperi, de exemplu, că o persoană din viața ta este foarte negativă.

Sau că raportul pe care voiai să-l termini de o lună acum te trage în jos.

Apoi, urmați cu întrebarea:

Ce pot face în legătură cu asta?

Poate decizi că vrei să nu mai ieși cu acea persoană. Sau cel puțin petrece mai puțin din timpul pe care îl ai într-o săptămână cu el sau ea și mai mult din acel timp cu oamenii care îți oferă cea mai mare energie.

Poate că poți să pornești 5 minute astăzi pentru a începe din nou cu finalizarea raportului.

Pentru unele consumabile de energie, s-ar putea să nu existe o soluție simplă. Sau o soluție deloc, cel puțin în acest moment.

Atunci s-ar putea să doriți să găsiți una dintre cele mai mici scurgeri din viața dvs. despre care puteți face ceva.

Luați câteva minute sau jumătate de oră din zi pentru a astupa doar una dintre aceste cele mai mari scurgeri și veți avea mai multă energie de cheltuit pentru ceea ce contează cu adevărat pentru dvs.

2. Fii recunoscător pentru lucrurile mărunte și pentru lucrurile pe care le poți considera uneori de la sine înțeles.

Când mă uit pe fereastră peste peisajul întunecat și ploios dimineața, este ușor să uit de lucrurile pe care le am de fapt.

Lucruri ca:

  • Un acoperiș deasupra capului meu și o casă caldă.
  • Apă curată.
  • Trei mese constante în fiecare zi.

Am descoperit că micșorarea perspectivei mele în acest fel ajută foarte mult să scapi de orice fel de gândire și negativitate a victimei.

3. Suplimente de vitamina D.

În ultimele ierni am luat suplimente de vitamina D în fiecare zi și am descoperit că acestea îmi dau înapoi destul de mult din energia pe care tind să o pierd în timpul iernii lungi.

Câțiva oameni apropiați îmi iau și ele și raportează efecte pozitive similare în diferite grade.

4. Ieși afară pentru 3-5 minute la prima oră dimineața.

Acesta este obiceiul meu preferat, nou și zilnic, din ultimul an.

Am auzit pentru prima dată despre asta din popularul Podcast Huberman Lab al lui Andrew Huberman, profesor de neuroștiință la Universitatea Stanford.

Am descoperit că pur și simplu să ies pe verandă timp de 3-5 minute dimineața la prima oră după răsăritul soarelui – pe la ora nouă aici în Suedia chiar acum – mă ajută să mă trezesc cu adevărat și să mă simt mult mai mult. alertă și energică în timpul zilei mele.

Când sunt afară pe verandă, mă uit doar la cer și la priveliște pentru câteva minute. Și pe măsură ce ochii mei sunt expuși la lumina soarelui – chiar dacă este o zi înnorată – în corpul meu sunt activate mai multe procese care mă vor ajuta să fiu mai atent în timpul zilei dar mă vor ajuta și să dorm mai bine (conform podcastului lui Huberman) .

Eu personal nu am observat o mare diferență în somnul meu, dar acesta a funcționat deja destul de bine pentru mine.

5. O lampă de terapie cu lumină.

Folosesc o lampă de terapie cu lumină de câteva ierni și a avut niște efecte destul de mari (am mai multă energie și îmi face mai ușor să mențin optimismul).

Iarna aceasta și ultima nu am simțit prea multă nevoie să-l folosesc, deoarece ieșirea afară pentru lumina dimineții – așa cum am menționat în sfatul anterior – a avut un efect atât de mare și pozitiv.

6. Exercițiu.

Una evidentă, dar foarte eficientă.

Exercițiile regulate – ridic greutăți de două ori pe săptămână și fac și o rutină cardio rapidă de două ori pe săptămână – vă vor oferi mai multă energie. Vă va ajuta să eliberați tensiunile interioare, anxietatea și stresul.

Și astfel va fi mai ușor să rămâneți relaxat, pozitiv și să gândiți clar, cu mai puține gândiri excesive și să acționați decisiv.

7. Acționează și mergi mai departe.

Puține lucruri creează atât de multă frustrare, griji și anxietate ca să stai pe mâini și să nu faci nimic.

Așa că, chiar dacă ar putea fi puțin mai greu să începi sau să continui cu visele și obiectivele tale în acest sezon, reamintește-ți că, dacă o faci, vei înlocui acele sentimente și gânduri de mai sus cu optimism și încredere în tine.

Și amintiți-vă că nu trebuie să mergeți înainte în salturi mari sau rapide.

Cel mai important lucru este pur și simplu să mergi înainte. Chiar dacă este doar făcând un pas mic sau lent după altul.

Pentru că acești pași se vor adăuga rapid de-a lungul săptămânilor, chiar dacă s-ar putea să nu arate atât de impresionanți în sine.