Evenimentele corporative au fost mult timp considerate un instrument important pentru extinderea rețelelor profesionale și extinderea afacerilor. Cu toate acestea, este greu să ieși în evidență din mulțime când vine vorba de crearea de rețele la aceste evenimente. Nu ești singurul care participă la eveniment, ceea ce înseamnă că concurezi pentru atenție cu alți participanți care încearcă și ei să facă zgomot.
Vestea bună este că, chiar și la convenții, ateliere, strângeri de fonduri și seminarii aglomerate, puteți pune cel mai bun pas înainte. Încercați următoarele sugestii pentru a vă oferi un avantaj competitiv puternic. Indiferent dacă sunteți un profesionist experimentat sau nou în domeniul dvs., aceste sfaturi vă vor ajuta să maximizați beneficiile participării la evenimente corporative.
1. Amestecă-te, nu zăbovi.
Aveți o perioadă limitată de timp pentru a vă întâlni și a vă saluta la evenimente. Profită la maximum de el participând în cât mai multe conversații posibil. Obiectivul? Nu petrece mai mult de cinci minute vorbind cu o singură persoană. Păstrați conversația lejeră și continuă, asigurându-vă că ascultați mai mult decât vorbiți.
Dacă discuția este captivantă? Minunat! Explicați-vă că doriți să vorbiți mai departe și să faceți schimb de informații de contact. Purtarea unei cărți de vizită cu un cod QR simplifică partajarea numelor, numerelor și e-mailurilor. Este mult mai bine să închei un dialog prea devreme decât să-ți epuizezi bun venit.
2. Faceți-vă cercetările.
Dacă cunoașteți numele celorlalți participanți, vă aflați într-o poziție privilegiată pentru a face pași reali în rețea. Pune deoparte câteva ore pentru a cerceta LinkedIn și a mâzgăli notele. Acest lucru vă poate oferi un motiv pentru a aborda un anumit individ sau grup.
Să presupunem că unul dintre vorbitorii invitați a primit recent câteva premii râvnite. Ai putea folosi acest fapt ca o rampă de discuție. De exemplu, ai putea spune: „Am auzit că ai primit un premiu pentru cifrele tale de vânzări anul acesta. Felicitări! Îmi puteți împărtăși vreun sfat de vânzare?”
3. Conduceți cu complimente.
Complimentele sincere vă permit să vă apropiați de străini și să vă simțiți mai puțin stânjeniți. În timp ce nu vrei să mergi prin împodobire cu cuvinte amabile pe toți cei pe care îi vezi, poți să faci viața mai ușoară oferind complimente strategice.
Pentru a evita să sune prea personal, ar trebui să evitați complimentele aspectului fizic al unei persoane. Îmbrăcămintea și accesoriile sunt sigure de menționat, dar nu și trăsăturile feței. Încearcă să spui: „Îmi place cravata ta”. sau „Este cel mai nou iPhone?” Vrei să suni autentic, nu ca un artist pickup.
„Cei mai bogați oameni din lume caută și construiesc rețele, toți ceilalți caută de lucru.” — Robert Kiyosaki
4. Evitați vânzarea grea.
Nu vorbiți despre magazin decât dacă sunteți la un eveniment de vânzări unde scopul este să faceți schimb de clienți potențiali și recomandări. Solicitați întâlniri doar la evenimente profesionale. Este bine să aduni informații de contact pentru a putea urmări mai târziu. (Ar trebui să urmăriți cu toată lumea în 48 de ore.) Cu toate acestea, nu doriți să fiți prea agresiv.
A împinge prea tare poate fi incredibil de dezagreabil pentru oaspeții cunoscuți. Un exemplu: dacă un vorbitor principal vorbește despre scrierea unei cărți, nu-i cereți să vă recomande o editură sau să vă citiți lucrările în curs. Este proastă formă și nu te prezintă în cea mai bună lumină.
5. Limitați-vă consumul de alcool.
Multe evenimente corporative au baruri deschise sau au loc în locuri de unde poți cumpăra alcool. Deși s-ar putea să te simți mai confortabil să vorbești cu oamenii după ce ai băut un pahar sau două, gândește-te de două ori. Oamenii au făcut erori de judecată după ce au băut băuturi alcoolice înainte. Asta nu înseamnă că nu poți bea un pahar de vin, o sticlă de bere sau un cocktail.
Doar sorbi încet și consumă o băutură sau mai puțin pe oră. De asemenea, puteți aștepta până după eveniment pentru a vă relaxa acasă. Nu vrei să ratezi oportunitățile de relaționare în timp ce bei.
6. Acționează ca un conector.
Vrei să știi un truc de rețea? Încercați să conectați cât mai mulți oameni la evenimente. De fiecare dată când întâlniți pe cineva nou, amintiți-vă numele lui. Pe măsură ce îi întâlnești pe alții, urmărește-i să-i direcționezi către oameni pe care i-ai întâlnit anterior.
De exemplu, dacă întâlniți pe cineva interesat de un anumit subiect, îl puteți direcționa către cineva care a scris despre acel subiect. Fiind persoana care îi aduce pe alții împreună, îți oferă o reputație excelentă și chiar mai multe oportunități de networking.
7. Rochie pentru ocazie.
În cele din urmă, fă-ți timp să arăți prezentabil. Chiar dacă evenimentul tău este online, îmbracă-te bine. Fă-ți părul, aburește-ți costumul etc. Nu este nevoie să treci peste bord, dar vrei să nu arăți prea casual.
Ca un beneficiu secundar, îmbrăcarea bine te va ajuta să te simți încrezător. Poți să călătorești cu impulsul psihologic de a arăta cât mai bine de la început până la sfârșit.
Indiferent dacă faci o rețea online sau în persoană, vrei să faci o primă impresie bună. A te face mai memorabil înseamnă că vei avea o șansă mai mare de a face conexiuni la următoarea experiență de rețea. Puțin timp și efort ar putea să vă asigure că vă uitați înapoi la următorul eveniment ca pe o victorie.