Acesta nu este un film Disney: nimeni nu te va salva

Cred că toți am fost hipnotizați. Hipnotizat de filme, cărți și povești pe care le-am auzit când am copilărit.

Toate aceste povești pot oferi o sursă excelentă de inspirație, dar pe măsură ce cresc, începi să realizezi că realitatea nu este neapărat aceeași. Când viața nu merge bine, obiectivele nu sunt îndeplinite, nu poți depăși un obicei prost sau când te simți blocat în viață – nici un geniu nu iese magic dintr-o lampă pentru a te salva.

Nimic în viață nu se schimbă decât dacă faci tu.

Poveștile care ni s-au spus când eram copii ne-au hipnotizat, făcându-ne să credem că cineva sau ceva extern ne va salva. Salvează-ne de la durere. Salvează-ne de obiceiurile noastre proaste. Salvează-ne de eșec. Protejează-ne de propriile noastre greșeli. Sau salvează-ne de lipsa de motivație.

Când, în realitate, nimic nu vine până când nu recunoaștem că schimbarea trebuie să aibă loc în noi înșine dacă dorim rezultate diferite în viața noastră.

Acum, asta nu înseamnă că sunt pesimist sau cred că poveștile care ni s-au spus ne-au făcut mai mult rău decât bine. De fapt, sunt un optimist și cred că fiecare poveste care ni s-a spus în copilărie este o cantitate substanțială de înțelepciune care poate fi aplicată dacă este înțeleasă corect.

Cu toate acestea, dacă privești în mod inconștient aceste povești superficial și le compari cu viața ta personală, ai făcut o greșeală gravă. Făcând asta, treci în mod inconștient prin viață crezând că ceva te va salva de starea ta actuală de nemulțumire.

După cum mulți au spus, noi suntem poveștile pe care ni le spunem. Dacă scenariul nu se schimbă, devine un ciclu auto-perpetuu al acelorași obiceiuri, emoții și rezultate, fie că este vorba în viața noastră personală sau profesională.

În plus, unul dintre cele mai răspândite mituri care par să fie împletite în fiecare poveste care ni s-a spus în copilărie este că avem cumva dreptul la o viață grozavă. Și că cineva sau ceva este responsabil pentru umplerea vieții noastre cu fericire, bogăție, relații împlinite și radiație de sănătate.

Este necesară responsabilitatea pentru o viață mai bună.

Vine un moment în viața fiecăruia când un act de raționalitate personală 100% trebuie să fie acceptat pentru ca o schimbare adevărată să aibă loc.

După cum a spus Jim Rohn, „trebuie să vă asumați responsabilitatea personală. Nu poți schimba circumstanțele, anotimpurile sau vântul, dar te poți schimba pe tine însuți.”

Asta înseamnă că nu putem da vina pe părinții noștri, circumstanțele, unde și cum am crescut sau acel semn zodiacal plictisitor pentru locul în care ne aflăm în viața noastră. Dacă doriți să pășiți cu adevărat în pășuni mai verzi și să vă creșteți viața în toate domeniile – trebuie să ne arătăm cu degetul spre noi înșine.

A lua 100% raționalitate personală a vieții tale necesită o anumită vulnerabilitate, dar vulnerabilitatea este primul pas pentru a te schimba, deoarece atunci când poți recunoaște că comportamentele tale actuale nu sunt favorabile sinelui tău viitor – aceasta este o expresie a puterii psihologice.

Adesea încercăm să ne justificăm poveștile victimelor, scuzele și de ce lucrurile nu funcționează, ceea ce contribuie și mai mult la rezultatele teribile pe care nu le dorim în viața noastră. Este nevoie de cineva puternic pentru a străluci asupra lui însuși și pentru a aplica puțină introspecție.

Pune-ți întrebări precum: Ce pot schimba? La ce obicei trebuie să renunț? Ce pași mici pot să fac pentru a mă ajuta să scap de acest obicei prost? Ce am spus sau nu am spus? Ce trebuie să fac diferit pentru a obține rezultate mai bune? Convingerile mele despre mine îmi susțin eu viitorul?

„Asumarea responsabilității este un angajament de a-ți stăpâni viața, de auto-conducere, de creștere și de libertate.” – Christopher Avery

Îmi amintesc că am simțit acest impuls de a urma ceva nou în viața mea. Am vrut să avansez dar nu știam unde. Am încercat să-mi rup vechile obiceiuri, dar nu am simțit că am motivația. Îmi doream ca cineva să investească în ideile sau afacerea mea, dar nu făceam munca necesară pentru a fundamenta o astfel de cerere.

Abia după câteva săptămâni de introspecție în mine mi-am dat seama că nimeni nu va veni să mă salveze și să așterne covorul roșu pentru viața mai bună la care tânjisem cu disperare. A trebuit să schimb scenariul pe care mi-l spuneam și să-mi asum responsabilitatea 100%.

Mi-am dat seama că, dacă vreau să mă schimb, trebuie să renunț la vechile obiceiuri și scuze și să mă îmbunătățesc cu 1% în fiecare zi. Acest lucru nu a fost ușor la început – dar, în timp, mi s-a părut că impulsul a început să scadă de partea mea. Când am început să iau o rațiune personală pentru deciziile din viața mea, atunci viața a început să dea clic și am simțit că viața lucrează mai degrabă pentru mine decât împotriva mea.

După cum se spune, „dacă continui să faci ceea ce ai făcut întotdeauna, vei continua să obții ceea ce ai întotdeauna”.

Nimic nu se schimbă dacă nu faci mai întâi. Trebuie să iei deplin rațiune, apoi atunci viața începe să lucreze pentru tine.