Aplicați aceste 5 sfaturi pentru a îmbunătăți orice relație din viața ta

Dacă doriți să vă îmbunătățiți relațiile, nu căutați mai departe! Cele 5 limbaje ale iubirii te pot ajuta să faci exact asta. Aceste cinci limbaje ale iubirii au fost dezvoltate de Dr. Gary Chapman și reprezintă modul în care diferiți oameni dau și primesc dragoste. În această postare pe blog, vom discuta despre fiecare dintre cele cinci limbaje ale iubirii și despre cum le poți aplica în propria ta viață.

Cele 5 limbaje ale iubirii

1. Cuvinte de afirmare

Acestea sunt cuvinte care se construiesc. Ele pot fi vorbite personal sau scrise. Câteva exemple includ: „Arăți grozav astăzi sau „Te iubesc”. De asemenea, puteți trimite o notă, scrisoare, e-mail, mesaj text cu aceste cuvinte partenerului sau prietenului dvs. De exemplu, dacă cineva spune ceva drăguț despre felul în care îi place ținuta ta și îl face fericit, acesta este un exemplu de utilizare a limbajului.

Ca oameni, toți avem nevoie de validare din când în când, așa că acest limbaj ne ajută să ne simțim bine atunci când alții spun lucruri pozitive despre ceea ce purtăm sau ne descurcăm bine la serviciu/școală etc. Este important nu doar pentru relațiile romantice, ci și pentru prietenie, deoarece uneori, prietenii nu se înțeleg întotdeauna perfect nici unul cu celălalt, așa că acest mod îi va ajuta să comunice mai bine.

2. Timp de calitate

Când vine vorba de timpul calitativ al limbajului iubirii, totul este despre petrecerea timpului cu partenerul sau prietenul tău. Indiferent dacă mergeți într-o seară de întâlnire sau doar luați cina împreună acasă, ambele sunt la fel de importante. Timpul de calitate vă poate ajuta să vă îmbunătățiți relația prin adâncirea conexiunii cu persoana iubită.

Este important să vă faceți timp unul pentru celălalt și să fiți prezenți când sunteți împreună. Aceasta înseamnă să închideți telefonul și să lăsați deoparte toate distragerile, astfel încât să vă puteți concentra asupra persoanei cu care sunteți. Petrecerea timpului de calitate împreună este o modalitate excelentă de a arăta cuiva că îți pasă de el și că este important pentru tine.

„Cel mai profund sens al vieții nu se găsește în realizări, ci în relații.” – Gary Chapman

3. Primirea cadourilor

Când vine vorba de limbajul iubirii de a primi cadouri, totul este despre a obține obiecte fizice de la persoana pe care o iubește. Ar putea fi ceva mic, cum ar fi un bilet sau un breloc, sau poate fi mai mare, cum ar fi o bijuterie scumpă.

Unii oameni s-ar putea simți iubiți atunci când partenerul lor le cumpără cadouri, în timp ce altora ar putea să nu le pese atât de mult de lucrurile materiale și ar prefera altceva, cum ar fi timpul de calitate împreună.

Indiferent care este limbajul de dragoste al partenerului tău, este important să reții că gândul contează. Așa că dacă nu aveți mulți bani de cheltuit pe cadouri, încercați altceva, cum ar fi să gătiți o cină romantică acasă sau să faceți o plimbare împreună în parc. Orice lucru care arată partenerului tău că îți pasă de el este ceea ce contează cu adevărat.

4. Acte de serviciu

Când vine vorba de limbajul iubirii al actelor de serviciu, totul este să faci lucruri pentru altcineva. Acest lucru poate fi orice, de la gătit cină după o zi lungă la muncă sau curățenie prin casă, în timp ce partenerul tău are grijă de copii.

Aceasta este o modalitate excelentă de a arăta cuiva că îți pasă de el și că ești dispus să faci tot ce este necesar pentru a-l face fericit. Este, de asemenea, o modalitate de a ajuta în jurul casei și de a elimina unele dintre poverile de pe umerii partenerului tău.

Dacă nu ești sigur care este limbajul iubirii partenerului tău, încearcă să faci câteva lucruri care se încadrează în această categorie. S-ar putea să fii surprins de cât de mult îl apreciază.

5. Atingerea fizică

Atingerea fizică este una dintre cele mai de bază modalități de a arăta cuiva că îl iubești. Poate fi ceva la fel de simplu ca o îmbrățișare sau un sărut pe obraz, sau poate fi ceva mai intim.

Indiferent de tipul de atingere fizică pe care îl alegeți, este important să fiți atenți la nevoile partenerului și să vă asigurați că amândoi vă simțiți confortabil cu ceea ce se întâmplă. Nu forțați nimic dacă partenerul dvs. nu este pregătit pentru asta și asigurați-vă întotdeauna că întrebați înainte de a încerca ceva nou.

Atingerea fizică este o modalitate excelentă de a arăta cuiva că îl iubești și că vrei să fii aproape de el. Dacă nu ești sigur care este limbajul iubirii partenerului tău, încearcă să folosești atingerea fizică ca o modalitate de a-i arăta că îți pasă de el și că vrei să fim împreună.

Cum să aplici limbajele dragostei pentru a îmbunătăți relațiile

Știm cu toții că relațiile pot fi dificil de menținut și, uneori, este imposibil să schimbi anumite aspecte ale relației tale în bine sau în rău.

Limbajul iubirii este o modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea relațiilor tale, deoarece ne ajută să înțelegem ce îi face pe ceilalți să se simtă iubiți în moduri diferite – fie că este vorba de atingere fizică (cum ar fi îmbrățișările), acte de serviciu (a face lucruri pentru ei), de a primi cadouri. de la tine în mod regulat, petrecând timp de calitate împreună în serile de întâlniri sau pur și simplu acasă, bucurându-te de compania celuilalt, fără distragere, cum ar fi telefoanele etc.

Nu este vorba despre a fi perfect, ci despre a încerca și asta este cheia. Dacă partenerul tău nu are un limbaj al iubirii sau o are, dar nu este unul pe care îl împărtășești, atunci pur și simplu întreabă-l ce îl face să se simtă iubit și încearcă să faci mai multe dintre aceste lucruri pentru el. Este într-adevăr la fel de simplu.

Dacă cauți modalități de a-ți îmbunătăți relațiile cu ceilalți, fie că sunt parteneri romantici, prieteni, membri ai familiei sau colegi de muncă, atunci învățarea și aplicarea limbajelor iubirii este cu siguranță o modalitate excelentă de a începe. Și cine știe? S-ar putea chiar să înveți ceva nou despre tine în acest proces.