Când vă urmăriți pasiunile, vă puteți descoperi scopul

M-am trezit și am gemut. Era o zi de luni, din nou. Calendarul meu a fost la ciocolată cu întâlniri și prezentări. M-am târât afară din pat, m-am uitat la silueta din oglindă și am început să plâng la vederea feței obosite cu ochii scufundați și umerii căzuți.

Diplome de educație de prestigiu, plasare de vis în campus, urmată de mișcări laterale impresionante și un loc de muncă de înaltă corporație cu un salariu de șapte cifre. Am fost un profesionist de succes după criteriile lumii. Cu toate acestea, plângeam ca un ratat în baie.

— Nu ai făcut atât de mult timp ca să-ți petreci zilele pe pilot automat. Nu ai ajuns atât de departe ca să nu ai timp de familie și prieteni’, mi-a spus o voce în cap. De data asta nu l-am redus la tăcere.

Am fost dezamăgit și dezamăgit în ultimii câțiva ani ai carierei mele corporative. Vocea din capul meu mă îndemna să-mi schimb direcția vieții. Dar m-am simțit prins. Această carieră a fost ceea ce am aspirat, la care eram bun și ceea ce am făcut toată viața. Nu aveam hobby-uri și pasiuni.

În timp ce îmi iubeam soțul și fiica, munca mea era identitatea mea. Mi-a fost teamă să nu pierd această identitate și independența asociată.

— Atunci fii pregătit să-ți petreci lunile așteptând vineri pentru tot restul vieții tale, mi-a șoptit vocea din cap.

„Nu”, am țipat, ștergându-mi lacrimile care curgeau pe obraji și am strigat: „Vreau să mă trezesc cu un zâmbet în fiecare zi”.

În ziua aceea mi-am dat avizul la serviciu. „Ți-ai pierdut capul”, au spus oamenii. Pentru o schimbare, nu i-am ascultat. Eram dispus să suport durerile ascuțite ale auto-descoperirii decât să suport durerea surdă a apatiei pentru tot restul vieții mele.

Asta a fost acum un an. Astăzi mă trezesc din pat dimineața devreme și mă bucur de două ziare în timp ce sorbesc ceai pe balconul meu pitoresc. Am privilegiul de a alege oamenii cu care lucrez. Îmi place să fac ceea ce fac, iar munca nu se simte ca muncă.

Deci, cum s-a schimbat totul? Cum mi-am găsit direcția și am făcut un pivot de succes în carieră după ce m-am pierdut?

„Când rămâi intenționat și refuzi să fii descurajat de frică, te aliniezi cu sinele infinit, în care există toate posibilitățile.” – Wayne Dyer

Cum mi-am descoperit pentru prima dată pasiunile…

Mi-am folosit perioada de preaviz ca să mă gândesc, să reflectez și să-mi dau seama că trebuie să-mi urmăresc pasiunile pentru a mă simți împlinită. Fie la locul de muncă ca profesie, fie munca în afara ca o activitate. Deci, descoperirea pasiunilor mele a fost primul pas.

Iată lecțiile din faza mea de auto-descoperire:

1. Cere ajutor prietenilor tăi de încredere. Apoi eliminați și selectați.

Adresați-vă unui set de oameni apropiați în care aveți încredere și care vă cunosc de cel puțin cinci ani. Fiți direct și specific cu privire la sprijinul pe care îl doriți de la ei pentru a obține rezultate constructive.

Am contactat patru dintre cei mai apropiați colegi ai mei pentru a enumera cinci domenii ale punctelor mele forte cu motive și exemple. Drept urmare, nu am primit doar o listă de abilități, ci și o validare terță parte a acestor capacități un stimulent de încredere atât de necesar.

2. Reflectează la ceea ce te duce la o stare de „flux”.

Răspunsurile la toate întrebările tale se află în tine. Petrece timp cu tine pentru a obține acele răspunsuri. Mi-am pus trei întrebări specifice:

  • Ce îmi plăcea să fac în copilărie, în adolescență, când am început să lucrez?
  • Când am fost ultima dată atât de absorbit de ceva încât mi-am pierdut noțiunea timpului? Ce faceam?
  • Dacă aș fi închis accidental într-o librărie peste noapte, în ce secțiune aș tabăra?

Mi-a devenit evident unde în ce domenii ar trebui să-mi aplic abilitățile, chiar dacă am notat răspunsurile.

3. Perfecționați-vă.

Ai depus munca grea în timp ce-ți urmăreai diploma pentru a obține acel job, nu-i așa? Va trebui să faceți același lucru din nou pentru a vă transforma pasiunea într-o activitate sau profesie. Mai ales dacă zona viitoare aleasă este complet diferită de domeniul actual.

Alegeți cu înțelepciune și prudență dintre cursurile, certificările, diplomele și diplomele virtuale. Scopul aici este de a construi o bază pentru succesul tău viitor și nu pur și simplu să adaugi o acreditare suplimentară la profilul tău LinkedIn.

Am decis să urmez două cariere divergente, ambele complet diferite una de cealaltă și fără legătură cu mediul meu anterior, optând pentru certificări simultane în ambele domenii. Acest lucru m-a ajutat să-mi transform ideile în curs de dezvoltare într-un plan structurat.

… și apoi le-a transformat în profesii.

După ce mi-am pus la zero pasiunile, m-am aruncat cu capul înainte în noile mele cariere. Acestea sunt învățările mele din fază:

1. Fă în timp ce înveți.

Cum ai învățat să mergi pe bicicletă? Călărind-o. Cum ai devenit expert în primul tău loc de muncă? Făcând-o. Nu este diferit în timpul tranziției.

Dacă așteptați să finalizați acel curs sau diploma pentru a reporni, veți avea lipsă de încredere și timp. Cel mai bun moment pentru a vă folosi cunoștințele este în timp ce le dobândiți. Am început să-mi public scrierile pe platforme online în primele două săptămâni ale cursurilor mele de scris. Am urmat aceeași abordare pentru cealaltă afacere a mea.

2. Alăturați-vă unor grupuri de sprijin.

Un grup de sprijin de la egal la egal care se leagă de un obiectiv comun este crucial în timpul tranziției. Te ajută să fii responsabil, te încurajează să dai tot ce ai mai bun, oferă feedback constructiv și te trage în sus atunci când ești jos.

Un grup de sprijin de la egal la egal te va ajuta să nu te simți singur pe drumul singuratic al tranziției. Unele dintre cele mai bune idei pentru noile mele aventuri au venit în timpul interacțiunilor mele cu oamenii din aceste grupuri.

3. Fă pași mici, dar consecvenți.

Transformarea este rezultatul mai multor pași trepți. Consecvența stabilește un proces. Procesul aduce rezultate.

Dacă m-aș fi imaginat ca un autor publicat în prima zi după ce am renunțat la serviciu, aș fi fost paralizat de frică. În schimb, m-am concentrat să scriu cel puțin 500 de cuvinte în fiecare zi. Și am făcut asta de atunci, chiar și în vacanța mea și în zilele de boală.

4. Îmbrățișează noul tu – cu povestea ta de fundal.

‘Ce faci?’ S-ar putea să te chinui să răspunzi la această întrebare frecventă în timpul tranziției în carieră. Asta mi s-a întâmplat în primele luni după pivotul meu.

Apoi mi-am dat seama că lumea nu mă va accepta în noile roluri decât dacă mă accept. Așadar, am scris și înregistrat noua mea prezentare profesională și am ascultat-o ​​zilnic până când m-am simțit confortabil să răspund la această întrebare.

Ești o persoană diferită la 25, 35, 45 de ani etc. Fii recunoscător pentru trecutul tău, entuziasmat de prezent și entuziasmat de viitorul tău. Lumea vă va urma exemplul.

Atingând-o în sinele tău interior, îți va aduce fericirea pe care o meriți

Nu mai fi ocupat și atingeți-vă interiorul. Descoperiți cel puțin o activitate în care vă veți bucura de proces la fel de mult ca și de rezultat. Apoi continuați acea activitate. Viața ta va căpăta un nou sens.

Ascultând acea voce mică din capul meu, m-a făcut să-mi găsesc scopul vieții. Acum mă trezesc cu un zâmbet în fiecare zi și sunt cea mai fericită pe care am fost vreodată. La fel și soțul meu.