Care dintre voi va apărea astăzi?

which one of you will show up, moody people, erratic behavior, unpredictable behavior, signs of hot and cold behavior, hot and cold behavior, hot and cold relationship, signs of a moody person, dealing with moody people, authenticity, Frank Sonnenberg

Ai făcut vreodată un duș când apa e rece într-un minut și în următorul minut te arde? Este enervant. Dacă ești ca mine, ești încordat pentru tot restul dușului pentru că ți-e teamă că se va întâmpla din nou. Acestea fiind spuse, cunoașteți oameni care aleargă cald și rece? Sunt într-o dispoziție bună într-un minut și în următorul se îndreaptă spre tine. Nu ești niciodată sigur care dintre ele va apărea.

În același sens, cunoașteți oameni care spun un lucru astăzi și apoi spun contrariul mâine? Într-o zi ești lăudat pentru ceva… iar a doua zi ești certat pentru asta. În plus, unii dintre acești oameni nu au păreri proprii. Sunt atât de dornici, încât opiniile lor sunt influențate de ultima persoană cu care vorbesc. Este imposibil de prezis cine va face apariția în acea zi.

Rezultatul este că nu ești niciodată sigur unde stai sau cum ar trebui să acționezi. Simți că mergi pe coji de ouă și eziți să spui sau să faci ceva cu convingere pentru că nu ești sigur dacă vei fi orbit. Deci, faci următorul lucru logic… nimic.

Unii oameni sunt atât de capriciosi, încât nu ești niciodată sigur care dintre ei va apărea.

Cunoașteți oameni care sunt fierbinți și rece?

Cum ar trebui să funcționezi dacă nu poți evalua ce gândesc oamenii sau cum se vor comporta de la un moment la altul? Singurul lucru pe care îl știi sigur este că acești oameni sunt imprevizibili.

Unii oameni își apără comportamentul neregulat dând vina pe o zi proastă, dar asta nu este o scuză. Impactul comportamentului instabil asupra construirii unei relații de încredere, a servirii ca un model credibil sau a unui lider eficient este semnificativ – iată de ce…

Construiți relații de încredere. Comportamentul consecvent și previzibil generează încredere. Când oamenii fac ce este bine cu tine, din când în când, acțiunile lor devin atât de previzibile încât îți pui încrederea în ei. Este adevărat și invers.

Serviți ca un model credibil. Știi mereu unde stau oamenii credibili. Ei fac mai degrabă ceea ce este corect decât ceea ce este oportun. Și nu suflă cu vântul, chiar și atunci când este avantajos să o faci. Dacă îți pasă de credibilitatea ta, ține cont de asta.

Fii un lider eficient. Liderii stabilesc direcția, definesc prioritățile și clarifică standardele acceptabile de comportament. Dacă nu îți comunici preferințele într-un mod deschis, onest și consecvent, oamenii îți vor pune la îndoială sinceritatea, se vor îndoi de convingere și își vor pierde încrederea în administrația ta.

Autenticitatea – O trăsătură de caracter indispensabilă

Dacă vrei să fii luat în serios, este important să fii conștient de comportamentul tău. Dacă familia, prietenii și colegii nu vă pot evalua comportamentul de la un minut la altul, cum ar trebui să le câștigați încrederea și mai puțin respectul? Nu contează dacă te confrunți cu o problemă, te-ai certat cu soțul tău sau te-ai trezit pe partea greșită a patului. Este esențial să-ți controlezi comportamentul. Deși este perfect normal să ai o zi liberă, comportamentul neregulat ar trebui să fie o excepție de la regulă, mai degrabă decât o întâmplare de zi cu zi. După cum spunea Gretchen Rubin, autoarea americană, „Ceea ce fac în fiecare zi contează mai mult decât ceea ce fac din când în când”.

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii sunt imprevizibili este pentru că sunt Mai mult interesați să fie acceptați decât să fie ei înșiși. După cum spunea Francois de La Rochefoucauld, moralistul francez, „Suntem atât de obișnuiți să ne deghizăm în fața altora, încât până la urmă devenim deghizați în noi înșine”. Fii fidel cu tine însuți în loc să te concentrezi pe acceptarea și aprobarea celorlalți. Luați decizii care se aliniază cu convingerile și valorile dvs., mai degrabă decât să cedeți opiniei populare. Și calmează-te în momentele grele, mai degrabă decât să-ți pierzi controlul asupra emoțiilor. Amintiți-vă că comportamentul consecvent și neclintit influențează încrederea, credibilitatea și respectul. Dacă ești mândru de cine ești și de ceea ce faci, ești la jumătatea drumului. Cealaltă jumătate are caracterul moral și coloana vertebrală pentru a trăi așa.

Vezi noua carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.

Cum vei apărea astăzi?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
23 de moduri de a descoperi un ipocrit
A fi „All Talk” spune multe. Trebuie să spun mai mult?
De ce ai încredere în unii oameni și nu ai încredere în alții?
Dacă nu poți fi tu însuți în preajma altora, cine ești?
Caracterul moral contează
Meriti sa fii de incredere?
Te străduiești prea mult să arăți bine?

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.