Ce se întâmplă dacă toată lumea ar face minimum?

bare minimum, mediocre performance, mediocrity, raise your standards, raise the bar, best practices, elements of a strong work ethic, how to build a strong work ethic, don’t settle for less, quiet quitting, Frank Sonnenberg

Ce s-ar întâmpla dacă toată lumea ar face strictul minim? În esență, nu ar trebui să muncești din greu și ai trăi o viață fără presiune. Pe de altă parte, ți-ar fi servit mâncare pe farfurii murdare, agenți de vânzări care ar bârfesc cu colegii în loc să te ajute și oameni care s-ar prezenta târziu la întâlniri. Adică dacă au apărut deloc. (Uf.)

Pentru a înrăutăți lucrurile, dacă ai cere cuiva să facă ceva în plus, s-ar comporta ca și cum ai fi nebun sau s-ar plânge că îi ceri prea mult. Mai mult decât atât, dacă cineva ar decide să facă o milă suplimentară, ar fi ostracizat de colegi pentru că i-a făcut să arate rău. În esență, mediocritatea ar deveni norma, iar oamenii care au încercat tot posibilul ar fi priviți ca o anormalitate.

Vedeți, una este dacă o persoană este apatică, neglijentă sau leneșă și cu totul altceva dacă aveți o cultură a mediocrității.

Acest lanț de evenimente s-ar putea întâmpla dacă nu ar exista consecințe pentru slăbire. De fapt, această atitudine de a nu face nimic s-ar răspândi ca un incendiu. La urma urmei, de ce te-ai apleca pe spate dacă toată lumea ar face strictul minim?

Când tolerezi mediocritatea, primești mai mult.

O cursă până la fund

Dacă acest scenariu s-ar întâmpla vreodată, termenul de „etică a muncii” ar fi anulat, iar părinții ar înceta să le spună copiilor să facă tot posibilul, pentru că echitabil la medie ar fi suficient de bun pentru ei. A te mentine in forma? De ce sa te deranjezi. Mănâncă alimentele potrivite? Cui îi pasă. Te descurci bine la școală? De ce să mergi. Ai putea să nu faci aproape nimic la locul de muncă și să faci asta cu impunitate. De fapt, te-ai potrivi perfect. În plus, falimentul ar deveni cea mai tare industrie din țară, iar piața de bricolaj (bricolaj) ar exploda pentru că ai fi greu să găsești pe cineva care să facă treaba. dreapta.

A face strictul minim este nu în interesul tău. Iata de ce:

  • La cine ai apela într-o criză sau la cine ai apela în caz de urgență medicală?
  • Ați fi dispus să plătiți pentru produse defecte sau să suportați servicii proaste?
  • Cât timp ar putea o companie să rămână în afaceri dacă i-ar scuza pe angajați leneși, incompetenți, nepăsători și apatici?
  • Ai fi mândru să-i vezi pe copiii tăi nu fac nimic, nu reprezintă nimic și nu reprezintă nimic?
  • Ce impact ar avea a fi o prostie asupra stimei de sine și a valorii de sine?

Ridicați-vă standardele

Ar putea asta face minimum strict fenomen sa întâmplat vreodată? Sper ca nu. Iată șapte ingrediente ale unei etici puternice a muncii:

Valori. Etica protestantă a muncii este mai mult decât o normă culturală care acordă o valoare morală pozitivă a face o treabă bună. Este convingerea că munca are valoare intrinsecă de dragul ei. Acesta prevede că munca nu înseamnă doar obținerea unui salariu; munca grea construiește caracterul, promovează demnitatea și îți oferă control asupra vieții tale. Acest sistem de valori a fost transmis din generație în generație. Dacă nu le transmiți valorile copiilor tăi, altcineva le va face.

Standarde personale. Nu vă reduceți niciodată standardele personale. Nu! Nu câștigăm nimic coborând ștacheta astfel încât toata lumea îl pot șterge.

Caracter moral. Autografează-ți munca cu mândrie. Nu trebuie întotdeauna fi cel mai bun, dar ar trebui întotdeauna do cel mai bun al tău.

Responsabilitate. Câștigătorii fac efortul, în timp ce învinșii își fac scuze. Dacă te uiți în oglindă și nu-ți place ceea ce vezi, nu da vina pe oglindă.

Metrici. Dacă vrei excelență, trebuie să o recunoști și să o recompensezi. Perioadă. Oamenii nu mai încearcă atunci când nu există niciun beneficiu pentru a fi excepţional și nicio consecință pentru a fi mediocru.

Alegere. Nu costă mai mult să te străduiești spre excelență, dar dacă te mulțumești cu mediocritate, te va costa scump. Mediocritatea este o alegere. Sper că alegi să spui „NU!”

Câștigători și învinși. Concurența este marele factor determinant. Dacă dumneavoastră (individ sau organizație) doriți să fiți câștigător, este imperativ să oferiți valoare mai mare decât altele sau vei fi lăsat în urmă.

Așteaptă-te la Mai mult… Fii mai mult

Există oameni care vor găsi întotdeauna atrăgător să facă strictul minim. Asta nu înseamnă că trebuie să le urmați exemplul. Dacă aveți potențialul de a realiza lucruri grozave, de ce să vă mulțumiți cu mai puțin? Lupta pentru excelență este înălțătoare și emoționantă. Nu vă furați de această experiență. Așa cum spunea Martin Luther King, Jr., „Dacă un om este chemat să fie măturator de străzi, el ar trebui să măture străzile așa cum a pictat Michelangelo, sau Beethoven a compus muzică, sau Shakespeare a scris poezie. Ar trebui să măture străzile atât de bine încât toate oștile cerului și pământului să se oprească să spună: ‘Aici a trăit un mare măturător de străzi care și-a făcut bine treaba.’” Bravo!!!

PS A face tot posibilul nu înseamnă a sacrifica echilibrul dintre viața profesională și viața privată. Înseamnă că atunci când i se oferă o sarcină, faceți-o corect sau nu o faceți deloc.

Vezi cea mai recentă carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.

Cunoașteți oameni care fac strictul minim?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
Faci tot posibilul sau suficient pentru a te descurca?
Munca grea este bună pentru sufletul tău
Comportamentul mediocru este o alegere
Crește-ți jocul
Aveți o etică puternică a muncii?
25 de acțiuni care strigă Etică puternică a muncii
Spuneți: „Nu este treaba mea?”

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.