Codul dumneavoastră de conduită vă definește

Codul dumneavoastră de conduită vă definește

Nu vă reduceți niciodată standardele, nu vă compromiteți integritatea sau nu vă dezonorați numele. Codul tău de conduită te definește. Iată 10 moduri în care oamenii se degradează:

Cedeți tentației. Unii oameni întind adevărul, își lasă ochii să rătăcească sau se lasă sedusi de bani. Sper că aveți voința și respectul de sine pentru a spune „nu”.

Relaxează-le standardele. Unii oameni sunt tentați să-și coboare standardele pentru că alții se slăbesc. Deși poate fi atrăgător să rămâi, obiceiurile proaste sunt greu de înlăturat.

Urmați mulțimea. Unii oameni urmează pachetul pentru că presupun că alții știu mai bine. Chiar dacă un grup poate oferi confort și siguranță, nu garantează că motivele lor sunt pure sau că gândesc rațional sau etic. Aflați când să spuneți „nu”.

Imită comportamentul inadecvat. Unii oameni cad într-o mulțime proastă și își imită comportamentul. Adevărul este că „toată lumea o face” nu înseamnă tu trebuie să o facă.

Privește în altă parte. Unii oameni se întorc cu spatele, nu reușesc să vorbească sau acoperă un comportament lipsit de etică pentru că este convenabil. De fiecare dată când închizi ochii la imoralitate sau nedreptate, o îndoiești.

Tânjește la acceptare. Unii oameni vor face orice pentru a câștiga acceptarea din mulțime. Gândește-te mult și bine înainte de a plăti prețul admiterii.

Fii târât într-o ceartă. Unii oameni par să caute mereu o luptă. Deși s-ar putea să fii provocat să sari, gândește-te de două ori înainte de a face pasul. După cum spune o zicală celebră, „Nu te lupta niciodată cu porcii. Amândoi vă murdăriți și porcului îi place.”

Pierde controlul asupra temperamentului lor. Unii oameni răspund emoțional, ceea ce nu este niciodată o idee bună. Dacă ești supărat sau supărat, numără până la 10 înainte de a-ți comunica sentimentele. Dacă nu funcționează, încercați 20.

Compromite-le valorile. Unii oameni își impun felul lor de a gândi altora. O dezbatere o câștigi cu un argument mai bun, nu cu forța.

Luați comenzi rapide. Unii oameni acționează neetic pentru a arăta bine, pentru a-și acoperi spatele sau pentru a obține ceea ce își doresc. Premiul pentru a trăi cu onoare și integritate este că, deși nu vei câștiga tot timpul, vei fi fidel cu tine însuți și cu valorile tale.

Vezi noua carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.

Respectați un cod de conduită?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
9 motive puternice pentru care caracterul tău moral contează
O promisiune este o promisiune
Trăiește cu onoare și integritate
Cât de credibil ești?
Reputație: Nu poți fugi din umbra ta
10 semne distinctive ale unei persoane onorabile
Fii onorabil pentru binele tău

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.