Aproape toată lumea va admite că are zone sau obiceiuri în viața lor despre care simt că pot fi mai bune decât sunt în prezent. Unii oameni pot simți că pot fi mai buni și mai plini de compasiune, alții simt că pot fi mai aserți, iar alții simt că pot fi mai pașnici și fericiți.
Pentru mine, acum câțiva ani, simțeam că pot fi mai puțin furios și exploziv. Eram temperat și adesea aveam ca rezultat cuvinte foarte crude pe care nu le gândeam bine sau pur și simplu eram violent. Și asta nu a fost ceva ce mi-a plăcut deloc.
Am încercat câteva tehnici de management al furiei pentru a vedea dacă ar putea ajuta, dar abia au fost de ajutor. Când aproape că am renunțat la acest proiect de îmbunătățire a caracterului, am descoperit mindfulness și am continuat să lucrez cu el pentru a depăși această problemă.
O detaliere clară a modului în care am folosit Mindfulness pentru a învinge furia
Pasul 1. Cercetează despre mindfulness și cunoaște-l
Deși aveam o idee aproximativă despre conștientizare, am decis să fac cercetări profunde asupra ei, astfel încât să am informații concrete și detaliate despre practică. Am folosit surse sigure de informații online pentru a învăța despre mindfulness, care sunt credibile și cu autoritate în industria de auto-îmbunătățire.
De asemenea, am citit cărți, am vizitat site-uri web de autoajutorare, am vizionat videoclipuri și am ascultat podcasturi despre mindfulness.
Pasul 2. Descoperiți un plan de abordare și de unde să începeți
După cercetările mele, am încercat să-mi dau seama cum l-aș putea aplica practic în viața mea. Învățasem că meditația mindfulness era o formă de antrenament în mindfulness, așa că mi s-a părut firesc să încep mindfulness antrenându-mă prin meditație.
Planul meu de abordare a fost să încep cu practica meditației și mai târziu să încerc și alte tehnici de mindfulness pentru a-mi crește momentele de mindfulness și a crește efectele acesteia în viața mea.
Pasul 3. Începeți imediat cu meditația mindfulness
După ce am avut o viziune și un plan despre cum să abordez lucrurile, am făcut efortul de a începe imediat practica meditației. Am folosit resurse de meditație ghidată pentru meditația mindfulness pentru a mă ajuta să învăț cum să fac practica de meditație și, de asemenea, să am o impresie despre cum este mindfulness. Am început să meditez timp de 5 minute și am crescut încet durata pe măsură ce m-am simțit confortabil. Acesta este un pas important pentru că majoritatea oamenilor nu îl fac. Nu încep niciodată deloc.
Pasul 4. Urmărește-te să te îmbunătățești cu fiecare sesiune de meditație
După câteva sesiuni de meditație, am observat că, din moment ce eram încă începător, făceam o mulțime de greșeli, printre care mă simțim împovărat de practică și simțeam că era prea multă muncă de făcut, pentru a numi doar câteva. Așa că am cercetat mai multe despre problemele de la oameni care s-au confruntat cu același lucru în trecut, am găsit soluții eficiente pentru ei și am început să le aplic, deoarece mi-am propus să aduc unele îmbunătățiri în fiecare sesiune. Comunitățile și forumurile de meditație online m-au ajutat să găsesc soluțiile la problemele mele de meditație.
„Mindfulness este genul de lumină care ne arată calea. Este Buddha viu din interiorul fiecăruia dintre noi. Mindfulness dă naștere înțelegerii, trezirii, compasiunii și dragostei.” – Thich Nhat Hanh
Pasul 5. Reflectați și vizualizați despre rezolvarea problemei pe care o aveți
Scopul meu a fost să-mi controlez furia până la punctul în care nu mă putea afecta chiar și atunci când mi se spunea ceva care ar putea declanșa reacții negative. Îmi doream să mi se spună ceva care să pară jignitor și nici măcar să nu tresară. Așa că mă gândeam din când în când la felul în care îmi doream să fie viața mea. M-aș gândi la problemele specifice care sunt aduse de furie și aș încerca să caut soluții. Și apoi m-aș vizualiza aplicând acele soluții în zonele necesare. Mi-aș spune în mod conștient minții că soluția vizualizată este exact felul în care voi face lucrurile în viața mea în viitor. Făcând asta m-a ajutat să-mi amintesc să fiu conștient de mine când au venit astfel de vremuri și a făcut aplicarea soluțiilor mult mai ușoară, deoarece deja stabilisem în mintea mea, prin vizualizare, exact cum îmi doream să fie lucrurile.
Pasul 6. Depuneți efort personal în mod constant pentru a aplica soluția
Acum, aplicarea soluției de fiecare dată nu este ușor. Primele ori ar putea fi puțin ușoare, dar să le faci să rămână și să devină a doua ta natură este destul de greu. Ceea ce am găsit pentru a ajuta cu problema consecvenței și a creării obiceiurilor este că trebuie să vedeți soluția ca pe un nou obicei pe care îl veți forma, care va rămâne cu voi pentru totdeauna.
Așa că atunci când îl aplici de primele câteva ori cu succes, ar trebui să-ți reamintești totuși că este ceea ce vei face din nou când te vei afla în aceeași situație în viitorul apropiat. Mi-am amintit și am continuat cu efort fizic. Dacă aș întâlni ceva ce știam că m-ar putea enerva, aș încerca să fiu conștient de mine și de emoțiile mele și apoi aș reaminti ceea ce am decis să fac și apoi aș acționa imediat. Uneori, alegeam să plec, iar alteori taceam și mă disciplinam să nu vorbesc deloc.
Pasul 7. Urmărește-te să fii conștient de tine
Pe baza experiențelor mele personale, am învățat că a fi mereu conștient de tine însuți, nu doar atunci când vrei să rezolvi o problemă din viața ta, ci orice alt moment ajută cu adevărat. Conștientizarea te ajută să nu intri în acea problemă în primul rând, astfel încât să eviți să fii nevoit să o rezolvi după ce ți-a afectat deja viața.
Cu toate acestea, a fi mereu conștient este destul de greu și necesită multă muncă. Am realizat-o făcând meditație mindfulness zilnic timp de 10 până la 20 de minute pentru început.
De asemenea, am lucrat cu ascultare și vorbire atentă atunci când aveam conversații cu alte persoane, lucrul atent când lucram, mersul pe jos atent când mergeam la serviciu sau, în general, în orice moment pe jos, mâncarea atentă în timpul mesei și dușul atent când făceam baie . În mod ideal, profitând de orice șansă, ajungeți să fiți conștient și să o maximizați pe deplin.
Cu toate acestea, înainte de a ajunge să folosesc aceste alte tehnici de mindfulness, am lucrat doar cu meditația și vizualizarea mindfulness pentru a fi conștient de mine când au apărut probleme și apoi am folosit celelalte tehnici de mindfulness pentru a fi mereu conștient de mine.
În plus, îmi făceam timp seara pentru a revedea cum a fost ziua mea și cum am procedat în ceea ce privește calmarea furiei mele. Și mi-aș vizualiza cum m-aș aborda a doua zi când am avut aceleași probleme de furie. Aș lua diferite versiuni de scenarii care m-ar enerva și m-ar vedea că mă descurc mult mai bine fără să mă piard în emoții. Făcând acest lucru m-a ajutat să-mi amintesc automat cum să mă comport atunci când am ajuns în astfel de situații.
Pentru a realiza toate acestea, am fost dedicat, dedicat, disciplinat și concentrat pe a face o schimbare permanentă. Până la urmă, a funcționat!