Cum poți folosi o criză ca o oportunitate

Avem tendința de a asocia cuvântul criză cu cataclisme, evenimente care ne schimbă viața în rău și ne fac să suferim. Acest lucru se datorează nevoii noastre de a trăi într-o lume previzibilă, în care nu se întâmplă niciodată lucruri pe care nu le-am planificat înainte. Nu trebuie să fie așa.

O criză poate fi văzută ca o ruptură în viață, așa cum o știam anterior, dar asta nu este întotdeauna rău. Uneori ne poate salva de noi înșine. Fiecare criză este însoțită de o lanternă, permițându-ne să mergem înainte. Viața nouă se naște în întunericul solului când încolțesc noi plante.

Crizele sunt probabil o împingere din partea universului, sau a sufletului nostru, pentru a ne împinge și a ne permite să ne accelerăm creșterea internă. Dacă nu ne simțim inconfortabil, de obicei nu suntem foarte dornici să explorăm noi teritorii. Este opusul de a sta nemișcat și înghețat.

Există atâtea crize câte oameni și stele există în univers și fiecare ne oferă șansa de a afla mai multe despre noi înșine și de a crește în interior. Prin sute de clienți, am descoperit că tulburările psihologice și emoționale sunt adesea doar suprafața unor probleme reale.

Am descoperit că problemele emoționale sau psihologice se nasc pentru că pierdem legătura cu noi înșine. Viața de zi cu zi pare de obicei să ne ocupe toată atenția și efortul și avem tendința de a crede că vom avea timp să ne odihnim și să ne relaxăm mai târziu și că nu este atât de important să ne luăm timp pentru noi înșine.

Simțim că întreaga noastră lume s-a prăbușit atunci când suferim stres, anxietate sau vinovăție. Acele momente au cel mai mult sens, deoarece în timpul unei crize se produce schimbarea reală.

„În fiecare criză, îndoială sau confuzie, luați calea superioară – calea compasiunii, curajului, înțelegerii și iubirii.” – Amit Ray

A adânci în noi înșine înseamnă întotdeauna să ne întoarcem în locuri în care nu mergem frecvent pentru că ne fac să ne amintim amintiri proaste care ne rănesc. Nu suntem conștienți că suferim pentru că evităm să ne confruntăm cu durerea, să plângem, să ne confruntăm cu ceea ce nu funcționează și nemulțumirea noastră. Înfruntându-ne frontal demonii, putem șterge durerea și putem da un nou sens existenței noastre.

Fiecare criză prezintă o nouă oportunitate de a începe o nouă etapă în viața ta. Îți dai seama de puterea ta doar atunci când lucrurile devin grele și trebuie să-ți folosești puterea pentru a reveni la echilibru. Doar atunci când ești sub presiune devii un diamant lustruit și mai strălucitor. Schimbarea perspectivei în circumstanțe dificile te poate ajuta să devii o versiune mai bună.

În aceste vremuri dificile, există numeroase crize. Chiar dacă nu o cauți de bunăvoie, salvați oportunitatea dacă apare. Continuă să crești, continuă să evoluezi.

Cultivarea următoarelor capacități ne va ajuta să depășim crizele cu reziliență și să le putem transforma în oportunități:

Conștientizarea

Oamenii rezistenți sunt conștienți de situație, de propriile reacții emoționale și de comportamentul celor din jur. Pentru a gestiona emoțiile, este esențial să înțelegem cum ne simțim și cauzele sentimentelor noastre fără a ne înșela, a ascunde, fără a reprima.

Acceptare

Este esențial să înțelegem că eșecurile fac parte din viață. Existența noastră este plină de provocări; aceasta este realitatea pură. Deși nu putem evita multe dintre obstacolele care ne ies în cale sau împiedicăm marea majoritate a problemelor, putem rămâne deschiși, flexibili și dispuși să ne adaptăm la schimbări fără a risipi energie inutilă luptă cu ceea ce nu putem schimba.

Modul de control intern

Înțelegi că îți controlezi propria viață? Sau dai vina pe surse externe pentru eșecurile și preocupările tale? Oamenii rezistenți se mișcă de obicei într-un mod de control intern. Ei cred că acțiunile lor vor afecta rezultatul unei situații. Desigur, unii factori sunt în afara controlului nostru, cum ar fi dezastrele naturale sau crizele economice globale. Principalul lucru este să simțim că avem puterea de a decide cum gândim și ce decizii luăm, care ne vor afecta situația, capacitatea de a face față la ceea ce urmează și viitorul nostru.

Viziune clară

Când apare o criză, oamenii rezistenți pot găsi o soluție. În situații periculoase, oamenii rămân uneori blocați într-o vedere îngustă. Ei nu pot lua în considerare detalii esențiale sau percep oportunități sau nevoia de a se adapta la noile circumstanțe. Persoanele rezistente se pot calma și reflecta fără să se sperie.

Aveți conexiuni sociale puternice

În momentele dificile, este crucial să avem oameni care să ne ofere sprijin. Poate fi util să discutăm despre provocările noastre și să ne exprimăm emoțiile care ne asupresc pentru a câștiga perspectivă, a căuta noi soluții și a lua puțină distanță de uragan. Prietenii, membrii familiei, colegii de muncă și grupurile de sprijin pot fi toate surse potențiale de conexiune socială.

Identificați-vă ca supraviețuitor, nu victimă

În fața oricărei crize potențiale, este esențial să te vezi ca un supraviețuitor. În loc să te gândești la tine ca o victimă a circumstanțelor, încearcă să-ți dai seama cum să rezolvi problema. Chiar și atunci când situația poate părea fără speranță, putem rămâne concentrați pe un rezultat pozitiv și ne putem menține echilibrul interior.

A putea cere ajutor

Când cetatea noastră se clătește, trebuie să știm să cerem ajutor. Acest lucru se poate face prin cărți, un terapeut bun sau un coach care ne poate ajuta să ne dezvoltăm propriile capacități interne. Nu trebuie să facem față singuri tuturor provocărilor.