Cum să conduci ca un sigiliu al marinei americane

Era aproximativ două și un sfert după-amiaza când telefonul meu a sunat și a afișat un număr necunoscut din Chesapeake, Virginia.

„Hei, Devil Dog, sunt Don Shipley.”

O voce cu care m-am familiarizat de-a lungul mai multor ani, urmărind pe unul dintre cele mai populare platforme de streaming din țară, pe unul dintre cele mai populare platforme de streaming din țară, care se confruntă cu bărbați de pe tot continentul care pretindeau în mod fraudulos că au servit ca US Navy SEAL.

Astăzi, acest apel telefonic nu ar fi conflictual. Nu suna pentru a sparge un militar fals sau pentru a se confrunta cu un mincinos patologic pentru vitejie furată. Îi cerusem câteva minute din timpul său cu mai puțin de douăzeci și patru de ore înainte și el a acceptat cu bunăvoință.

Cât de des ai privilegiul de a alege creierul unei legende a conducerii?

Am anticipat o privire într-un univers mic și exclusivist pe care puțini îl vor experimenta vreodată. Am anticipat principiile de conducere transformaționale dintr-un pedigree atent cultivat de oameni-broaște și războinici de elită de-a lungul lungii și mândre tradiții și istoriei Naval Special Warfare. Am anticipat înțelegerea mea despre cum să conduc oamenii să fie îndreptați pe axa ei. Am anticipat tot ceea ce credeam că știu despre construirea de echipe eficiente care să fie provocate de perspicacitatea piatră de încercare a unui lider mai ascuțit și mai experimentat.

Inutil să spun că mintea mea a fost uluită, dar nu așa cum mă așteptam să fie.

Pe măsură ce conversația a progresat, m-am apropiat de o concluzie neașteptată:

Conducerea transcende tendințele, generațiile, mișcările, revoluțiile și timpul.

Cel mai bun rămâne la elementele de bază.

Un general bun nu numai că vede calea spre victorie; știe și când victoria este imposibilă. — Polibiu

Deci, cum își construiește această fraternitate de elită de Navy SEAL echipe eficiente și își conduce oamenii în cele mai extreme și periculoase condiții?

Răspunsul te poate uimi prin simplitatea lui, iar vestea bună este că, chiar dacă nu poți fi un SEAL, ai tot ce trebuie să conduci ca unul.

Iată cum:

Fii umil.

Fă tot ce poți.

Fi responsabil.

Fii sincer.

Fii de încredere.

Învață cu fiecare șansă.

Îți pasă de oamenii tăi.

Treceți împreună prin vremuri dificile.

Învățați din experiențele slabe de conducere.

Nu te plânge.

Sprijină-ți oamenii.

Înălțați-vă unul pe altul.

Nu-ți pierde greșelile. Învață de la ei.

Don și-a amintit un sondaj care a fost efectuat la mijlocul anilor 1980 de o echipă de psihiatri care au evaluat mai multe Navy SEAL din trecut și din prezent pentru a determina ce trăsături erau împărtășite în comun cu bărbații care au finalizat cu succes riturile de trecere riguroase și exigente. să fie îndoctrinat în mândria frăție a US Navy SEALs.

La încheierea sondajului s-a stabilit că nicio trăsătură comună de personalitate nu a contribuit în mod necesar la succesul colectiv al candidaților care au finalizat cu succes instruirea. A fost pur și simplu o dorință de a reuși, o dăruire față de scop și depunerea efortului care i-a dus la îndeplinire.

Cei modesti care și-au păstrat concentrarea atunci când distracția era mai atractivă sunt cei care și-au atins obiectivele.

Putem analiza leadership-ul într-un think-tank sau un laborator și să încercăm să reinventăm roata pentru restul existenței umanității.

La fel ca și roata, totuși, cel mai bine se ține de elementele de bază.