Dacă doriți să învățați cum să vă motivați în mod constant, astfel încât să puteți atinge orice obiectiv doriți, înscrieți-vă la Master Class gratuit de 90 de zile găzduit de fondatorul Addicted2Success.com, Joel Brown.
Oamenii așteaptă mereu ca motivația să-i lovească înainte de a începe să lucreze la obiectivele lor. Cu toate acestea, așteptarea ca motivația să vină la tine înainte de a începe să lucrezi este o metodă nesigură dacă vrei să lucrezi constant pentru a-ți atinge obiectivele.
Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că motivația vine la tine atunci când faci treaba. Cu cât petreci mai mult timp lucrând la obiectivele tale și obținând progrese, cu atât vei primi mai multă motivație, ceea ce ajută la atragerea de impuls pentru a progresa și mai rapid.
În acest mic ghid, vă voi arăta cum să creați un flux de încredere de motivație pentru a atinge orice obiective pe care le doriți:
1. Creați mini-goaluri mici pentru obiectivele dvs. mai mari
Oamenii se ceartă dacă ar trebui să-ți creezi obiective mici sau obiective mari pentru motivația ta, dar adevăratul secret este să le ai pe amândouă.
Iata de ce:
- Îți dorești obiective și vise suficient de mari, astfel încât să fii entuziasmat să lucrezi pentru o imagine de ansamblu
- Vrei ca obiectivele mici pentru obiectivele tale mari să arate dovada că faci progrese
Cu alte cuvinte, trebuie să ai obiective care să te entuziasmeze și obiective care să arate că faci progrese. Când ai obiective care arată că faci progrese, arată că orice acțiuni pe care le faci nu este în zadar și că ești cu un pas mai aproape de acel mare vis interesant.
Există o problemă dacă îți lipsește doar unul dintre acestea, deoarece, dacă ai doar obiective mari, vei avea de gând să pierde motivația când nu vezi niciun progres în 3 luni. La fel și dimpotrivă, dacă ai doar obiective mici, nu vei fi suficient de entuziasmat pentru a continua să lucrezi la ele.
Definiți-vă cel mai mare obiectiv pe care îl doriți și creați mini-goaluri pentru acel obiectiv mare pentru a arăta că progresați încet, dar sigur.
„Obiectivele noastre pot fi atinse doar printr-un vehicul al unui plan, în care trebuie să credem cu ardoare și asupra căruia trebuie să acționăm cu fermitate. Nu există altă cale către succes.” – Pablo Picasso
2. Urmăriți-vă progresul
Motivația vine din a vedea progresul și rezultate din munca printr-o perioadă de timp. Aceasta înseamnă că atunci când lucrezi la obiectivele tale, vrei să scrii în jurnal și să măsori cât de departe ai mers: Zilnic, Săptămânal, Lunar și anual.
Partea amuzantă este că nu vei simți nicio diferență dacă au trecut 3 luni sau 1 an. Doar te vei simți normal. Atunci când vezi dovada fizică că ai evoluat pe baza ideilor tale trecute și a progresului, poți vedea că te transformi într-o altă persoană.
De aceea vreau să ții un jurnal și să înregistrezi cele mai importante valori ale obiectivului la care lucrezi.
De exemplu, dacă încercați să slăbiți, doriți să înregistrați:
- Cât cântăriți în fiecare săptămână
- Câte calorii mănânci
- Ce tipuri de alimente mănânci
- De câte ori faci exerciții pe săptămână
Deținerea de date vă permite să vedeți ce funcționează și ce nu și vă oferă posibilitatea de a face modificări pentru a vedea rezultatele pe care le doriți. Când începi să vezi rezultatele pe care le vrei să se întâmple încet în timp, acest lucru te va face mult mai entuziasmat să fii consecvent pentru a-ți atinge obiectivele.
3. Sărbătorește-ți micile succese
Mulți dintre noi care ne urmăresc progresul în atingerea scopurilor noastre nu-ți face timp să sărbătorești micile noastre victorii. Micile blocuri de construcție sunt cele care construiesc fundația pentru a ne atinge obiectivele.
Când îți faci timp să reflectezi la cât de departe ai ajuns și să începi să sărbătorești micile tale victorii, te plasezi într-un cadru pozitiv în care te recompensezi pentru că faci ceva ce îți dorești.
Acesta este un instrument puternic pentru a vă asigura că rămâneți persistent în obiectivele dvs. în timp ce vă sărbătoriți micile victorii care, în cele din urmă, duc la marele câștig.
Iată câteva modalități de a sărbători micile tale victorii:
- Ia masa cu familia
- Fă-ți timp să urmărești Netflix
- Faceți un hobby care vă place
Punctul cheie este să faci cele de mai sus cu moderație. Vrei să te răsplătești în așa fel încât să nu devină un obicei. Atunci recompensele devin și mai puternice ca instrument de creștere a motivației.
„Succesele mici sunt încă succese; marile eșecuri sunt încă eșecuri.” – Mason Cooley
4. Găsește-ți „De ce” interior
Există un motiv pentru care mulți oameni care au rezoluții de Anul Nou renunță brusc la obiectivele lor. Oamenii sunt încântați să aibă propria lor afacere care câștigă mulți bani, corpul lor ideal și relația visurilor lor. Dar când vine vorba de încercarea de a se schimba, cei mai mulți dintre ei renunță în câteva săptămâni.
Acest lucru se datorează faptului că ei realizează că durerea de a încerca să se schimbe este mai mare decât plăcerea de a rămâne în ei zonă de comfort. Trebuie să pătrunzi adânc în tine și să-ți găsești „de ce” interior. De ce vrei să te schimbi atât de rău?
Trebuie să începeți să puneți această întrebare ori de câte ori încercați să vă schimbați unul dintre obiceiurile. Lucrurile vor deveni dificile, deoarece este greu să fii consecvent în a face ceea ce trebuie în fiecare zi.
Iată mai multe întrebări la care trebuie să găsești și să răspunzi când lucrurile se îngreunează:
- Ești nemulțumit de locul în care te afli acum?
- Ești dispus să faci niște sacrificii pentru obiectivele pe care le dorești?
- Ești dispus să-ți schimbi obiceiurile și să înțelegi că este nevoie de timp?
Vrei să răspunzi sincer la aceste întrebări și să îți dai seama cum să faci asta realitate.
Concluzie
Așteptarea „motivației inspiraționale” este o modalitate nesigură de a începe munca. Mai degrabă, adevărata motivație vine din a vedea progresul și rezultatele atunci când începi să lucrezi la obiectivele tale.
Modul de a crea această adevărată motivație veșnică este de a crea obiective mici și mari și de a urmări progresul în atingerea lor. De asemenea, doriți să aveți mici sărbători pe parcurs pentru a vă menține motivația și a vă recompensa. În cele din urmă, atunci când lucrurile se îngreunează, trebuie să te întorci în „de ce” interior, pe motivul real pentru care vrei să te schimbi.