A te uni după un proiect, un loc de muncă sau o experiență eșuată de orice fel se poate dovedi descurajantă. Te poate obliga să stai în pat toată ziua urmărind din nou Biroul pentru cei 200th timp. Dar, oricât de grozavă sună, nu este cea mai bună modalitate de a gestiona eșecul. Este o prostie să crezi că vei trece prin viață fără să faci greșeli. Eșecul nu definește pe cineva; acesta este modul în care gestionează acel eșec și se scot din murdăria care reflectă cu adevărat caracterul cuiva.
Înțelegerea ce a mers greșit
Înainte să fii gata să mergi mai departe și să înveți din greșelile tale, trebuie să înțelegi exact ce a cauzat erorile. O parte esențială a acestui proces este să-ți verifici ego-ul la ușă și să analizezi sănătos situația dintr-o perspectivă exterioară. Fii cinstit cu tine însuți și nu lăsa loc pentru scuze.
Te-ai străduit în mod legitim din greu? Ați folosit toate resursele de care aveți la dispoziție? Îți poți spune cu încredere că rezultatele reflectă etica ta în muncă? Acestea sunt întrebări pe care trebuie să se concentreze. Dacă nu poți înțelege greșelile muncii tale, nu vei putea niciodată să-ți îmbunătățești fluxul.
„Este imposibil să trăiești fără să eșuezi la ceva, cu excepția cazului în care trăiești atât de precaut încât ai putea la fel de bine să nu fi trăit deloc, caz în care ai eșuat implicit.” – JK Rowling
Descurcă-te cu puțin ajutor din partea prietenilor tăi
În ciuda credinței populare (sau a experienței personale), prietenii nu sunt doar aici să râdă de deciziile tale proaste. Prietenii vă pot oferi amestecul perfect de ușurare comică și sfaturi din lumea reală. Cel mai important, ei îți vor spune ce ești nevoie să auzi mai degrabă decât ceea ce tu vrei a auzi.
Cunosc o mulțime de oameni cărora le place să încerce să facă față eșecurilor pe cont propriu. Pentru unii acest lucru ar putea funcționa, dar nu este niciodată o idee rea să câștigi perspective exterioare de la oamenii în care ai încredere. Chiar și atunci când conduceți, depindeți de acele oglinzi pentru a vă verifica unghiurile moarte. Lasă-ți prietenii să fie oglinzile tale, verificând punctele moarte ale ambițiilor tale. Un filtru corect pentru cafeaua ta.
Așa cum ați făcut pentru ei de un milion de ori; prietenii tăi vor fi mai mult decât bucuroși să te ajute atunci când te vei trezi blocat într-o șanțură neplăcută. Prietenii tăi te vor ajuta… dacă le lași.
Primiți în mod pozitiv feedback constructiv
A auzi critici dure despre munca ta poate fi nemotivant și chiar frustrant. Dar la ce folosește să ai o rețea de sprijin puternică dacă te simți jignit de sfat? Revenirea din eșec nu înseamnă doar prietenii să te înveselească, ci și despre asumarea responsabilității și conștientizarea de ce a eșuat în primul rând.
Chiar dacă proiectul tău nu a eșuat, ar trebui să fii mereu deschis criticilor constructive. Ar trebui să te străduiești în mod constant să te îmbunătățești în mod continuu și, uneori, asta înseamnă să te rostogolești cu pumnii. Nu este ușor și necesită puțină practică mentală, dar crede-mă, prietene, merită până la urmă.
Nu vă fie teamă să cereți feedback sincer. Este prea ușor să ne înfășurăm capul în jurul unui efort personal pe care avem tendința să-l vedem prin ochelari de culoare trandafir. Oamenii vor fi dispuși să te ajute, dar tu trebuie să fii dispuși să fii ajutat.
Continuă să driblezi mingea
Ce se întâmplă când arunci o minge de baschet? Ei bine, revine. Dar de fiecare dată când sare, devine din ce în ce mai jos până când se așează pe pământ. Dar dacă tot driblezi mingea, aceasta va continua să revină. La naiba, în funcție de cât de tare îl arunci, poate merge și mai sus.
Ideea mea este că trebuie să continui să driblezi. Trebuie să continui să sari acea minge pentru a continua să se întoarcă, pentru că, dacă nu o faci, pur și simplu se va opri și sta acolo fără a face nimic. Chiar dacă nu știi încă cum vei rezolva sarcina eșuată, continuă să te miști! Mergeți la alergat, curățați-vă apartamentul, organizați-vă spațiul de lucru. Fă ceva, orice va fi productiv în orice fel. Singurul lucru mai rău decât eșecul este să-ți distrugi în mod deliberat impulsul.
Țineți roțile de viteză și continuați să pompați acele sucuri în noggin. Îți amintești filmul cu peștele? „Înot în continuare”, da, așa e.
„Când ne dăm permisiunea de a eșua, noi, în același timp, ne dăm permisiunea de a excela.” – Eloise Ristad
Eșec… Da, se va întâmpla
Știu că fiecare vorbitor motivațional și mama lor a mai spus asta, dar nu vă puteți teme să eșuați. Este exagerat, dar are merit. Dacă mă întrebi, eșecul nu înseamnă tine a eșuat (doar stai cu mine o secundă), înseamnă că ai fost suficient de curajos să încerci ceva nou și să faci un salt.
Eșecul este, din păcate, o parte a procesului. Așa te îmbunătățești la lucruri. Vrei să știi ce este adevărul eșec? Ți-e atât de mult frică de asta încât refuzi să ieși din zona ta de confort. Trebuie să acceptați că se va întâmpla, și nici măcar o dată. Fii perseverent în mentalitatea ta și continuă să mergi până când obții rezultate.
Crezi că Tony Hawk a ieșit din uter făcând kickflips și pop shuvits? Desigur că nu. Dar după sute de zgârieturi la genunchi și articulații blocate, a devenit un maestru. O să vă las cu un citat care îmi vorbește cu adevărat: „Maestrul a eșuat de mai multe ori decât a încercat chiar ucenicul”. Rămâneți persistent, munciți din greu și aveți încredere în voi.