Cum să depășești negativitatea în viața ta

negativity, negative attitude, negative outlook, negative thinking, how to overcome negative thinking, how to change your mindset, exercises to stop negative thinking, benefits of positive thinking, Frank Sonnenberg

Te simți albastru? Unul dintre vinovații de a fi nefericit este cantitatea de negativitate pe care o ai în viața ta. Adevărul este că îngrijorarea, judecarea, teama, plângerea, invidia, învinovățirea, ura și căutarea răzbunării sunt distructive, debilitante și epuizante din punct de vedere emoțional.

Pentru scopuri ilustrative, cât de des vă plângeți în fiecare zi? Îl folosești ca început de conversație, o faci pentru a câștiga atenția sau pentru a umple un gol tăcut într-o discuție? Ai observat vreodată cât de natural se simte? Din păcate, nu ești singur. Asta pentru că oamenii sunt pregătiți pentru negativitate.

Un declanșator binecunoscut este că oamenii tind să se concentreze mai mult pe lucrurile rele decât pe cele bune din viață. Acest truism se datorează evoluției, unde monitorizarea amenințărilor periculoase era pur și simplu o chestiune de viață sau de moarte. Celelalte cauze de bază ale negativității sunt influențele distructive din viața ta. După cum spune proverbul, „Misery iubește compania”.

10 moduri de a reduce negativitatea în viața ta

Gândurile negative au un impact mai mare decât cele pozitive asupra creierului tău. Psihologii se referă la acest fenomen drept părtinire negativă. Acest lucru nu numai că vă determină să vă concentrați mai mult pe stimulii negativi, ci și să vă concentrați asupra lor. Având în vedere acest lucru, oamenii tind să se concentreze mai mult pe riscuri decât pe oportunități, pe critici decât pe complimente și să se concentreze mai mult pe lucruri rele decât pe lucruri bune care se întâmplă în timpul zilei. Negativitatea influențează și luarea deciziilor. De fapt, oamenii tind să cântărească expunerea la dezavantaj mai mare decât potențialul de creștere în timpul procesului de luare a deciziilor.

Urmăriți ceea ce credeți, deoarece convingerile voastre au o modalitate de a deveni realitate.

Având în vedere acest lucru, este esențial să stimulați emoțiile pozitive și să le blocați pe cele negative din minte. Iată 10 moduri de a depăși părtinirea negativității:

Fii conștient de gândurile tale. Fii atent la modul în care negativitatea afectează modul în care evaluezi oamenii, evaluezi feedback-ul personal, cântărești oportunitățile și vezi lumea din jurul tău.

Opriți vorbirea negativă de sine. Recită un cuvânt declanșator de fiecare dată când devii negativ. Acest lucru vă va împiedica să coborâți în adăpostul negativității.

Crede în tine. Ești cel mai rău critic al tău? Una este să te aștepți la perfecțiune de la tine, alta este să te torturi pentru că ai rămas scurt.

Minimizați stimulii negativi. Nu mai vizionați filme violente, jocuri video cu ostilitate, știri senzaționale sau participarea la dezvăluiri pe rețelele sociale.

Înconjoară-te de oameni pozitivi. Nu lăsa oamenii toxici să te tragă în jos. După cum se spune, „Oamenii negativi au nevoie de drame precum oxigenul. Rămâneți pozitivi, le va tăia respirația.”

Schimbați-vă perspectiva. Ignorați setarea personală implicită și găsiți căptușeala de argint. Înlocuiți expresii precum jumătate plin cu jumătate gol și „voi încerca” cu „nu pot”.

Forțați-vă să fiți echilibrat. În loc să vedeți doar o parte a unei probleme, vedeți ambele părți ale monedei. De exemplu, identificați punctele forte și slăbiciuni, riscuri și oportunități, precum și avantaje și dezavantaj.

Distragă-ți atenția. Ori de câte ori mintea ta devine negativă, redirecționează-ți atenția către ceva pozitiv pentru a sparge tiparul. O modalitate de a face acest lucru este prin repetarea afirmațiilor pozitive.

Savurați momentele pozitive. Apreciaza ce ai. Sărbătorește micile victorii. Amplifică binele.

Lăsați-l să plece. Când vă confruntați cu o provocare personală, fie faceți ceva în privința ei, fie lăsați-o să plece. După cum a spus Viktor Frankl, filozof, scriitor și supraviețuitor al Holocaustului: „Când nu mai suntem capabili să schimbăm o situație, suntem provocați să ne schimbăm pe noi înșine”.

Alege să fii pozitiv

Gândurile pozitive și negative nu îți pot ocupa mintea în același timp, la fel cum poți fi în două locuri deodată. Deci, depuneți toate eforturile pentru a vă concentra asupra pozitivului. Vă poate îmbunătăți sănătatea, vă poate îmbunătăți relațiile, vă poate crește șansele de succes și vă poate adăuga ani de viață. Ești autorul poveștii tale de viață. Dă-i un final fericit. Așa cum spunea Ralph Waldo Emerson: „Singura persoană care ești destinat să devii este persoana care decizi să fii.”

Notă: Acest conținut nu este destinat să înlocuiască sfatul, diagnosticul sau tratamentul profesional. Cereți întotdeauna sfatul unui specialist în sănătate mintală sau al altui furnizor de sănătate calificat pentru orice întrebări pe care le puteți avea cu privire la starea dumneavoastră.

Vezi noua carte a lui Frank, Calea către o viață plină de sens.

Cum te simți în legătură cu negativitatea?

Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.

Lectură suplimentară:
Dacă crezi că nu poți, nu vei
Obțineți ceea ce vă așteptați
Puterea unei atitudini pozitive
Ai o mentalitate sănătoasă?
Ești entuziasmat de succesul celorlalți?
Nu vă faceți griji pentru un lucru
Tu fii judecătorul
Esti minunat! Dă-ți o palmă pe spate

Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.