Cum să folosești cele 3 păcate ale motivației pentru a-ți atinge obiectivele

Munca ta grea a fost vreodată trecută cu vederea? Poate că ai lucrat peste orele suplimentare de săptămâni, iar când a venit timpul de promovare, un coleg mai puțin experimentat (care rareori, dacă vreodată, trece peste ora ceasului) este aplaudat pentru munca sa grozavă și este răsplătit cu o muncă mai mare, mai bună. poziție de plată.

Sau poate că un site web nou pe care l-ai lucrat săptămâni întregi nu primește traficul pe care crezi că îl merită. Și alte site-uri web de calitate inferioară par a fi la fel de populare ca întotdeauna (în ciuda faptului că sunt „mai urâte” sau au conținut mai prost pe ele).

Oricare ar fi, este un sentiment groaznic să știi că ai muncit din greu la ceva doar pentru a-i vedea pe ceilalți „își iau” tot meritul. Și dacă ești ca majoritatea oamenilor normali, probabil te vei simți furios… gelos… sau chiar mândru… ca răspuns la aceste situații nedrepte.

Ei bine, deși nu poți împiedica întotdeauna acest lucru să se întâmple, ESTE o modalitate de a folosi această situație pentru a crea o motivație puternică de a te reîntoarce din ea. Și, eventual, chiar să te lase să obții ceea ce meriți până la urmă. Viața este nedreaptă, dar este mai nedreaptă când nu te descurci bine

Este normal să te simți supărat sau invidios ori de câte ori vezi oameni reușind atunci când te-ai chinuit (cu puține lucruri de arătat pentru asta). De cele mai multe ori, oamenii ajung să-și arunce mâinile în sus, frustrați și să renunțe ca răspuns. „Ce rost mai are dacă pur și simplu va ajunge așa?” s-ar putea gândi.

Din păcate, asta este gresit mod de a aborda lucrurile. Transformă mânia, gelozia și mândria în combustibil motivațional În loc să lași negativitatea să te doboare, ce se întâmplă dacă, în schimb, le-ai folosi pentru a genera schimbări pozitive în viața ta?

Ar putea suna puțin ciudat. Dar, la sfârșitul zilei, anumite emoții negative conduc la acțiune. Desigur, acestea sunt de obicei acțiuni nefolositoare. Dar nu există niciun motiv pentru care să nu poți canaliza această energie în ceva care îți îmbunătățește viața în loc să o rănească.

Iată cum să folosiți 3 presupuse emoții „rele” într-un mod de a vă propulsa înainte spre succes motivațional și productiv.

1. Dezlănțuiește-ți furia

Furia este antidotul pentru frică și anxietate. În timp ce neliniștea te va face să te îndepărtezi de provocări și oportunități, furia te va face să ridici pumnii metaforic și să-ți faci bucăți inamicul. Pentru aceia dintre voi care suferiți de teamă când știți că a face ceva vă va îmbunătăți viața, găsiți ceva pe care să vă enervezi… și lăsați-le să aibă!

Dacă vrei o promovare, dar ți-e frică de respingere, imaginează-ți un coleg leneș care o primește (și se bucură de ea) și folosește-o ca combustibil pentru a o lua pentru tine.

Dacă ți-e frică să-ți promovezi site-ul, dar vezi că alte site-uri „mai mici” câștigă teren, gândește-te „Hei, acesta este traficul MEU!” și apoi „luptă” pentru ca site-ul tău să fie în centrul atenției. În dozele potrivite, furia este prietena ta. Învață să-l controlezi și poate deveni o armă puternică.

„O persoană ar trebui să-și stabilească obiectivele cât mai curând posibil și să-și dedice toată energia și talentul pentru a ajunge acolo. Cu suficient efort, el poate reuși. Sau poate găsi ceva care este și mai plină de satisfacții. Dar în cele din urmă, indiferent de rezultat, el va ști că a fost în viață.” – Walt Disney

2. Devine verde cu invidie

Când vezi o persoană cu un loc de muncă mai bine plătit decât tine, cum te simți? Sau ce zici să vezi pe cineva cu un corp mai frumos decât tine, ce zici atunci? Nu trebuie să te gândești prea mult la asta – tu (și eu) vom simți amândoi gelozie. Vrem ceea ce au ei. Și NOI îl vrem ACUM.

Problema este că, de obicei, acest sentiment devine doar compartimentat pentru că nu ne place acest sentiment. Ne face să ne simțim inadecvați și inconfortabil. Și majoritatea oamenilor sunt experți în a fugi de aceste sentimente.

Dar asta ar fi o pierdere a invidiei tale! O reacție mult mai bună ar fi să te uiți la persoana pe care ești gelos, să le studiezi metodele de succes și să o adaptezi la propria ta viață – dar mai bine. Nimeni nu are succes peste noapte. Așa că vezi dacă există o modalitate de a îmbunătăți metoda acelei persoane, astfel încât să poți face chiar mai bine decât au făcut ei.

3. Fii o persoană încăpățânată și mândră

Dacă nu-ți lipsește o anumită capacitate de „a-ți răbda” care să-ți rănească autodisciplina, atunci mândria poate fi ceea ce ai nevoie. Sunt sigur că i-ai văzut pe acei oameni care refuză să renunțe la ceva pentru că sunt prea încăpățânați. Majoritatea oamenilor văd asta ca pe un lucru rău, dar este, într-adevăr?

Ce se întâmplă dacă ai putea transforma acea încăpățânare într-un rezultat mai productiv? Ei bine, iată ce motivează acea încăpățânare… mândrie.

O persoană este încăpățânată pentru că i-ar răni mândria să renunțe altfel. Este ca și cum ai recunoaște că nu sunt cine spun că sunt dacă renunță la asta. Și cred că aceasta este aproape o superputere dacă este aplicată la obiective importante.

Pentru ca acest lucru să funcționeze, trebuie să găsești ceva cu care ești mândru sau încăpățânat. De exemplu, poate că familia ta este cunoscută pentru modurile ei încăpățânate. Ei bine, asta ar fi perfect! Data viitoare când lucrați la un obiectiv și simțiți dorința de a renunța să vă instalați, spuneți: „Sunt un Johnson și nu renunțăm!” și apoi împinge până când acel sentiment se risipește.

Sau poate ești mândru că te descurci grozav la facultate sau să ai grijă de familia ta sau să fii un lucrător grozav… toate aceste lucruri pot fi folosite pentru a te conduce prin momente grele.

Amintește-ți doar că ceea ce ești mândru înseamnă că ești capabil să faci lucruri grozave. Și că nu vei ceda sentimentelor de lene doar pentru că ți se întâmplă.

„Dacă nu ești încăpățânat, vei renunța la experimente prea curând. Și dacă nu ești flexibil, îți vei lovi capul de perete și nu vei vedea o soluție diferită la o problemă pe care încerci să o rezolvi.” – Jeff Bezos

Îmi place să cred în ideea că totul este în avantajul tău. Lucrurile bune sunt de ajutor. Dar dacă ești suficient de creativ și deschis la minte… la fel sunt și lucrurile rele. Când începi să gândești așa, începi să vezi că totul te poate ajuta. Și atunci când se întâmplă asta, s-ar putea chiar să începi să speri că ai o zi proastă… doar pentru a o folosi ca combustibil motivațional.