Cum să folosiți câștigurile mici pentru a crea impuls pentru succes

Când vine vorba de definirea și atingerea obiectivelor, mulți indivizi preferă să se concentreze pe imaginea generală – rezultatul dorit. Deși este esențial să aveți un obiectiv final clar, poate fi, de asemenea, descurajantă și înfricoșătoare, mai ales dacă scopul este excepțional de ambițios sau complex.

Aici intră în joc noțiunea de victorii minuscule. Micile victorii sunt triumfuri progresive care ne apropie de obiectivul nostru final. Aceste realizări minore pot părea lipsite de importanță în sine, dar pot avea o influență extraordinară asupra progresului nostru către obiectivul nostru.

Micile victorii sunt semnificative, deoarece ne dau un sentiment de progres și impuls, care poate fi destul de inspirat. Când realizăm că facem progrese, ne întărește încrederea în capacitatea noastră de a ne atinge obiectivele și ne oferă încrederea necesară pentru a continua. Când ne simțim blocați sau stagnem, totuși, este simplu să devenim descurajați și să ne pierdem motivația.

Micile victorii ajută și la descompunerea unui obiectiv mai mare în pași mai realizabili. Când privim un obiectiv mare în ansamblu, poate fi intimidant și dificil să știm de unde să începem. Ne putem concentra pe fiecare etapă separat, împărțind-o în pași mai mici și mai ușor de gestionat, făcând întregul scop mai fezabil.

În această postare pe blog, vom explora puterea câștigurilor mici în detaliu, inclusiv cum să vă împărțiți obiectivele în pași mici, să vă celebrați realizările, să vă urmăriți progresul, să folosiți câștigurile mici pentru a vă construi obiceiuri și să rămâneți flexibili în abordarea dvs. . Până la sfârșitul acestei postări, vei înțelege mai bine cum să folosești câștigurile mici pentru a crea impuls și a-ți atinge obiectivele, indiferent cât de mari sau mici ar fi acestea.

Împărțirea obiectivului în pași mici

Împărțirea unui obiectiv mare în acțiuni minuscule și realizabile este esențială pentru a face progrese și pentru a dezvolta impulsul către îndeplinirea acestui obiectiv. Dar cum anume identificați acești pași mici?

O abordare este să începeți prin a face brainstorming toate sarcinile sau acțiunile diferite care ar putea fi implicate în atingerea obiectivului dvs. mai mare. De exemplu, dacă scopul tău este să alergi un maraton, unii dintre pașii mai mici ar putea include:

 • Stabilirea unui program de antrenament
 • Achiziționarea pantofilor și echipamentului adecvat pentru alergare
 • Alergarea pe distanțe scurte pentru a crește rezistența
 • Încorporând exerciții de antrenament de forță pentru a preveni rănirea
 • Ajustarea dietei pentru a vă susține antrenamentul

După ce ai explorat toate etapele posibile, prioritizează-le în funcție de ceea ce ar fi cel mai util pentru a te împinge spre obiectivul tău. Este posibil ca unele dintre locurile de muncă mai mari să fie împărțite în faze mai mici și mai detaliate. De exemplu, sarcina mai mare de „stabilire a unui program de antrenament” ar putea implica pași mai mici, cum ar fi:

 • Cercetarea diferitelor programe de antrenament pentru maraton
 • Identificarea unui program care se potrivește cu programul și obiectivele dvs
 • Imprimarea programului și postarea lui undeva vizibil
 • Setați mementouri pentru a vă asigura că vă respectați planul de antrenament

În timp ce vă descompuneți obiectivul în bucăți mici, țineți cont de eventualele obstacole sau probleme care pot apărea. De exemplu, dacă obiectivul dvs. este să economisiți bani pentru un avans pentru o casă, unii dintre pașii mai mici ar putea include:

 • Crearea unui buget
 • Reducerea cheltuielilor discreționare
 • Configurarea contribuțiilor automate la economii
 • Cercetarea potențialelor case și cartiere

„Marea victorie, care pare atât de simplă astăzi, a fost rezultatul unei serii de mici victorii care au trecut neobservate.” – Paulo Coelho

Cu toate acestea, este de asemenea esențial să abordăm orice obstacole potențiale, cum ar fi cheltuieli neașteptate sau modificări ale veniturilor. Anticiparea acestor probleme vă permite să fiți mai bine pregătiți să vă modificați strategia după cum este necesar și să rămâneți pe drumul cel bun către obiectivul dvs.

Pe lângă abordarea de brainstorming și prioritizare, există și alte strategii pe care le puteți folosi pentru a vă împărți obiectivul în pași mici.

Lucrul înapoi de la scopul tău final este o metodă de succes. Începeți prin vizualizarea obiectivului dorit, apoi descrieți pașii pe care va trebui să-i faceți pentru a ajunge acolo. De exemplu, dacă vrei să alergi la un semimaraton, vezi-te trecând linia de sosire.

Apoi luați în considerare ce ar trebui să faceți în zilele și săptămânile premergătoare evenimentului, cum ar fi să vă reduceți antrenamentul, să vă odihniți adecvat și să vă alimentați corect corpul.

Lucrând înapoi de acolo, determinați alergările precise de antrenament pe care va trebui să le îndepliniți, lungimile pe care va trebui să le efectuați și orice pași suplimentari pe care trebuie să îi faceți pe parcurs.

O altă strategie este gruparea sarcinilor similare. Acest lucru vă poate ajuta să identificați modalități mai eficiente de a vă atinge obiectivul. De exemplu, dacă obiectivul dvs. este să vă începeți propria afacere, unii dintre pașii mai mici ar putea include:

 • Cercetarea pieței dvs. țintă
 • Crearea unui plan de afaceri
 • Înregistrarea afacerii dvs
 • Configurarea unui site web
 • Marketing-ul afacerii tale

De asemenea, este esențial să rețineți că pașii modesti nu trebuie să fie activități fizice; pot fi în schimb transformări mentale sau emoționale. De exemplu, dacă obiectivul dvs. este să vă îmbunătățiți sănătatea mintală, unii dintre pașii mai mici ar putea include:

 • Practicarea atenției
 • Stabilirea limitelor cu obligațiile de muncă și sociale
 • Prioritizarea îngrijirii de sine
 • Concentrându-se pe conversația pozitivă cu sine

Este posibil ca acești pași să nu aibă un anumit termen limită sau o acțiune tangibilă asociată cu ei, dar totuși pot face o mare diferență în a vă ajuta să vă atingeți obiectivul final.

În cele din urmă, împărțirea obiectivului dvs. în mici segmente înseamnă a afla ce funcționează cel mai bine pentru dvs. Puteți determina cele mai eficiente măsuri pentru a vă apropia de obiectivul dvs. încercând diferite tehnici și abordări. Amintiți-vă, niciun pas nu este prea mic – chiar și cele mai mici acțiuni vă pot ajuta să obțineți impuls și să vă apropiați de obiectivul dvs.

Folosind câștiguri mici pentru a construi obiceiuri

Câștigurile mici nu sunt doar puternice pentru atingerea unor obiective mai mari, dar pot fi și esențiale în stabilirea obiceiurilor sănătoase. Formarea unui obicei necesită repetarea repetată a unui comportament sau a unei activități în timp. Puteți construi o foaie de parcurs pentru stabilirea unui nou obicei prin împărțirea obiectivului dvs. mai larg în etape mici. Iată cum micile câștiguri pot ajuta la stabilirea obiceiurilor sănătoase:

 1. Fă-l gestionabil: Concentrându-vă pe un mic câștig, îl faceți mai ușor de gestionat și realizabil. Acest lucru vă poate ajuta să creați impuls spre obiectivul dvs. mai mare și să vă creați un obicei în timp. De exemplu, dacă scopul tău este să alergi un maraton, poți începe prin a alerga doar 10 minute pe zi. Acest mic câștig vă va ajuta să vă stabiliți un obicei de alergare în timp.
 2. Creați o buclă de feedback pozitiv: Un câștig mic declanșează o buclă de feedback pozitiv, întărind comportamentul și făcându-l mai ușor de repetat în viitor. Acest lucru vă poate ajuta să vă formați un obicei în timp. Dacă doriți să mâncați mai sănătos, de exemplu, puteți începe prin a înlocui o gustare proastă cu o alternativă mai sănătoasă în fiecare zi. De fiecare dată când faceți această modificare minoră, stabiliți o buclă de feedback pozitiv care întărește obiceiul și îl face mai ușor de repetat în viitor.
 3. Construiește încrederea: Un triumf minor poate ajuta la creșterea încrederii și a autoeficacității, ambele fiind componente esențiale ale formării unui nou obicei. Când obții o victorie minoră, îți demonstrezi că ești capabil să faci schimbări pozitive. Acest lucru vă poate ajuta să câștigați încredere în capacitatea de a vă forma un nou obicei în timp.
 4. Creați un sentiment de realizare: Obținerea unui mic câștig creează un sentiment de realizare și mândrie. Acest lucru vă poate ajuta să continuați să lucrați spre obiectivul dvs. mai mare și, în timp, să vă construiți un nou obicei. De exemplu, dacă obiectivul tău este să meditezi în fiecare zi, poți începe prin a medita un minut în fiecare zi. De fiecare dată când meditezi, simți un sentiment de succes, ceea ce te determină să meditezi în continuare și să-ți dezvolți un obicei zilnic de meditație.

Iată câteva exemple de utilizare a câștigurilor mici pentru a construi obiceiuri sănătoase:

 1. Exercițiu: Dacă scopul tău este să faci sport în mod regulat, poți începe prin a te angaja la doar 10 minute de exercițiu pe zi. Acest mic câștig vă va ajuta să vă stabiliți un obicei de exercițiu în timp.
 2. Mâncat sănătos: Dacă scopul tău este să mănânci mai sănătos, poți începe prin a înlocui o gustare nesănătoasă cu o opțiune mai sănătoasă în fiecare zi. Acest mic câștig vă va ajuta să vă stabiliți obiceiuri alimentare sănătoase în timp.
 3. Dormi: Dacă scopul tău este să-ți îmbunătățești somnul, poți începe prin a stabili o oră constantă de culcare în fiecare noapte. Acest mic câștig vă va ajuta să vă stabiliți un obicei sănătos de somn în timp.
 4. Sănătate mintală: Dacă scopul tău este să practici mindfulness, poți începe prin a medita doar un minut pe zi. Acest mic câștig vă va ajuta să vă stabiliți un obicei de mindfulness în timp.

Înțelegeți că dezvoltarea unui nou obicei necesită timp și efort. Puteți crea un impuls către obiectivul dvs. mai mare și puteți forma obiceiuri sănătoase care durează, concentrându-vă pe victorii minuscule și bucurându-vă de fiecare etapă de-a lungul drumului. Prin urmare, începe cu puțin, fii perseverent și distrează-te pe drumul tău către un eu mai sănătos și mai fericit!