Cum să gândești ca un CEO pentru succesul tău viitor

Gândirea strategică îi ajută pe directorii executivi să construiască afaceri de succes. Îi ajută să înființeze întreprinderi veșnice. Este unul dintre elementele cheie ale luării deciziilor. Este diferit de conducerea strategică. Face diferența între lideri și manageri.

Strategia este mijlocul și mecanismul prin care organizațiile își ating scopurile și obiectivele. Este procesul de pregătire pentru viitor prin scanarea mediului intern și extern și cântărirea punctelor forte și a punctelor slabe ale concurenților și creând viitorul.

Este să răspunzi cu mișcările și acțiunile contrare, conform tacticilor concurenților pentru a rămâne înaintea jocului. Michael Porter definește: „Strategia înseamnă să te deosebești de concurență. Nu este o chestiune de a fi mai bun în ceea ce faci – este o chestiune de a fi diferit în ceea ce faci.”

Strategia ajută la identificarea a ceea ce împiedică atingerea următorului nivel superior. Nu este un concurs de popularitate. Ajută la multumirea majorității clienților, nu a tuturor clienților.

Strategia este în esență un set de alegeri pe care liderii le fac de-a lungul lanțului valoric. Deci, liderii nu ar trebui să încerce să fie cei mai buni, ci să fie unici pentru a ieși în evidență de restul.

Strategie versus tactică

Strategia corporativă implică o combinație judicioasă de strategie și tactici. Directorii executivi trebuie să lucreze în tranșee și să îmbine strategia și tactica în mod eficient pentru a construi afaceri de succes. Ei trebuie să-și păstreze limbajul simplu și direct pentru a permite unui neprofesionist să-și înțeleagă și să-și pună în aplicare strategia. Ei trebuie să fie gânditori strategici care combină atât strategia, cât și tactica.

Pentru a fi un gânditor strategic, trebuie să visezi mai mare, să gândești mai mare, să vezi imaginea de ansamblu și să înțelegi tactica. Când vrei să reușești ca antreprenor trebuie să îmbini strategia și tactica.

Iată câteva diferențe între strategie și tactică. Gândirea strategică înseamnă a face lucrurile corect, în timp ce tactica face lucrurile corect. Strategia este un plan pe termen lung care este de obicei fixat, în timp ce tacticile sunt flexibile și se schimbă în funcție de problemă și scenariul predominant.

Strategia pune accent pe soluțiile pe termen lung, în timp ce tacticile pun accent pe soluțiile de remediere rapidă pe termen scurt. Strategia este proactivă, în timp ce tacticile sunt reactive. Strategia se face deasupra umerilor, în timp ce tactica se face sub umeri.

Strategia este nestructurată și concentrată clar, în timp ce tacticile sunt structurate și executate eficient.

Strategia este creativă, în timp ce tacticile sunt analitice. Strategia este concentrată pe exterior, în timp ce tactica este concentrată pe interior. Strategia este dificil de evaluat, în timp ce tactica este ușor de evaluat.

Strategia este la nivel superior, în timp ce tactica este la nivel mediu de management. Strategia este intangibilă, în timp ce tactica este tangibilă. Strategia se ocupă de aspecte generale, în timp ce tactica se ocupă de aspecte specifice.

Tactica este un subset al strategiei. Pe scurt, strategia este un scop, în timp ce tactica este mijlocul de a atinge scopurile.

„Nu trebuie să fii un geniu sau un vizionar, sau chiar un absolvent de facultate pentru a avea succes. Ai nevoie doar de un cadru și de un vis.” – Michael Dell

Caracteristicile gânditorilor strategici

Gânditorii strategici sunt optimiști și încrezători. Sunt curioși din fire și sunt mereu în afara zonei lor de confort. Ei explorează și experimentează lucruri noi. Ei nu se țin de instrumente și tehnici testate în timp, deoarece știu că ceea ce a funcționat în trecut poate să nu funcționeze acum și în viitor.

Ei gândesc din mai multe perspective și își schimbă instrumentele și tacticile din când în când. Ele nu pot fi prezise de alții. Sunt proactivi, status quo ante și gândesc pe termen lung.

Gânditorii strategici fac parte din soluție, nu din problemă. Ei se uită la rădăcina problemei și le abordează serios și eficient. Ele rezolvă problema, nu simptomul. Încep cu sfârșitul în minte.

Ei nu așteaptă să caute informații complete despre probleme. Ei lucrează cu informațiile existente și utilizează instrumentele pe care le au fără a da vina pe circumstanțe și pe alții. Ei nici nu supraestimează, nici nu subestimează abilitățile lor și ale altora.

Ei rămân calmi în timpul crizelor. Ele reflectă mult. Aceștia își asumă riscuri, acceptă schimbarea din toată inima și prosperă pe baza incertitudinii. Sunt curioși, creativi și adaptabili. Sunt cititori voraci. Își schimbă instrumentele și tactica din când în când pentru a evita să fie șahmat de alții și să rămână înaintea cursei.

Ei se străduiesc spre excelență, nu perfecțiune. Ei acționează și nu reacționează la provocări. Sunt perseverenți să rezolve provocările și sunt conștienți că de multe ori este ultima cheie din grup care deschide încuietoarea.

Cum să-ți îmbunătățești gândirea strategică?

Gândirea strategică este o abordare unică de a examina provocările analitic și de a le conecta logic pentru a prezice viitorul. Ea implică prezicerea a ceea ce este probabil să se întâmple și crearea viitorului în consecință.

Vă ajută să vedeți problemele din mai multe perspective și să ia decizii cu atenție. Este o mentalitate și un mod de viață pentru liderii și directorii executivi din cadrul organizațiilor. Dezvoltarea abilităților de gândire strategică transformă timpul și activitatea neproductive în timp productiv și activitate strategică. Gândirea strategică se naște și se înmulțește.

Este parțial dotat prin gene și parțial dezvoltat prin gândire strategică și prin practică. Poate fi perfecționat prin diferite mijloace, inclusiv reflectarea, conectarea punctelor, valorificarea întregului creier, empatizarea și luarea deciziilor prin cap, inimă, intestin și intuiție.

Puteți îmbunătăți gândirea strategică evitând noțiunile preconcepute, având o minte deschisă, ascultând cu atenție și punând întrebări adecvate și semnificative.

Trebuie să vezi invizibilul. Construiți rețele care vă ajută să scanați orizontul. Ajungeți la rădăcina problemei. Fii statornic. Adunați informații din mai multe surse și sintetizează-le pentru a-ți construi propria perspectivă pentru a lua decizii. Primiți feedback pentru a vă îmbunătăți gândirea strategică.

Pentru a rezuma, gândirea strategică există la toți oamenii, dar doar câțiva o descoperă și o canalizează eficient pentru a-și îndeplini obiectivele. Când vrei să obții lucruri mari în viața ta, trebuie să o perfecționezi în mod regulat, ieșind din zona ta de confort.

Un plan pentru directori executivi pentru a elabora o strategie disciplinată

Gânditorii strategici văd imaginea de ansamblu, scanează mediul și cântăresc argumentele pro și contra înainte de a lua decizii pentru a crea viitorul.

Iată un plan pentru directori executivi pentru a crea o strategie.

Identificați forțele și factorii care sunt tangibile și intangibile. Puteți aborda cu ușurință forțele și factorii tangibili, dar identificarea și abordarea forțelor și factorilor intangibili este o sarcină herculeană.

Prin urmare, directorii executivi trebuie să pună mai mult accent pe forțele intangibile pentru a aborda problemele organizaționale. Este mai ușor de spus decât de făcut. Ei trebuie să deseneze o diagramă împărțită în forțe tangibile și intangibile. Ei trebuie să împartă diagrama mai mult de forțele tangibile și să-și imagineze forțele care sunt intangibile.

În concluzie, există o nevoie urgentă de a îmbunătăți gândirea strategică la toate nivelurile de management, în special la nivelul managementului de vârf, pentru a obține excelența și eficacitatea organizațională.