Cum să ieși în evidență ca lider în 2023 și mai departe

Lideri precum Mahatma Gandhi, Winston Churchill, Martin Luther King Jr. John F. Kennedy, Ronald Reagan, Maica Tereza, Dalai Lama și Barack Obama au un lucru în comun – prezența executivă. Se evidențiază de ceilalți prin aspectul lor fizic, carisma, eticheta și manierismul. Toate au factorul X și factorul de tracțiune care atrage atenția celorlalți și îi face excepționali.

În ultimul timp, prezența executivului a ajuns din urmă la nivel global, deoarece majoritatea directorilor executivi și liderilor și-au dat seama de importanța ei pentru a-și îmbunătăți influența și a-și spori prezența de lider. Există cărți despre conceptul de prezență executivă care arată semnificația prezenței executive.

Ce este prezența executivă?

Unii oameni aduc fericire oriunde merg; unii oameni aduc fericire ori de câte ori merg. Persoanele cu prezență executivă aparțin primei categorii în care aduc multă fericire oriunde merg într-un grup prin aspectul și farmecul lor.

Când vezi unii oameni, devii imediat atras de ei și ai chef să vorbești cu ei și să-ți petreci timpul prețios. Îți vei arăta interesul de a te asocia cu ei și vei încerca să ajuți cât poți de mult, fără să te aștepți la vreun profit de la ei.

Mintea ta va fi ocupată cu astfel de oameni și îți place să vorbești despre ei cu alții. Deseori te gândești la ei și apreciezi să le faci. Aceasta este cunoscută sub numele de prezență executivă și este cunoscută ca un factor „wow”, care este ușor de văzut și totuși greu de definit.

Prezența executivă este capacitatea de a influența pe alții prin abilitățile tale de comunicare, aspectul și codul vestimentar. Este un farmec magnetic care adaugă valoare abilității tale de conducere. Ajută la executarea cu succes a sarcinilor. Este un amestec de diferite trăsături și abilități, cum ar fi aspectul personal, simțul vestimentar, zâmbetul, energia și entuziasmul și, mai presus de toate, un factor de atracție care te face să te evidențiezi de ceilalți.

Majoritatea directorilor au o dorință ascunsă de a-i influența pe alții prin prezența lor executivă. Ei au adesea o grijă deosebită pentru a atrage atenția și acceptarea. Dacă te uiți la Richard Branson de la Virgin Group, el atrage atenția oamenilor prin îmbrăcămintea, stilul și activitățile sale diferite pentru a-și promova brandul. El este remarcat pentru activități îndrăznețe și manierism unic.

Mai exact, prezența executivă este un magnetism profesional și o capacitate de conducere de a influența oamenii și de a se asigura că lucrurile merg cu succes pentru a spori excelența și eficacitatea organizațională. Oamenii din jurul tău se uită la tine și te ascultă. Este un avantaj suplimentar pentru succesul dumneavoastră profesional și vă ajută să vă construiți rapid brandul profesional.

De exemplu, vedetele de film de la Hollywood sunt deștepte la prezența executivă. Ei supraviețuiesc în principal prin prezența lor executivă pe care am putea-o numi „prezență vedetă”. Sunt vedete datorită aspectului și manierismului lor deosebit. Este atuul lor pentru supraviețuirea și succesul lor.

„Nu poate exista putere fără mister. Trebuie să existe întotdeauna un „ceva” pe care alții nu-l pot înțelege cu desăvârșire, care îi încurcă, îi stârnește și le captează atenția… Nimic nu sporește mai mult autoritatea decât tăcerea. Este virtutea încununată a celor puternici, refugiul celor slabi, modestia celor mândri, mândria celor smeriți, prudența celor înțelepți și simțul proștilor.” —Charles de Gaulle

Prezența executivă versus carisma

Există o diferență între liderii cu prezență executivă și liderii cu carisma. Marianne Williamson a spus odată: „Carisma este o strălucire în oameni pe care banii nu o pot cumpăra. Este o energie invizibilă cu efecte vizibile.”

Liderii carismatici sunt indivizi deasupra instituțiilor. Când instituțiile sunt pe cale să se prăbușească, liderii carismatici intră în scenariu, întorc instituțiile și apoi renunță. Rolul lor principal este de a insufla speranță prin carisma lor și de a păstra lucrurile mai bune pentru ei și pentru ceilalți și apoi renunță. Cu toate acestea, liderii cu prezență executivă infuzează pentru totdeauna speranța de a atinge obiectivele organizaționale dorite.

În plus, carisma este o putere magnetică și un farmec și este capacitatea de a-i influența pe ceilalți prin cuvinte și vocabular magic pentru a atrage oamenii din jurul tău. Cu toate acestea, prezența executivului este capacitatea de a fi remarcat ca centru de atracție din motive întemeiate și, de asemenea, ca un executiv eficient. Ajută să te conectezi rapid cu oamenii, astfel încât aceștia să aibă încredere în tine și să te admire și, în sfârșit, să te urmeze.

În prezent, prezența executivului este imperativă nu numai pentru a deveni un executiv de succes, ci și un lider de succes. Te ajută să faci lucrurile cu ușurință, deoarece oamenilor le place să lucreze cu tine datorită aspectului tău extraordinar.

Pe scurt, prezența executivă este un avantaj suplimentar prezenței dumneavoastră de conducere. Îți face lucrurile mai ușor să influențezi oamenii din jurul tău.

Importanța prezenței executive

Prezența executivului este un atu pentru profesioniști pentru a escalada rapid scara corporativă pe măsură ce sunt observați de alții. Unii lideri muncesc din greu și învață frânghiile de a avea prezență executivă fie prin îmbrăcăminte, manierism, limbajul corpului sau stilul de a vorbi pentru a fi remarcați. Ajută la câștigarea încrederii oamenilor din jurul tău.

Veți putea lucra cu mai multă încredere cu superiorii, colegii și subordonații. În plus, ajută în societate să impuneți respect și în viața personală să vă asigurați o viață de succes. Vă ajută să vă conectați rapid cu ceilalți și să stabiliți relații; construiește încrederea în a te prezenta cu autoritate, curaj și autenticitate pentru a îndeplini sarcinile cu succes; și îmbunătățește abilitățile interpersonale mai mari.

Prin urmare, toată lumea trebuie să dobândească instrumentele și tehnicile prezenței executive pentru a lăsa o amprentă. Lideri politici precum Barack Obama, Bill Clinton și Ronald Reagan au avut prezență executivă. Ronald Reagan este un exemplu uimitor al prezenței executive a manierismului, aspectului și abilităților sale de comunicare. S-a conectat rapid cu oamenii prin prezența lui.

Lideri de afaceri precum Bill Gates, Richard Branson, Lee Iacocca, Jack Welch, Indra Nooyi și Steve Jobs sunt remarcați pentru prezența lor executivă excepțională. Există mai mulți lideri religioși, inclusiv Dalai Lama, care au o prezență executivă extraordinară.

Cum să vă îmbunătățiți prezența executivă?

Când ai o prezență executivă, vei fi în centrul atracției. Oamenii vor fi dornici să vă arunce o privire și vor fi dornici să vă cunoască și să interacționeze cu dvs. Ei sunt mândri să te întâlnească și le spun altora că te-au cunoscut. Dar cum să o ai este o întrebare de un milion de dolari! O altă întrebare la care trebuie să ne gândim este dacă prezența executivă este o trăsătură înnăscută sau o abilitate dobândită.

Auzim un clișeu, „Prima impresie este cea mai bună impresie”, care seamănă oarecum cu prezența executivă care creează brandul tău personal și profesional. Îți încurajează oamenii să vină să vorbească cu tine, să-ți ofere sarcini și oferte și mai multe oportunități.

Prin urmare, este imperativ să vă cultivați și să vă îmbunătățiți prezența executivă. Anumite lucruri sunt dăruite de Dumnezeu, cum ar fi aspectul fizic, dar multe lucruri pot fi cultivate. Suzanne Bates dezvăluie șapte elemente ale prezenței executive în articolul său.

Acestea sunt substanța, stilul personal, prezența fizică, abilitățile vocale, maniere/ascultare, receptivitate/ascultare și spațiu de lucru. Toate aceste abilități pot fi cultivate, deoarece nu au nicio legătură cu talentele tale înnăscute. Prin urmare, vă puteți cultiva și îmbunătăți prezența executivă cu eforturile dvs.

Unii oameni merg la schimbarea imaginii, mai ales cei care sunt în viața publică, pentru a atrage atenția celorlalți. Când te uiți la vedete de film, prezentatoare de televiziune, hostess și celebrități depun un efort suplimentar pentru a atrage atenția celorlalți și a influența pe alții prin prezența lor. În concluzie, sporește-ți prezența executivă pentru a-ți construi marca personală și profesională și pentru a obține un succes general.