Cum să nu mai visezi cu ochii deschiși: 2 moduri mici de a începe să trăiești viața pe care ți-o dorești cu adevărat

How to Stop Daydreaming

„Distanța este nimic; este doar primul pas care este dificil.”
doamna Marie du Deffand

„Ceea ce nu este început astăzi nu se va termina niciodată mâine.”
Johann Wolfgang von Goethe

„Nu renunțați niciodată la un vis doar din cauza timpului necesar pentru a-l îndeplini. Oricum timpul va trece.”
Earl Nightingale

Poate cea mai frecventă problemă pe care o au oamenii cu dezvoltarea personală și schimbarea pozitivă este că rămâne o visare cu ochii deschisi. Că se entuziasmează și se inspiră.

Dar pe măsură ce acele emoții pozitive dispar, nimic nu se întâmplă cu adevărat.

Viața continuă ca de obicei. Sănătatea, finanțele sau relația cu tine însuți rămân aceleași.

Este foarte frustrant. Știu.

Obișnuiam să citesc despre dezvoltarea personală în aproape toate domeniile importante ale vieții. Dar, probabil, mi-a luat luni sau ani să încep să fac oricare dintre acele schimbări pozitive.

De ce?

A fost incomod. Făcând schimbările să pară atât de mari încât a fost mai ușor să continui să visezi la asta pe măsură ce frustrarea s-a acumulat în interior.

Deci, ce poți face dacă rămâi blocat în visele cu ochii deschisi? Cea mai bună soluție pe care am găsit-o pentru a începe să-ți transformi visele în realitate este să faci mai mic.

Pentru că marile schimbări și ambițiile uriașe sună atât de inspirat și motivant. Dar sunt și înfricoșătoare.

Așa că cel mai important pas pentru a începe și a continua, mai ales atunci când ești nou în dezvoltarea personală, este să îndepărtezi cât mai multă presiune și așteptări.

Cel puțin asta a funcționat și încă funcționează cel mai bine pentru mine. Și în acest articol vă voi împărtăși cum să faceți asta în două moduri simple.

1. Fă doar un pas mic.

Am menționat asta de multe ori. Cu un motiv bun.

Este una dintre cele mai eficiente modalități de a reduce presiunea și așteptările pe care le poți pune asupra ta și de a începe să renunți la starea nemișcată sau amânare.

Acum, să faci doar un pas mic și să te concentrezi asupra acestuia este, de exemplu, o modalitate excelentă de a deveni productiv la școală sau la serviciu.

Dar poate fi folosit în aproape orice domeniu al vieții. Daca vrei sa devii:

  • Mai amabil și îmbunătățiți relațiile voastre apoi fă doar un pas mic făcând cuiva un compliment sincer.
  • Un ascultător mai bun apoi purtați o singură conversație astăzi în care vă concentrați cât mai mult efort posibil pe a afla mai multe despre persoana din fața dvs. Și fii cu adevărat acolo cât de bine poți și nicăieri în mintea ta.
  • Cineva cu o casă mai puțin aglomerată apoi începeți prin a face 5 minute pentru a dezordine un raft din bibliotecă sau un sertar din birou.

Dacă îți place, mâine poți să faci aceeași mică acțiune și să te concentrezi doar pe asta.

Dacă vrei să faci un prim pas și să începi cu ceva, atunci fă-o astăzi. Într-o zi atât de ușor devine niciodată sau cel puțin o zi în câteva luni sau ani în viitor. Nu face această greșeală.

Și dacă primul pas mic cu care vi se pare încă prea mare pentru a fi făcut, atunci gândiți-vă la un pas și mai mic. Fii amabil cu tine în acest fel și fă începutul cât mai ușor cu tine însuți.

2. Du-te doar să ai grijă de ziua de azi.

Când te simți copleșit, obosit și vrei doar să renunți sau să recădezi în obiceiurile tale vechi și mai negative, atunci stai jos pentru un minut.

A respira.

Apoi restrângeți-vă foarte mult focalizarea. Nu te uita cu nerăbdare pentru că atunci vei vedea toate lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a-ți atinge obiectivul sau pentru a-ți crea un nou obicei.

În schimb, micșorează-te și concentrează-te doar pe a avea grijă de ziua de azi.

Nimic mai mult. Maine va veni la timp. Și atunci te vei ocupa și de asta astăzi.

Recomand cu căldură să păstrați acest focus îngust un lucru zilnic.

Sigur, s-ar putea să trebuiască să faci ceva planificare. Fă asta devreme în săptămână sau în zi. Apoi micșorați-vă din nou concentrarea pentru a vă face munca și viața mai ușoare și mai fără efort.

Concentrați-vă doar pe pașii mici și pe astăzi și în curând veți fi parcurs o distanță destul de mare.