Cum să-ți atingi obiectivele în doar 90 de zile

Elon Musk are o vorbă grozavă:

„Nu mai ai răbdare și începe să te întrebi: „Cum îmi împlinesc planul pe 10 ani în 6 luni?” Probabil că vei eșua, dar vei fi cu mult mai departe față de persoana care pur și simplu a acceptat că va dura 10 ani.”

Musk avea dreptate. Nu trebuie să joci în siguranță și să fii ca toți ceilalți. Dacă ți-ai putea atinge obiectivele în doar 90 de zile? Dacă ți-ai putea schimba viața în doar 90 de zile? Ai de gând să o faci?

Ei bine, în acest articol, voi împărtăși cu voi 5 pași definitivi despre cum vă puteți atinge obiectivele în doar 90 de zile…

1. Concentrează-te pe UN singur obiectiv

Dacă doriți să creați rezultate uimitoare și să creați descoperiri în doar 90 de zile, nu vă puteți permite să vă împrăștiați energia și concentrarea. Trebuie să vă concentrați doar pe UN SINGUR obiectiv.

Cheia este să vă concentrați energia, timpul și efortul pentru a lucra la obiectivul care va avea cel mai mare impact asupra vieții voastre.

Prin urmare, primul pas pe care ar trebui să-l faceți este să vă întrebați: „Care este singurul obiectiv pe care dacă l-aș atinge, totul în viața mea se va schimba?”

Și misiunea ta este atunci să te concentrezi monomaniac pe realizarea acestui obiectiv în doar 90 de zile.

Așa e, un singur gol. Nu doi sau trei.

Gândește-te bine, un proiect finalizat are un impact mai puternic asupra vieții tale decât 10 proiecte nefinalizate, nu-i așa?

Dacă vrei să-ți construiești o afacere pe internet, nu trebuie să începi cu 10 site-uri web sau 10 idei. Trebuie doar să te concentrezi pe unul. Creați un site web și concentrați-vă pe construirea și creșterea acestuia.

Același lucru este valabil și pentru scrierea unei cărți. Nu trebuie să începi cu a scrie 5 cărți. Concentrați-vă doar pe finalizarea unei cărți. O carte finalizată are puterea de a schimba vieți mai mult de 5 cărți pe jumătate făcute.

Deci, care este singurul obiectiv pe care vrei să-l atingi și care îți va îmbunătăți foarte mult viața?

2. Comprimați-vă obiectivele în 90 de zile

Apoi, doriți să vă comprimați obiectivele în doar 90 de zile. Nu contează dacă este un obiectiv anual sau un obiectiv pe 3 ani, cheia este să-l atingi în doar 90 de zile.

Așa e, 90 de zile. Va fi o provocare, dar va fi distractiv și va merita.

În loc să stabilești un obiectiv anual de a construi un canal YouTube cu 10.000 de abonați, ținește-te să o faci în 90 de zile.

În loc să scrii o carte într-un an, fă-o în 90 de zile.

Vedeți, unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii nu își ating obiectivele este că își acordă prea mult timp și flexibilitate pentru obiectiv.

Nu vă fixați un obiectiv anual. Stabiliți un obiectiv de 90 de zile. De ce? Pentru că într-un an se pot întâmpla prea multe lucruri. Este greu de prezis și de planificat ceea ce se va întâmpla peste un an decât peste 3 luni.

În plus, când un obiectiv este prea departe, îi lipsește urgența.

Gândește-te bine, dacă vrei să revii în formă și ai un an întreg să o faci, ce vei face? Tu amâni.

Dacă îți ratezi piatra de hotar pentru ianuarie, îți vei spune că este în regulă, deoarece mai sunt încă 11 luni de la capăt.

Și acesta este motivul pentru care 90% dintre oamenii care își pun rezoluțiile de Anul Nou nu reușesc să le îndeplinească. Acesta este motivul pentru care obiectivele anuale sau gândirea anuală sunt neproductive.

Prin urmare, comprimați-vă obiectivul și angajați-vă să-l atingeți în doar 90 de zile.

3. Acționează la prima oră dimineața

În continuare, doriți să luați măsuri masive dimineața. Vrei să faci din misiunea ta supremă să lucrezi la obiectiv, primul lucru după trezire.

De ce? Motivul este simplu – dacă trebuie să se întâmple, trebuie să fie primul lucru de dimineață.

Pe măsură ce avansați în zi, vor exista o mulțime de distrageri. Copiii tăi te vor întrerupe. Te vor suna colegii. Prietenii tăi vor suna pe rețelele sociale. Există e-mailuri la care trebuie să răspundeți. Te vei simți foame și epuizat.

Acesta este motivul pentru care Robin Sharma, cel mai bine vândut autor al cărții The 5 AM Club, sugerează cititorilor săi să se trezească la ora 5 AM pentru a lucra la cele mai importante obiective ale lor.

Ești proaspăt dimineața devreme. Nu există distrageri și restul lumii încă doarme. Și acesta este cel mai bun moment pentru a lucra la cel mai important obiectiv al tău. Și acest lucru vă va oferi un avantaj nedrept față de ceilalți.

Știți că oameni extraordinari precum Kobe Bryant s-au trezit la 5 dimineața pentru a se antrena în sală? CEO-ul Apple, Tim Cook, se trezește în fiecare dimineață la 3:45 la serviciu. Și CEO-ul Xerox, Ursula Burns, se ridică la 5:15 pentru a face exerciții și a răspunde la e-mailuri.

Astfel, trezește-te devreme pentru a lucra la opusul tău magnum.

4. Angajați-vă la cel puțin 90 de minute de acțiune în fiecare zi

Oamenii de succes au succes pentru că sunt dispuși să facă ceea ce majoritatea oamenilor nu sunt dispuși să facă. Dacă vrei să-ți atingi scopul, trebuie să te angajezi să acționezi, în fiecare zi.

Atât oamenii de succes, cât și cei nereușiți au obiective și vise. Ceea ce îi separă atunci nu sunt scopurile sau visele sau aspirațiile, ci acțiunea. Oamenii de succes sunt cei care iau acțiuni.

Oamenii fără succes, în schimb, visează doar la ceea ce își doresc, dar nu iau măsuri.

Așadar, angajați-vă să luați cel puțin 90 de minute de acțiune pentru a face progrese către obiectivul dvs. în fiecare dimineață. Dacă nu ai timp sau crezi că ești prea ocupat, atunci trezește-te devreme pentru a o face.

Provocați-vă să vă treziți la 5 dimineața în următoarele 90 de zile și apoi lucrați la obiectivul dvs. timp de cel puțin 90 de minute în fiecare zi.

Dacă poți face asta doar 90 de zile, crede-mă, vei face atât de multe progrese și viața ta nu va mai fi niciodată la fel după 3 luni.

5. Urmăriți, măsurați și pivotați

Și, în sfârșit, trebuie să urmăriți și să măsurați progresul și, cel mai important, trebuie să pivotați în funcție de feedback.

Cu alte cuvinte, trebuie să vă măsurați succesul în fiecare săptămână și apoi să vă adaptați în funcție de feedback-ul primit.

Vor fi probleme și obstacole și vei face greșeli. Și acesta este motivul pentru care trebuie să vă urmăriți progresul pentru a ști ce funcționează și ce nu. Schimbați ceea ce nu funcționează, îmbunătățiți-vă strategia și faceți mai mult din ceea ce funcționează.

Așa se creează succesul. Succesul este creat prin proiectare, nu prin accidente.

La pachet

Și aceștia sunt cei 5 pași definitivi pentru a vă ajuta să atingeți orice obiectiv doriți în doar 90 de zile. Când te concentrezi pe atingerea unui obiectiv și te angajezi să acționezi masiv în 90 de zile, vei face mult mai mult progres decât majoritatea oamenilor.

Dacă te provoci să urmezi principiile pe care le-ai învățat în acest articol, poți să-ți schimbi viața și să obții rezultate masive, totul în 90 de zile.