Cum să-ți reducă nervozitatea socială: 3 pași simpli

How to Reduce Your Social Nervousness: 3 Simple Steps

„Nu anticipați probleme și nu vă faceți griji pentru ceea ce s-ar putea să nu se întâmple niciodată. Păstrați în lumina soarelui.”
Benjamin Franklin

O întrebare foarte frecventă pe care am primit-o de-a lungul anilor este cam așa:

„Întotdeauna devin nervos înainte de o întâlnire/întâlnire/întâlnire socială și asta mă împiedică să fiu eu cel mai adevărat și cel mai bun și să fac și să obțin ceea ce vreau. Ce pot face pentru a depăși asta?”

Aceasta este o problemă care mă ținea înapoi în trecut și am mai multă experiență cu ea decât mi-aș fi dorit vreodată.

Când eram încă singură, de multe ori eram destul de nervos înainte de o întâlnire.

Și înainte de asta, când nu am avut deloc o întâlnire de mult timp, am devenit nervos înainte de majoritatea situațiilor sociale.

Nu a fost distractiv.

Lucrurile nu erau însă fără speranță. Și astăzi aș vrea să vă împărtășesc trei mici obiceiuri și pași care, pur și simplu, mi-au schimbat total viața.

Pasul 1: încetinește.

Cu câteva minute înainte de a intra în întâlnire, interviu de angajare sau întâlnire care te face să încetinești nervos.

Mergeți mai încet până la locul de întâlnire. Mișcă-te mai încet.

Apoi opriți-vă.

Pasul 2: Respirați.

Stai pe loc sau stai jos pentru un minut. Și apoi doar respiră. Respirați puțin mai adânc decât de obicei.

Asigurați-vă că respiri prin nări și cu burta.

Concentrați-vă doar pe inspirațiile și expirațiile lente, timp de 1-2 minute.

Acest lucru vă va calma mintea și corpul și vă va face mai ușor să gândiți clar și normal din nou.

În plus, acea concentrare singulară asupra respirației te va trage înapoi în acest moment, în loc să te lase pierdut în gândurile la eșecurile trecute sau la grijile distructive despre viitorul tău apropiat.

Pasul 3: Asumați-vă relația.

A presupune relații înseamnă că, chiar înainte de a întâlni pe cineva, te prefaci și crezi că te întâlnești cu unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi.

Făcând acest lucru, vă va permite să vă alunecați în mod natural într-o stare emoțională și o stare de spirit mult mai relaxată, confortabilă, încrezătoare și plăcută.

În acest cadru de spirit conversația și zâmbetele tind să curgă natural, fără prea multă gândire.

La fel ca cu cei mai buni prieteni ai tăi.

Din experiența mea, este un obicei foarte simplu de adoptat, dar, în același timp, este și un obicei incredibil de puternic pentru a vă atinge cel mai bun sine social.

Folosind acești trei pași din nou și din nou, ei vor deveni obiceiuri ușor de folosit. Și în timp, pe măsură ce obțineți rezultate bune în situații sociale, vechea normalitate de a vă simți nervos va fi înlocuită cu o nouă normalitate.

Un normal în care ești – cel puțin de cele mai multe ori – relaxat și încrezător în situații sociale, pentru că toate experiențele tale recente puse laolaltă au schimbat modul în care te vezi și ceea ce te aștepți la întâlniri, la întâlniri și alte astfel de situații.