De câte ori ți-ai abandonat hotărârea de Anul Nou? Adeseori dai înapoi la un angajament, spunându-ți că „o vei face mâine” – dar mâine nu vine niciodată? Nu esti singur. Deși este posibil să aveți cele mai bune intenții, continuarea dvs. lasă puțin de dorit. Pentru a adăuga insultă la vătămare, probabil că nu vă gândiți niciodată. Ce s-a întâmplat să ne tragem la răspundere?
Nu este important doar ceea ce faci, ci și ceea ce nu faci.
11 moduri simple de a vă trage la răspundere
Când încalci o promisiune față de tine, aceasta nu afectează doar situația actuală, dar se poate transforma cu ușurință într-un obicei prost. Iată 11 moduri simple de a te trage la răspundere:
Acceptați dreptul de proprietate. Asuma responsabilitate. Așa cum spunea Benjamin Franklin: „Cine este bun pentru a se scuza este rareori bun pentru orice altceva”.
Incepe. Intențiile sunt lipsite de sens fără acțiune. Nu amâna. Dacă vrei să ajungi oriunde, tu trebuie să înceapă de undeva. Odată ce începi, este adesea mai puțin dureros să faci treaba.
Set ambițios — totuși rezonabil — obiective. Dacă obiectivele dumneavoastră sunt nerealist ambițios, poți încerca să renunți la efort. Urmăriți obiective pe care le puteți tolera. De exemplu, este mai bine să îmbrățișezi o schimbare a stilului de viață decât să mergi la o dietă accidentală.
Creați repere pe termen scurt. Țintele pe termen scurt vă ajută să vă dezvoltați încrederea și impulsul pe măsură ce vă urmăriți obiectivele pe termen lung.
Angajați-vă la un termen limită. Potrivit unui studiu privind vaccinarea antigripală, cercetătorii au descoperit că angajații care au notat data și ora la care intenționau să se vaccineze împotriva gripei au avut o șansă semnificativ mai mare de a se aplica câteva săptămâni mai târziu.
Identificați obiceiurile neproductive. Rutinele pot funcționa pentru sau împotriva ta. Înlătură obiceiurile proaste făcând lucruri precum schimbarea mentalității de la „nu pot” la „voi încerca”.
Ajustați-vă planul. După cum a spus Confucius: „Când este evident că obiectivele nu pot fi atinse, nu ajustați obiectiveAjustează pași de acțiune.”
Sărbătorește micile victorii. Vei avea zile bune și rele. Identificați cel puțin un câștig în fiecare zi și recompensați-vă pentru progresul dvs.
Notează-ți o notă. Cronică De ce efortul este important pentru tine de a te inspira în zilele grele.
Dezvăluie-ți obiectivele. Potrivit cercetărilor, oamenii sunt mai dedicați obiectivelor lor dacă le comunică cu cineva pe care îl respectă.
Identificați resursele. Fă-ți un prieten care să te țină pe drumul cel bun, să țină picioarele de foc sau să pleci cu tine în călătorie. (Gândește-te la asta ca la un antrenor personal.)
Fă-ți promisiuni – și ține-le
Să privim situația în mod logic. TU decizi că ceva este important pentru tine. Deci, îți stabilești un obiectiv și îți iei angajamentul de a-l urmări. Dar apoi te gândești: „Oh, nu, în ce m-am băgat?” Îți dai seama că va fi nevoie de muncă grea, sacrificii și angajament. Așa că, în loc să muncești din greu pentru a-ți atinge obiectivul, cauți scuze pentru a te lăsa liber.
Păstrează acele promisiuni pe care le faci altora – și ție.
Ce rost are să ai un obiectiv dacă nu intenționezi să-l urmezi? Ori este important pentru tine, ori nu este. Deși poate părea ușor să te descurci, nu-ți faci nicio favoare. De fapt, probabil vei ajunge să regreti. Așa cum a spus Lou Holtz, legendarul antrenor de fotbal: „Omul care se plânge de felul în care mingea sare este probabil cel care a scăpat-o”. Răspundeți-vă pentru lucrurile care contează. Cei care încep lucrurile, dar nu le termină niciodată, nu realizează nimic.
Consultați noua carte a lui Frank, The Path to a Meaningful Life
Vă trageți la răspundere?
Vă rugăm să lăsați un comentariu și să ne spuneți ce credeți sau să-l împărtășiți cu cineva care poate beneficia de informații.
Lectură suplimentară:
Termină-l!
Îți iei angajamentele în serios?
O promisiune este o promisiune
Asumați-vă asumarea responsabilității
Când toată lumea este responsabilă, nimeni nu este responsabil
Rezoluții de Anul Nou (un alt an de promisiuni încălcate?)
Dacă vă place acest articol, abonați-vă la blogul nostru pentru a nu pierde nicio postare. Obțineți postări viitoare prin flux RSS, e-mail sau Facebook. Este gratis.